خانه > دسته‌بندی نشده > معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تجاری سازی و واگذاری 30 دستاورد پژوهشی کشاورزی به بخش خصوصی

معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: تجاری سازی و واگذاری 30 دستاورد پژوهشی کشاورزی به بخش خصوصی

زند:به منظور توسعه فعالیت های پژوهشی در عرصه کشاورزی ۱۵ شرکت دانش بنیان برای ادامه فعالیت های علمی در

کنار موسسه سرم سازی رازی ایجاد و برای تولید بذر چغندر پاییزه نیز شرکت دانش بنیان با همکاری بخش خصوصی

تشکیل شده است

 

رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی گفت: در یک سال گذشته ۳۰ دستاورد پژوهشی برای تجاری سازی به بخش خصوصی واگذار شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، اسکندر زند در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی در اولویت فعالیت های این سازمان قرار دارد، افزود : واگذاری دانش فنی تولید بذر به ویژه بذر گندم ، ذرت سورگم و حبوبات در یک سال اخیر از مهم ترین اقدامات سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی است.
وی درباره واگذاری بخشی از فعالیت های پژوهشی این سازمان به بخش خصوصی گفت: به منظور توسعه فعالیت های پژوهشی در عرصه کشاورزی ۱۵ شرکت دانش بنیان برای ادامه فعالیت های علمی در کنار موسسه سرم سازی رازی ایجاد و برای تولید بذر چغندر پاییزه نیز شرکت دانش بنیان با همکاری بخش خصوصی تشکیل شده است.
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی امضای یادداشت تفاهم همکاری با دانشگاه ها را از دیگر اقدامات دانست و افزود : بر اساس این یادداشت تفاهم سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی از پایان نامه های علمی کشاورزی حمایت خواهد کرد.
زند همچنین از ایجاد موسسه تحقیقات علوم باغبانی خبر داد و گفت: این موسسه به منظور تمرکز فعالیت های علمی بخش باغبانی ایجاد شده است و هفته آینده به طور رسمی افتتاح می شود.
وی ادغام ۱۰ مرکز تحقیقاتی و‌آموزشی به منظور افزایش بهره وری و همکاری با سه موسسه تحقیقاتی بین المللی گندم ، برنج و مقابله با خشکسالی را از اقدامات سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی در سال گذشته اعلام کرد.
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی از توافق وزیر جهاد کشاورزی با سازمان صدا و سیما برای ایجاد شبکه مستقل کشاورز خبر داد و افزود : مقدمات آغاز فعالیت این شبکه فراهم شده است و امیدواریم ازسال آینده پخش برنامه ویژه کشاورزی آغاز شود .
۶ رقم بذر جدید گندم و نهال باغی معرفی می شود
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی از معرفی ۶ رقم بذر جدید گندم ،‌حبوبات و نهال مثمر در دهه فجر خبر داد .
زند با اشاره به اینکه ۱۰۵ رقم گندم در ۲ دهه گذشته به کشاورزان معرفی شده است ، افزود: تا پایان امسال ۵ رقم بذر جدید دیگر نیز به گندمکاران معرفی می شود .
وی گفت: با توجه به تغییرات آب و هوایی و کاهش منابع آب باید سالانه ۱۰ رقم جدید گندم که به شوری خاک ، کم آ‌بی و آفات ناشی از خشکسالی مقاوم است به کشاورزان معرفی شود .
رئیس سازمان تحقیقات ،ترویج و آموزش کشاورزی افزود‌: عمر هر رقم بذر جدید گندم ۵ سال است و باید سالانه ۱۰ رقم جدید برای جایگزین کردن ارقام قدیمی تولید و به کشاورزان معرفی شود.
زند ، طرح های تحقیقاتی این سازمان را ۷۵۰۰ مورد اعلام کرد و گفت : این طرح های تحقیقاتی ۳ ساله است و باید با حداقل بودجه به پایان برسد.
وی افزود : این طرح های پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه تولید بذر است و برای افزایش عملکرد تولید و مدیریت مصرف منابع آب سالانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تن بذر در کشور تولید شود.
رئیس سازمان تحقیقات ،ترویج و آموزش کشاورزی گفت:‌ این سازمان باید هسته اولیه ۵۰ گیاه زراعی و ۲۵ گیاه باغی را برای تولید بذر و نهال شناسنامه دار تولید کند.
زند افزود : بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۳۵ رقم برنج و ۴ میلیارد دوز واکسن با تلاش و همت پژوهشگران سازمان تحقیقات ترویج و آموزش کشاورزی در کشو تولید شده است.
برخی محصولات کشاورزی بهاری به علت کم آبی در پاییز کشت می شود
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی از انتقال کشت برخی محصولات از بهار به پاییز در سال زراعی جدید خبر داد.
زند با اشاره به این که امسال میزان بارندگی در کشور در مقایسه با سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است ، افزود: به منظور مدیریت مصرف آب برخی محصولات مثل چغندرقند و نخود با معرفی بذر جدید از کشت بهاره به پاییزه منتقل شد.
وی گفت: بذر جدید محصول نخود به سرمای هوا مقاوم است و می تواند سرمای ۱۵ درجه زیر صفر را تحمل کند.
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی افزود: کشت انواع سبزی و صیفی از سال آینده به گلخانه ها منتقل خواهد شد و طرح توسعه کشت گلخانه ای اولویت نخست وزارت جهاد کشاورزی است.
زند گفت: براساس تصمیم کمیته راهبردی مصرف آب ، محصولاتی در فصل بهار کشت می شود که از لحاظ اقتصادی و میزان مصرف آب مقرون به صرفه باشد.
وی افزود : براساس مصوبات کمیته راهبردی مصرف آب ، ارقامی انتخاب و کشت می شود که نیاز آبی کمتری داشته باشد.
رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی گفت: از سال آینده دانه روغنی کلزا ، حبوبات و چغندرقند در پاییز کشت می شود و کشت محصولات زراعی در فصل بهار تعدیل خواهد شد.

همچنین ببینید

آگهی دعوت حضور در مجمع عمومی عادی سالیانه خانه صنعت، معدن و تجارت تهران

  بدینوسیله از کلیه اعضا محترم خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران دعوت به ...

معاون وزیر صمت خبر داد؛ حمایت از تولید داخل با افزایش تعرفه ها یا تغییر محل تامین ارز

معاون وزارت صمت گفت: با افزایش تعرفه گمرکی یا تغییر محل تامین ارز برخی کالاهای ...