خانه > اخبار > ایران کلیددار اطلاعات آسیا

ایران کلیددار اطلاعات آسیا

 

سبک‌های کاری و زندگی قرن بیستم، به‌طور چشمگیری در قرن بیست‌ویکم با توسعه سریع فناوری اطلاعات و گسترش شبکه‌های پیشرفته مانند اینترنت در حال تغییر هستند. تجارت الکترونیک که توسط فناوری اطلاعات امکان‌پذیر شده است، روابط مرسوم را در میان شرکت‌ها و بین دولت و شهروندان به‌طور قابل انعطاف‌تر و متنوع‌تری ارائه می‌دهد.

به نقل از روزنامه تعادل: درنتیجه، اکنون جامعه امکانات گوناگون و بیشتری نسبت به قبل دارد. تجارت الکترونیک در منطقه آسیا-اقیانوسیه، امکان بالقوه‌یی برای ایجاد یک جامعه یکپارچه و بدون مرز ایجاد کرده است که از جوامع معمولی و از مرزهای ملی فراتر می‌رود. اما تامین زیرساخت‌هایی با قابلیت تبادل اطلاعات (پی.کی.‌ای) و ایجاد راه‌حل‌های ایمنی با تبادل اطلاعات ازجمله ضرورت‌های دستیابی به این هدف است.

از این‌رو، تلاش زیادی باید صورت پذیرد تا قابلیت تبادل اطلاعات امن در (پی.کی.‌ای) کشور-منطقه و راه‌حل‌های امنیتی به عنوان یک زیرساخت، توسعه داده شوند. همچنین بخش خصوصی که از تجارت الکترونیک استفاده خواهد کرد، باید تلاش کند تا بر موانع مختلف مختص هر کشور یا منطقه فائق ‌آید. در این راستا، در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی، «قانون عضویت دولت ایران در مشارکت (کنسرسیوم) زیرساخت کلید عمومی آسیا» که در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید، جهت اجرا از سوی رییس‌جمهور به وزارت صنعت ابلاغ شد. براساس این قانون، به دولت اجازه داده می‌شود در مشارکت (کنسرسیوم) زیرساخت کلید عمومی آسیا عضویت یابد و با رعایت اصل ۸۰ قانون اساسی نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط یا کمک، اقدام کند. تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت هم برعهده دولت است. در منشور کنسرسیوم زیرساخت کلید عمومی آسیا (اپکیک)، ارتقای قابلیت تبادل اطلاعات (پی.کی.‌ای) و راه‌حل‌های امنیت اطلاعات در منطقه و فعال‌سازی تجارت الکترونیک با استفاده از راه‌حل‌های امنیتی از اهداف اصلی عنوان شده و اعضای این کنسرسیوم باید اصول اساسی زیر را برای دستیابی به اهداف تصریح‌شده رعایت کنند: ۱- تشخیص دهند که اولویت اول، تحقق تجارت الکترونیک بدون مرز و یکپارچه در منطقه است و در این راستا، کنسرسیوم فعالیت‌های مشترک اعضا را برای شناسایی مشکلات فراحوزه‌یی و راه‌حل‌های آنها را برای منافع متقابل همه اعضا هماهنگ خواهد کرد. ۲- کنسرسیوم در همه فعالیت‌های خود به تفاوت‌ها در مناطق مانند نظام‌های قانونی و توسعه فناوری منطقه احترام خواهد گذاشت و هر تلاشی را در رابطه با حمایت کامل از همه اعضا به عمل خواهد آورد تا به حل مشارکت فرامنطقه‌یی برای دستیابی به قابلیت تبادل اطلاعات کمک کند. ۳- کنسرسیوم به عنوان یک سازمان خوداتکا و همچنین غیرانتفاعی عمل خواهد کرد و همه فعالیت‌های مشارکت از طریق تلاش‌های داوطلبانه و انگیزه‌های اعضا انجام خواهد شد.