خانه > اخبار > اقتصاد دانش‌بنیان، اولویت معادن خراسان‌رضوی

اقتصاد دانش‌بنیان، اولویت معادن خراسان‌رضوی

 

: استان خراسان‌رضوی با بیش از ۱۱۸ کیلومترمربع مساحت، ۸۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای افغانستان و ترکمنستان و برخورداری از ۴۶ نوع ماده معدنی شناخته‌شده یکی از مناطق مستعد سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی است.

به نقل از روزنامه صمت: براساس آمار اعلام‌شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت، این استان با ۷۶۴ معدن دارای پروانه بهره‌برداری با ۲/۸ میلیارد تن ذخیره معدنی، از نظر تعداد معادن در کشور در رتبه سوم قرار دارد و ظرفیت اسمی استخراج معادن فعال این استان افزون بر ۳۱/۷ میلیون تن در سال است.
البته به گفته مسئولان این استان، یکی از مهم‌ترین اقدام‌های قابل توجه در حوزه معادن در امسال توجه به اقتصاد دانش‌بنیان و افزایش بهره‌وری و ایجاد ارزش‌افزوده از معادن این استان است.
تامین مالی واحدهای معدنی
در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، برنامه عملیاتی برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در قالب ۱۲ بند در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان‌رضوی تدوین شده که نخستین بند آن تامین منابع مالی واحدهای صنعتی و معدنی است. به گزارش ایرنا، راضیه علیرضایی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی در این‌باره اظهار کرد: در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، براساس این برنامه ۱۲ بندی که به تصویب ستاد اقتصاد مقاومتی استان رسیده، صرفه‌جویی در منابع و استفاده مطلوب از ظرفیت‌های معدنی منطقه، بکارگیری دانش فنی روز و استانداردسازی ماشین‌آلات مورد توجه قرار گرفته است، از این‌رو رفتن به سوی اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه معادن در دستورکار قرار گرفته است. علیرضایی با اشاره به برنامه‌هایی که به منظور نوسازی ماشین‌آلات در نظر گرفته شده است، بیان کرد: در این برنامه تقاضای یک‌هزار میلیارد ریال تسهیلات در حوزه‌های بهینه‌سازی و نوسازی ماشین‌آلات فرسوده و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای بهسازی واحدهای پرمصرف در حوزه انرژی با همکاری وزارت نیرو و وزارت نفت شده است.
تامین نقدینگی معادن
البته برای تامین نقدینگی معادن، طرح‌ها و تفاهمنامه‌های دیگری در استان خراسان‌رضوی در دست اقدام است. در این‌باره رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی خاطرنشان کرد: همچنین تقاضاهای دیگری برای تامین مالی بخش‌های صنعتی و معدنی در قالب این برنامه شده که از محل تسهیلاتی که قرار است از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به این بخش اختصاص یابد، تامین می‌شود. علیرضایی ادامه داد: از محل صندوق حمایت از فعالیت‌های معدنی نیز می‌توان با همکاری سازمان نظام مهندسی معدن مبلغی را برای رفع کمبود نقدینگی معادن و صنایع معدنی تامین کرد.
وی با اشاره به تفاهمنامه‌ای که سازمان نظام مهندسی با خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی بسته است، تصریح کرد: در قالب تفاهمنامه‌ای که این سازمان با خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی در قالب عارضه‌یابی و تامین مالی واحدهای صنعتی – معدنی استان منعقد کرده، عارضه‌یابی معادن و صنایع معدنی نیز در دستورکار قرار گرفته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی اظهار کرد: آموزش قوانین معادن به معدنکاران و فعالان این حوزه، تامین ایمنی و استانداردهای تجهیز معدن موضوع مهمی است که از ابتدای امسال از سوی این سازمان پیگیری شده و اقدام‌هایی در این راستا انجام شده است.
علیرضایی با اشاره به فرآوری مواد معدنی در خراسان‌رضوی اظهار کرد: شناسایی روش‌های فرآوری مواد معدنی در استان با همکاری دانشگاه‌ها در این استان در قالب بند ۱۲ برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی آغاز شده است تا بتوان گامی در مسیر تکمیل چرخه تولید در بخش معدن برداشت.

همچنین ببینید

شکاف قیمتی محصولات فولادی ناشی از چیست؟

بخش خدمات در کشورهایی که نظام مالیات بر ارزش‌افزوده در آنها اجرا می‌شود، همواره پیشنهاد ...