سید محمد رضا مرتضوی: اقتصاد دولتمحور منجر به فساد خواهد شد و از این رو در تمام سمینارها باید از دولت بخواهیم که برای مردم راه منطقی کسب و کار را مهیا سازد.
سالن همایشهای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، میزبان نخستین همایش فرصتهای استفاده از سیلوهای فلزی و بتنی در ذخیرهسازی غلات کشور بود که به ابتکار نشریه «اقتصاد سبز» و همراهی وزارت جهاد کشاورزی، کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی، انجمن صنفی آردسازان کشور، انجمن صنفی کارفرمایی سیلوداران کشور و انجمن علوم و فناوری غلات ایران برگزار شد.
همایشی که به نسبت با استقبال اهالی فن در گام نخست مواجه شد و اگرچه شرکت بازرگانی دولتی به عنوان مخاطب اصلی کوچکترین همراهی نداشت و حتی بهرغم هماهنگیهای به عمل آمده و دعوت رسمی از مدیرعامل این شرکت باز هم با غیبت معنادار این مقام مسوول مواجه بودیم، اما حضور بزرگان صنعت سیلوسازی در کنار شاهرخ ظهیری رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران ، محمدرضا مرتضوی، دبیر کل خانه صنعت ،معدن و تجارت ایران، کامبیز معتمد وزیری، عضو هیاتمدیره شرکت بازرگانی دولتی و … همچنین حضور اساتید به نامی نظیر دکتر ناصر رجب زاده، مهندس بهروز رفیعی طاری، به همراه معاون روابط عمومی و رییس دایره رسانه بانک تجارت و کارشناس روابط عمومی بانک سپه با وجود غیبت پررنگ نمایندگان بانک کشاورزی در مجموع گردهمایی باشکوهی را رقم زدند.
اقتصاد دولتمحور منجر به فساد میشود
محمدرضا مرتضوی، ، دبیر کل خانه صنعت ،معدن و تجارت ایران و دبیر انجمن صنفی آردسازان کشور در نخستین همایش فرصتهای استفاده از سیلوهای فلزی و بتنی در ذخیرهسازی غلات گفت: تاکنون در کشور سازمانهایی نظیر تعزیرات، حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و … ایجاد شده است که هنوز معلوم نیست چه دستاوردهایی داشتهاند، چراکه این سازمانها با ایجاد مزاحمت برای تولیدکنندگان همواره مشکلات بسیاری ایجاد کردهاند.
وی با شاره به فرازهایی از سخنان بنیانگذار انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره)که همواره تاکید داشتند که کار مردم را به مردم واگذار کنید، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز همراه به مبحث اقتصاد مقاومتی تاکید میکنند که دولت پای خودش را از اجرا کنار بکشد و نقش نظارتی و حاکمیتی ایفا کند.
مرتضوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضور شاهرخ ظهیری (پدر صنعت غذا) و تلاشهای او در راستای مالیات بر ارزش افزوده و معافیت صنعت غذا تاکید کرد: بهرغم همه این تلاشها هنوز برای دولت، مجلس و ارگانهای نظارتی مشخص نشده که وقتی پیمانکاری برای دولت کاری انجام داده، اما هنوز پولش را نگرفته، نباید اداره دیگر مالیات بر ارزش افزوده از او اخذ کند.
رییس هیاتمدیره خانه صنعت و معدن استان تهران یادآور شد: ۳۵۰ هزار کارمند در جمعیت بالغ بر یکصد میلیونی ژاپن وجوددارد، اما در کشور ما ۱۵ برابر ژاپن کارمند فعالیت میکنند و طبیعی است در چنین شرایطی دیگر پولی برای اصلاح امور کشور باقی نمیماند.
وی تاکید کرد: اقتصاد دولتمحور منجر به فساد خواهد شد و از این رو در تمام سمینارها باید از دولت بخواهیم که برای مردم راه منطقی کسب و کار را مهیا سازد.
مرتضوی با انتقاد از برخی جانماییهای ایجاد سیلوهای بزرگ خاطرنشان ساخت: ایجاد یک سیلوی ۲۰۰ هزار تنی باید در کنار بندر، راهآهن، مزرعه، کارخانه آرد و … شود تا اقتصادی باشد.
دبیر کل خانه صنعت ،معدن و تجارت ایران اظهار داشت: بارها در زمینه طرح نان صنعتی هشدار دادم که با این شکل اجرا این طرح شکست خواهد خورد، چراکه ماشینآلات تولید نان صنعتی با چند برابر قیمت واقعی، وارد کشور شد.
وی با انتقاد از سود بالای نظام بانکی در کشور تاکید کرد: در اکثر نقاط دنیا سود بانکی از ۲ تا ۳ درصد فراتر نمیرود، حال چرا در سیستم بانکی کشور تا این حد سود بانکی اخذ میشود، پرسشی است که پاسخ برای آنها وجود ندارد.
مرتضوی گفت: امور کشور با شعار اصلاح نمیشود، چراکه بیش از ۳ دهه است که با تورم دورقمی شعار حمایت از مصرفکننده سر میدهیم.
دبیر انجمن صنفی آردسازان خاطرنشان ساخت: دولت کیلویی ۶۰۰ تومان یارانه آرد و نان میدهد که این یارانه به هیچ وجه به دست مردم نمیرسد و درکل موجبات رانت و سودجویی عدهای خاص را فراهم میآورد.
وی گفت: اگر مساحت خوزستان، گلستان، مازندران و گیلان با کشور هلند مقایسه شود و از سوی دیگر فرآوردههای کشاورزی و دامپروری هلند با تولیدات ۴ استان دارای آب کشور مقایسه شود معلوم میشود که کشاورزی ما از چه نقاطی آسیب میبیند.
مرتضوی گفت: اگر مانند سالهای گذشته تولید گندم کشور به ۱۲ میلیون تن برسد تمام سیلوهای کشور پر خواهد شد، در غیر اینصورت با واردات ۷ میلیون تن گندم همواره معضلات فعلی گریبان سیلوداران را خواهد گرفت.
مرتضوی اظهارداشت: سیستم قیمتگذاری بر روی کالاها که به نام حمایت از مصرفکننده صورت میگیرد، پاسخگو نیست و در اقتصاد باید بازار رقابتی و سیستم عرضه و تقاضا حاکم شود