احمد امیراحمدی نایب رئیس خانه صنعت و معدن استان تهران و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی به صمت میگوید: بخش معدن در دو بخش از افزایش نرخ ارز متاثر میشود؛ صادرات مواد معدنی و واردات مواد اولیه مورد نیاز و تجهیزات و ماشینآلات معدنی که در مورد اول افزایش نرخ ارز میتواند به نفع معدنکار تمام شود و در بخش دوم قیمت تمام شده مواد اولیه وارداتی و تجهیزات و ماشینآلات را گرانتر تمام کند.
وی اضافه میکند: اگر دلار قیمت واقعی خود را پیدا کند در نهایت به نفع همه است به شرط اینکه این قیمت واقعی باشد نه جو ناشی از فشار روانی بازار. در این صورت صادرات به نفع کشور است چون به درآمدهای ارزی کشور میافزاید. با این حال در بخش معدن با خام فروشی مخالفم زیرا با هر مرحله از ایجاد ارزش افزوده، به درآمد ارزی کشور نیز افزوده میشود. پس صرف صادرات مواد معدنی نباید برای ارزآوری مد نظر باشد.
وی در خصوص تاثیر افزایش نرخ ارز بر واردات مواد معدنی مکمل مورد نیاز و تجهیزات و ماشین آلات معدنی ادامه میدهد: اگر چرخه تولید سالم باشد و خط ارزش افزوده کامل باشد، تاثیر منفی افزایش نرخ ارز قابل تحمل است و هر اقتصاد سالمی میتواند این افزایش را تحمل کند. ضمن اینکه تا ابد نمیتوان به تجهیزات معدنی وارداتی تکیه کرد. با جلو رفتن بخش معدن، باید در تولید این تجهیزات نیز خودکفا شویم تا با افزایش و کاهش نرخ ارز تا به این حد تاثیر نپذیریم.
میر احمدی با اشاره به اینکه با وجود تعادل بین بخشی اقتصاد معدن میتوانیم از مواهب خدادادی این کشور در جهت کمک به اقتصاد استفاده کنیم میافزاید: به خاطر دارم که کشور چین بسیاری از صنایع را نداشت و در یک مقطع زمانی، همه آنها را از آلمان وارد کرد و سپس با کپی کاری، نه تنها به فناوری ساخت این تجهیزات دست پیدا کرد بلکه تجهیزات ساخت خود را به دیگر کشورها صادر کرد.