خانه > دسته‌بندی نشده > تکمیل ۲۴۶ طرح نیمه‌تمام تا پایان سال

تکمیل ۲۴۶ طرح نیمه‌تمام تا پایان سال

نشست توجیهی نحوه واگذاری طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام دولتی دیروز با حضور محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی رییس‌جمهور، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان و برخی از چهره‌های شاخص کشور برگزار شد.

در این نشست که در راستای واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام دولتی که زیر ۵۰درصد تکمیل شده‌اند به بخش خصوصی برگزار شده بود تقریبا کمتر چهره‌ای از سوی بخش خصوصی حضور داشت. حضور دولتی‌ها در این نشست آنقدر پررنگ بود که حضور نداشتن اتاق‌های بازرگانی به نمایندگی از سوی بخش خصوصی به وضوح قابل مشاهده بود.
معاون برنامه‌ریزی رییس‌جمهور از تکمیل ۲۴۶ طرح عمرانی تا پایان سال خبر داد و گفت: دولت مصمم است یک تحرک جدی را در سازماندهی طرح‌های نیمه‌تمام انجام دهد، چرا که لازمه خروج از رکود استفاده بهینه از منابع برای طرح‌های عمرانی است.
به گزارش صمت، محمدباقر نوبخت معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور دیروز با حضور در نشست توجیهی نحوه واگذاری طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام دولتی به بخش خصوصی و تعاونی با اشاره به اینکه موضوع سازماندهی طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام یکی از راهبردهای جدی دولت تدبیر و امید به شمار می‌آید، اظهار کرد: حدود یک سال از آغاز فعالیت دولت در عرصه اجرا می‌گذرد اما از همان ابتدا ما با شرایطی با عنوان وضع موجود روبه‌رو بودیم که باید در فضایی مدیریت شده به ساماندهی آن بپردازیم.
وی با بیان اینکه از همان روزهای نخست فعالیت خود مشکلات را شناسایی و نحوه گره‌گشایی آن را مورد توجه قرار دادیم، افزود: یکی از معضل‌های جدی دولت یازدهم در آغاز فعالیت خود توسعه و پیشرفت طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام بود که در این مسیر دولت نه‌تنها باید مسئولیت سازماندهی آن بخش‌ها را برعهده می‌گرفت بلکه باید انتظار جامعه را در بهره‌برداری طرح‌ها برآورده می‌کرد.

 

۲۰۹۶ طرح نیمه‌تمام در کشور
معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور افزود: احصای این طرح‌ها حدود ۲هزار و ۹۰۶ طرح نیمه‌تمام عمرانی به شمار می‌آید و با فرض زمان‌بندی مناسب بودجه ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی را برای بهره‌برداری احتیاج دارد، البته با احتساب تاخیر این بودجه به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با بیان این مطلب که دولت در این شرایط با منابع محدود خود باید تخصیص اعتبارات را با در نظر گرفتن شرایط جامعه به‌نحوی مدیریت شده انجام می‌داد، تصریح کرد: در سال ۹۳ دولت مصمم شد طرح‌هایی را که امکان بهره‌برداری در این سال دارند تخصیص اعتبار کند که بر همین اساس ۲۴۶ طرح نیمه‌تمام مورد شناسایی قرار گرفته است.
نوبخت با اعلام اینکه با مدیریت مناسب در تخصیص اعتبارات امسال حداقل ۲۴۶ طرح ناتمام بالای ۸۰درصد اتمام و به بهره‌برداری خواهد رسید، گفت: قرار بود ۷۷ درصد از منابع مالی پیش‌بینی شده در بودجه ۹۳‌ به نسبت ۶دوازدهم تا ۱۵ شهریور به بهره‌برداری برسد اما به ۵/۵ دوازدهم در تخصیص مالی خود دست پیدا کردیم، البته باید تاکید کنم که این رقم ۷۷درصد از منابع مالی دولت به‌نحو بهینه‌ای مدیریت شده است. حتی تلاش داریم در هزینه‌های جاری دقت بیشتری صورت دهیم.

 

پرداخت بدهی دولت به بخش پیمانکاری
وی اظهار کرد: درصدد هستیم منابع را به‌سمت دارایی‌های سرمایه‌ای و عمرانی هدایت کنیم. خوشبختانه دولت توانسته است تا حدودی بدهی خود به پیمانکاران را پرداخت کند. در سال گذشته هم تعهد کردیم که بخش قابل توجهی از بدهی دولت به پیمانکاران را پرداخت کنیم که خوشبختانه در ۲۸ اسفند سال ۹۲، ۴ هزار و ۸۱۰ میلیارد تومان از بدهی دولت به بخش پیمانکاری پرداخت شد.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور با تاکید بر تخصیص اعتبارات به طرح‌های عمرانی و نیمه‌تمام در سال ۹۳ ادامه داد: درصددیم منابع مالی را به اعتبارات جاری و عمرانی همزمان تخصیص دهیم و به‌هیچ عنوان اعتبارات طرح‌های عمرانی قربانی اعتبارات جاری کشور نخواهد شد. براساس جدیدترین گزارش از میزان تخصیص منابع طرح‌های عمرانی مطلع شدم که براساس آمار اعتبارات هزینه‌ای پرداخت شده دولت به‌میزان ۸۵/۳ درصد پرداخت شده است. اعتبارات تملیک دارایی و سرمایه‌ای اعم از محلی و استانی ۴۶/۵ درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۳/۷ برابری داشته است.
وی در ادامه صحبت‌های خود افزود: در اعتبارات تملک دارایی ۷۰ درصد منابع تخصیص پیدا کرده است که این امر نسبت به مدت مشابه ۸/۱درصد رشد داشته است.
نوبخت با اشاره به اینکه برای انجام طرح‌ها و پرداخت بدهی دولت منابع مجزایی غیر از ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی که در اسفندماه پرداخت شده لازم داریم، گفت: در روزهای گذشته منابعی را نیز به خزانه تخصیص داده‌ایم اما هنوز طرح‌ها اعلام درخواست نشده است.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه واگذاری مسئولیت‌ها به بخش خصوصی به این معنا نیست که دولت تمام وظایف خود را به گردن بخش خصوصی گذاشته و خود توجهی به آنها نکند، تصریح کرد: براساس قانون اساسی، مالکیت‌های بزرگ جزو اموال عمومی است و در اختیار دولت قرار دارد، در همین زمینه دولت مسئول است تا به سازماندهی این بخش‌ها بپردازد، اما می‌تواند در مدیریت بخش‌های مختلف از مشارکت بخش خصوصی استفاده کند.
نوبخت با اشاره به اینکه دولت در طرح‌های عمرانی که با منابع محدودی روبه‌رو است به هیچ عنوان نمی‌خواهد تمام آنها را خود مورد بهره‌برداری قرار دهد، اظهار کرد: دولت می‌تواند با کمک بخش خصوصی به‌عنوان یک ناظر هدایت‌کننده سازماندهی طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام باشد. در همین زمینه برای طرح‌های عمرانی زیر ۵۰ درصد مشارکت بخش خصوصی و تعاون و خیرین را به‌شکل تخصیص اعتبار انجام خواهیم داد، حتی واگذاری و اجاره طرح‌ها و پروژه‌ها نیز به بخش خصوصی برای بهره‌برداری در دستور کار است.
وی اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه، مشارکت بخش خصوصی در تکمیل طرح‌های عمرانی مورد توجه قرار گرفته است. هم‌اکنون ۲هزار و ۹۰۶ طرح نیمه‌تمام – و با در نظر گرفتن ۵ تا ۶ پروژه در هر طرح، زیرمجموعه‌های آنها ۱۰ هزار پروژه نیمه‌تمام ـ داریم که دولت قصد دارد تمام تلاش خود را برای بهره‌برداری و تکمیل آنها انجام دهد.
به‌گفته نوبخت، دولت مصمم است در هر سفر استانی به‌جای شاد کردن موقتی مردم و کلنگ زدن‌های متعدد، طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام را تکمیل کند.

 

تکمیل ۱۰۰درصدی طرح‌های نیمه‌تمام وعده داده شده
وی با اشاره به اینکه در سفر اخیر ریاست‌جمهوری به مشهد ۱۲۹ پروژه مورد توجه قرار گرفته بود، گفت: ۱۰۷ طرح در این استان تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید، حتی در اسفندماه درصدد هستیم با تمامی استان‌ها به‌شکل ویدیوکنفرانس ارتباط داشته باشیم و تمام پروژه‌هایی را که قول تکمیل آن را در سال ۹۳ داده و اعلام کرده بودیم بهره‌برداری کنیم.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور با بیان این که دولت با منابع محدود خود تا پایان امسال با تخصیص اعتبارات خاص ۲۴۶ طرح عمرانی را تکمیل خواهد کرد، بیان کرد: درصددیم اعتبارات تملک دارایی استان‌ها را به‌نحو جدی انجام دهیم، حتی به‌استناد اعتبارات تملیکی مستتر در قانون سال ۹۳ عمل خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه دولت درصدد است به‌جای طرح‌های جدید سازماندهی طرح‌های قدیمی را در دستور کار خود قرار دهد اظهار کرد: در حوزه آب ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان منابع برای بخش آبی کشور پیش‌بینی شده که از این میزان دو هزار میلیارد تومان برای اجرای مهار آب تخصیص داده‌ایم، البته این عدد غیر از منابع پیش‌بینی شده در بودجه سال ۹۳ است.

 

فعال شدن میلیاردها دلار «فاینانس چینی»
همچنین معاون اول رییس‌جمهور در این نشست از دیدار روسای جمهور ایران و چین در حاشیه اجلاس شانگهای خبر داد و گفت: با سومین دیداری که میان روسای جمهور ایران و چین در حاشیه اجلاس شانگهای در تاجیکستان انجام می‌شود، خواهیم توانست میلیاردها دلار از فاینانس چین در طرح‌ها استفاده کنیم که اولویت با طرح‌های بخش خصوصی است.
اسحاق جهانگیری در این نشست خواستار ورود بخش خصوصی به طرح‌های با پیشرفت کمتر از ۵۰ درصد و تکمیل آنها شد و گفت: آنها می‌توانند به صورت اجاره ۱۰ ساله و یا در اختیار گرفتن کامل طرح‌ها اقدام کنند و دولت خدمات آنها را خریداری خواهد کرد.
وی گفت: بند (س) تبصره ۳ بودجه سال ۹۳ به بودجه اجازه می‌دهد طرح‌های با پیشرفت فیزیکی زیر ۵۰ درصد را به بخش خصوصی برای تکمیل آن واگذار کند.
جهانگیری در ادامه تصریح کرد: به‌دلیل استفاده بی‌رویه از حساب ذخیره ارزی، صندوق توسعه ملی ایجاد شد که در آن سه قوه نقش داشته و قرار شد سال اول ۲۰ درصد از درآمد فروش نفت و بعد از آن هر سال ۳ درصد به آن اضافه و به صندوق توسعه ملی واریز شود. همچنین سال ۹۰ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از فروش نفت داشتیم که ۲۰ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی رفت و با ۸۰ میلیارد دلار کشور اداره شد.
وی اضافه کرد: اما کل پیش‌بینی امسال درآمد نفت کمتر از ۶۰ میلیارد دلار است که گفته شده ۳۱ درصد آن باید به حساب صندوق توسعه ملی واریز شود یعنی با رقمی حدود ۲۵ تا ۲۶ میلیارد دلار دولت باید خود را اداره و طرح‌های عمرانی را اجرا کند که این امر کسری بودجه بالایی را برای کشور رقم زد اما این نکته دارای اهمیت است که باید راه باز شده برای کاهش اتکا به درآمد نفتی را ادامه دهیم.

 

۱۲درصد واگذاری‌ها واقعی بود
جهانگیری با اشاره به این مطلب که پیشنهاد کردیم تا ۵ سال آینده مبلغ واریزی به صندوق توسعه ملی در حد همان ۲۰ درصد باقی بماند و افزایش ۳ درصدی سالانه به این مبلغ لحاظ نشود که امیدواریم مجلس آن را تصویب کند، گفت: ۱۲ درصد از واگذاری‌ها به بخش خصوصی و بقیه رد دیون دولت، تهاتر یا از نهادی به نهاد دیگر بود.
وی گفت: خروج از رکود با حضور قاطع بخش خصوصی ممکن است و هم‌اکنون در تولید کالاهای کشاورزی، خودرو، سیمان و فولاد رشد قابل توجهی داریم که نشان می‌دهد خروج از رکود آغاز شده، البته به نظام بانکی تاکید شده منابع بیشتری به صحنه بیاورد و بنا به صحبت‌های رییس کل بانک مرکزی، این بانک برای پرداخت ۲۸۰ میلیارد دلار تسهیلات به تولید، خود را تجهیز کرده و منابع صندوق توسعه ملی در خدمت بخش خصوصی است.
جهانگیری افزود: اولویت بعدی ما توجه به صادرات غیرنفتی است که در این‌باره بخش خصوصی نقش قابل توجهی دارد.
البته در ۵ ماه امسال صادرات کالاهای غیرنفتی ۲۰درصد رشد داشت که نشان می‌دهد این واحدها فعال شده‌اند و حرکت به سمت خروج از رکود آغاز شده است.

 

مذاکره ویژه روحانی با رییس‌جمهور چین برای رفع توقف فاینانس
جهانگیری با اشاره به اینکه توافقات خوبی با چین داشتیم و اصلاحات این توافق‌ها در حال انجام است، گفت: فکر می‌کنیم با دیدار سومی که در یک سال اخیر میان روسای جمهور ۲ کشور انجام می‌شود، قادریم میلیاردها دلار از فاینانس چین در طرح‌ها استفاده کنیم که اولویت با طرح‌های بخش خصوصی است.

همچنین ببینید

آگهی دعوت حضور در مجمع عمومی عادی سالیانه خانه صنعت، معدن و تجارت تهران

  بدینوسیله از کلیه اعضا محترم خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران دعوت به ...

تاکید سازمان توسعه تجارت بر روزآمد شدن زنجیره تولید تا توزیع

 مدیرکل دفتر صادرات محصولات دانش‌ بنیان و خدمات فنی و مهندسی سازمان توسعه تجارت ایران ...