خانه > اخبار > ارتقای شبکه جامع آزمایشگاهی

ارتقای شبکه جامع آزمایشگاهی

 

پایه و اساس پیشرفت و دستیابی به فناوری‌های جدید، انجام پژوهش‌های کاربردی، منظم و دارای برنامه است که دسترسی پژوهشگران به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و استاندارد را می‌طلبد.

به نقل از صمت: در کشور ما با وجود سرمایه‌گذاری زیاد در خرید تجهیزات پیشرفته و ایجاد آزمایشگاه‌های مختلف همواره به دلیل ناکارآمدی سیستم خدمات‌دهی این آزمایشگاه‌ها، پژوهشگران با مشکل دسترسی به سرویس آزمایشگاهی مناسب مواجه بوده‌اند و تقاضا برای خرید تجهیزات جدید همیشه وجود داشته است. یکی از راهکارهای اجرایی مدیریت این موضوع، ایجاد شبکه‌ای جامع از توانمندی‌های آزمایشگاهی کشور در حوزه فناوری‌های پیشرفته و راهبردی است.

عضویت ۱۱ هزار نفره

شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد یکی از آزمایشگاه‌های کشور است که شرکت‌های عضو این شبکه می‌توانند از طریق سامانه «ساها» خدمت مورد نظر خود را دریافت کنند. داوود ثمری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد که با عنوان «ساها» از آن نام برده می‌شود، به صمت گفت: تعداد ۷۵۰۰ آزمایشگاه و ۳۵۰۰ کارگاه زیر نظر این شبکه فعالیت دارند. به طور کلی ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه زیرپوشش این شبکه آزمایشگاهی است. ثمری با بیان اینکه شرکت‌های عضو این شبکه می‌توانند از طریق سامانه «ساها» خدمت مورد نظر را دریافت کنند، تصریح کرد: هدف از راه‌اندازی این شبکه ارائه خدمت به مشتریان و ارتقای توانمندی‌های دانشگاه آزاد است. به عنوان مثال دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف می‌توانند از طریق این شبکه خدمات مورد نیاز خود را برای تجاری‌سازی ایده‌ها دریافت کنند. علاوه بر این اعضای هیات علمی می‌توانند به مجموعه عظیمی از تجهیزات در دیگر دستگاه‌های دانشگاه آزاد دسترسی پیدا کنند. او یکی دیگر از اهداف راه‌اندازی شبکه آزمایشگاهی را درآمدزایی برای این دانشگاه دانست و اظهار کرد: خدمات این شبکه آزمایشگاهی به هیات علمی دانشگاه آزاد با ۲۰ درصد تخفیف ارائه می‌شود. این تخفیف به‌زودی برای شرکت‌های دانش‌بنیان نیز در نظر گرفته خواهد شد. علاوه بر این سایر اعضای هیات علمی و دانشگاه‌های دولتی نیز می‌توانند از خدمات این شبکه آزمایشگاهی استفاده کنند. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام اینکه هرچند حدود یک سال است که از عمر این سامانه می‌گذرد اما در همین مدت کوتاه ۵ میلیارد تومان درآمدزایی داشته‌ایم، گفت: با توجه به اینکه دیگر دانشگاه‌های کشور می‌توانند از خدمات این شبکه آزمایشگاهی استفاده کنند بنابراین ظرفیت این شبکه تا اندازه‌ای بالا رفته است. این توانمندی موجب خواهد شد ما با دیگر شبکه‌های آزمایشگاهی مانند «شاعا» زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی در آینده به یک شبکه متصل شده و به صورت یک شبکه آزمایشگاهی برای کل کشور عمل کنیم. به گفته ثمری این طرح عاملی برای استانداردسازی خدمات آزمایشگاهی شده تا این خدمات در سطح «های‌تک» ارائه شود. دانشگاه آزاد به صورت تخصصی تمامی حوزه‌ها را تقسیم‌بندی کرده تا اعضا در سامانه به راحتی خدمت تخصصی مورد نیاز را دریافت کنند.