سرچشمه میوه انار به سرزمین ایران برمیگردد و از زمانهای باستان در منطقه مدیترانه و شمال هند نیز کشت میشده است.
این میوه در اواخر قرن ۱۶ به دست مهاجران اسپانیایی به آمریکا وارد شد. امروزه انار در سرتاسر خاورمیانه و منطقه قفقاز، شمال آفریقا و مناطق استوایی قاره آفریقا، آسیای مرکزی، بخشهایی از مدیترانه و حتی در بخشهایی از ایالتهای کالیفرنیا و آریزونای آمریکا کشت میشود. انار در نیمکره شمالی زمین معمولا در فاصله شهریور تا بهمن رشد میکند و در نیمکره جنوبی زمین در فاصله اسفند تا اردیبهشت. در چند سال اخیر مصرف انار در اروپا و نیمکره غربی رواج بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است. انار، جزو میوههای بسیار پرطرفدار در ایران است که جایگاه ویژهای هم در برخی مناسبتهای سنتی ما مانند شب یلدا دارد. از این رو تصمیم گرفتیم تا باتوجه به نزدیک بودن شب یلدا، در این قسمت به بررسی مهمترین فواید مصرف این میوه خوشطعم بپردازیم.
مصرف انار برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی
انار سرشار از پلیفنولهایی است که به عنوان آنتیاکسیدانی قوی شناخته میشوند. این نوع از آنتیاکسیدانها مانع تاثیر مخرب رادیکالهای آزاد بر دیواره عروق میشوند و در نتیجه، شانس ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهند. به علاوه، پلیفنولهای موجود در انار میتوانند با پیشگیری از اکسید شدن کلسترل در خون، احتمال ایجاد پلاک در عروق خونی را کاهش دهند و در این صورت هم شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر را کم کنند. ضمن اینکه مصرف انار و آب انار طبیعی با کاهش چشمگیر سطح کلسترول بد خون (LDL)، بازهم احتمال ابتلا به بیماریها و حملههای قلبی را پایین میآورد.
مصرف انار برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا
ترکیبات موجود در انار میتوانند با جلوگیری از فعالیت آنزیم بازدارنده آنژیوتانسین، به کاهش فشار خون کمک کنند. انار، حاوی ترکیبی به نام «اسید پانیسیک» است که میتواند علاوه بر کمک به کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون، تاحد قابل قبولی باعث پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا شود. از طرف دیگر، همین ترکیب میتواند باعث کاهش فشار خون یا تنظیم فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا هم بشود. تحقیقات ثابت کردهاند که همین خاصیت کاهندگی فشار و کلسترول خون توسط انار، باعث میشود که مصرف منظم این میوه یا آب طبیعی آن شانس ابتلا به بیماریهای قلبی را در مبتلایان به دیابت کاهش دهد.