رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از آمادگی این سازمان برای اجرای طرحهای پژوهشی مشترک با دانشگاهها خبر داد.
به گزارش صمت، مهدی کرباسیان که به مناسبت هفته پژوهش در سالن آمفیتئاتر دانشگاه آزاد تهران غرب در جمع دانشجویان، استادان دانشگاه آزاد و مدیران این دانشگاهها سخن میگفت تصریح کرد: ایمیدرو مجاز است ۲۵درصد از سود خالص را صرف طرحهای پژوهشی و همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی کند، از همین رو ضروری است که دانشگاهها برای تقویت بخش پژوهش خود، تعامل بیشتری با این سازمان داشته باشند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه که تیم ربوکاپ دانشگاه و همچنین یکی از مهندسان جوان طراح خودروی مفهومی (Conceptual) نیز حضور داشتند با بیان اینکه سازمانهای دولتی مجازند ۲درصد از بودجه خود را در بخش پژوهش هزینه کنند، پیشنهاد داد که دانشگاهها از جمله دانشگاه آزاد با ایجاد کمیتههای تخصصی مشترک، زمینه اجرای طرحهای تحقیقاتی را فراهم کنند.
به گفته وی با وجود نیاز کشور در بخشهای مختلف تولیدی و خدماتی به امور تحقیقاتی و پژوهشی، بخش قابل توجهی از بودجههای پژوهشی بدون استفاده میماند این در حالی است که بسیاری از دانشگاههای دنیا قسمتی از هزینههای خود را از محل عقد قرارداد تحقیقاتی با شرکتهای تولیدی و خدماتی تامین میکنند. کرباسیان تاکید کرد: همکاری متقابل دانشگاه و صنعت و معدن علاوه بر تامین نیازهای این بخش، کمک شایانی به توسعه کشور در حوزههای مختلف میکند.
رییس هیات عامل ایمیدرو در ادامه سخنانش به نیازهای بخش معدن و صنایع معدنی به فعالیتهای تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: در موضوعاتی همچون اکتشاف، استخراج، فرآوری و تولید و بهرهوری بهینه محصولات معدنی و نیز امور زیست محیطی دانشگاهها میتوانند بازوی علمی این بخشها شوند.
کرباسیان ادامه داد: برخی از معادن سنگآهن در ایران عیار کمتر از ۳۰درصد دارند، در صورتی که بهتازگی فناوری استحصال آهن از این ذخایر به داخل کشور وارد شده و میتوان برای ذخایر مشابه دیگر عناصر معدنی با اجرای طرحهای پژوهشی از سوی دانشگاهها از معادن دارای عیار پایین نیز استفاده بهینه کرد.
برنامه جامع پژوهشی دانشگاه آزاد
محسن هاشمی، معاون عمرانی دانشگاه آزاد به چگونگی توسعه نرمافزاری و سختافزاری این دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد در دوره جدید فعالیت خود، برنامه جامع و راهبردی پژوهشی تدوین کرده که این برنامه به تصویب هیات امنا هم رسیده است. وی افزود: در چارچوب این برنامه، ارتقای همکاریهای پژوهشی بین دانشگاه و صنعت را هدف قرار دادهایم و پژوهشهای کاربردی محور فعالیتهای دانشگاه است.