در دیدار وزیر صنعت، معدن و تجارت با هیاتی بلندپایه از مدیران شرکتهای آلمانی در زمینههای انرژی، نفت و گاز، صنعت، معدن، خودرو، فناوری اطلاعات و سدسازی، راههای توسعه روابط دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش صمت به نقل از شاتا، مهندس نعمتزاده در جریان نشست سیاست تجاری ـ اقتصادی خاور دور و نزدیک آلمان، ضرورت گسترش حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و آلمان را مورد تاکید قرار داد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در دو کشور گفت: شرکتهای آلمانی نباید در مراودات تجاری ایران غیبت داشته باشند و منتظر لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران باشند.
وی تصریح کرد: هماکنون فضای مناسبی برای کار و سرمایهگذاری در ایران وجود دارد و ظرفیت ما در بخش اقتصادی و تجاری هنوز به خوبی مورد استفاده قرار نگرفته است. وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود بین دو کشور ایران و آلمان گسترش هرچه بیشتر روابط تجاری، صنعتیو معدنی فیمابین و رفع موانع موجود ناشی از تحریم در زمینه بانک اهمیت زیادی دارد.
وی همچنین آمادگی ایران را برای توسعه همکاریها در زمینه مختلف اقتصادی اعلام کرد و گفت: حجم مبادلات تجاری دو کشور با توجه به ظرفیتهای موجود هنوز بسیار کم است و میتواند توسعه بیشتری پیدا کند. گفتنی است ریاست هیات آلمانی به عهده هلمن مدیرعامل شرکت نموف و نیز خانم هلن رنگ است و گروهی مرکب از ۳۶ نفر از مدیران کمپانیهای بزرگ آلمانی در هیات اعزامی حضور دارند.
صنایع ریلی کشور نیازمند بازنگری است
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صنایع ریلی کشور باتوجه به مشکلاتی که با آن روبهروست، نیازمند بازنگری برای توسعه است.
مهندس محمدرضا نعمتزاده در نشست با فعالان صنایع ریلی با بیان اینکه امکانات لازم برای توسعه صنایع ریلی در کشور موجود است اما عملکرد مجموعه در مقابل امکانات مطلوب نیست، افزود: با توجه به رکود و پیشروی نامناسب این صنعت باید تلاشها برای رفع مشکلات و چالشها چند برابر شود. وی با اشاره به اینکه اشکالات مدیریتی در صنایع ریلی باید شناسایی و مورد اصلاح قرار گیرد، تصریح کرد: با تدوین برنامهریزی مناسب و سیاستگذاریهای دقیق باید از رکود پیشآمده در این صنایع جلوگیری کنیم. به گفته نعمتزاده، بدین منظور نیازمند عزم و اراده جدی از سوی مسئولان، فعالان و کارشناسان این بخش از اقتصاد کشور هستیم تا جهش اساسی را در این صنعت شاهد باشیم و در این زمینه از نقطه نظرها و دیدگاههای کارشناسی همه تلاشگران در این حوزه حمایت میکنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه درحالحاضر ناوگان ریلی چه در بخش درون شهری و چه مسافری نیازمند نوسازی و توجه بیشتری است اظهار کرد: برای افزایش و نوسازی و بازسازی ناوگان صنایع ریلی باید منسجمتر از گذشته اقدام کنیم.
در ادامه این نشست که با حضور مدیران و فعالان این عرصه برگزار شد به اهم چالشهای صنایع ریلی، دلایل کاهش و رکود در این صنعت، سیاستگذاریهای کلانی که در بخش مالی و اعتباری نیاز است، اشاره شد. همچنین راهکارهای پیشنهادی شامل تدوین استراتژی صنایع ریلی کشور، تمرکز و سیاستگذاری تولید و بهرهبرداری محصولات ریلی، برنامهریزی در سطح ملی، اصلاح نرخ حق دسترسی ریلی به جاده و همچنین تخصیص یارانه سوخت به حملونقل ریلی یا آزادسازی قیمت سوخت، کاهش تعرفه واردات مواد اولیه صنایع ریلی، توسعه زیرساختها با مشارکت بخش خصوصی و اعمال سیاستهای تشویقی و ایجاد صندوق توسعه صنایع ریلی عنوان شد.