دوشنبه گذشته مراسم رونمایی از صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و گشایش بازار شرکتهای کوچک و متوسط فرابورس در حالی برگزار شد که تامین مالی از طریق بورس همواره یکی از شیوههای کارآمد در توسعه اقتصادی کشور است.
این رویداد خوش، درحالی اتفاق میافتد که صنایع کوچک و متوسط به دلیل مشکلات تامین مالی در معرض تعطیلی هستند و برداشتن موانع تامین مالی برای این شرکتها به عنوان جانبخشیدن به اقتصاد کشور است.
صندوق جسورانه چیست؟
سرمایهگذاری جسورانه یا خطرپذیر که از آن با عنوانهای «سرمایهگذاری جسورانه» یا «سرمایهگذاری کارآفرینی» نام میبرند، تأمین سرمایه لازم برای شرکتها و کسبوکارهای نوپا (استارت آپ) و کارآفرین که مستعد جهش و رشد ارزش و ریسک فراوانی است را به عهده میگیرد. این شرکتها در مراحل ابتدایی رشد و تکامل اقتصادی خود، مورد توجه سرمایهگذارانی هستند که با ارزیابی موشکافانه، شکاف سرمایه و کمبود نقدینگی شرکتهای کارآفرین را جبران میکنند و در گروه سهامداران آنها قرار میگیرند. سرمایهگذار ریسکپذیر با مدیریت فعال و برنامهریزی در توسعه مدلهای راهبردی، در کسبوکار هدف و ارزش افزوده و افزایش قیمت سهام این شرکتها نقش مهمی ایفا میکند.
ایجاد اشتغال و حمایت از ایدههای خلاقانه
به گفته رییس سازمان بورس، صندوقهای جسورانه نوعی سرمایه فکری و جلوگیری از فرار مغزهاست، این شرکتها اشتغال به همراه خواهند داشت و پیامآور مقابله با یأس و ناامیدی هستند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه(سنا)، شاپور محمدی با اشاره به فرصتی که برای تامین مالی صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و شرکتهای کوچک و متوسط در فرابورس ایجاد شده، افزود: این حضور برای سرمایهگذاران منشاء سودآوری است و رشد و بازدهی شرکتهای کوچک و متوسط میتواند بالاتر از سایر شرکتهای متکی به منابع طبیعی و فیزیکی باشد.
سخنگوی سازمان بورس تاکید کرد: حضور شرکتهای کوچک و متوسط در بازار سرمایه کاهش هزینههای مالی برندسازی و صادرات ایده را به همراه دارد و ظرفیتهای بالایی برای آنها ایجاد خواهد کرد. در ادامه این مراسم مدیرعامل شرکت فرابورس گفته است: قرار نیست تنها کالا و خدمات قیمتگذاری شود بلکه باید ایدهها و خلاقیتها نیز دارای ارزش باشند. با همین هدفگذاری تامین مالی شرکتهای دانشبنیان و ایده محور از این پس در فرابورس امکانپذیر شد. امیر هامونی از راهاندازی تابلوهای شرکتهای دانشبنیان و رشد و همچنین ورود VC(سرمایهگذاری خطر پذیر)ها خبر داد و گفت: اکنون شاهد شروع معاملات صندوقهای جسورانه و همچنین شرکتهای کوچک و متوسط در فرابورس هستیم. وی با بیان اینکه تلاشهای چندساله سازمان بورس و شرکت فرابورس امروز به نتیجه رسیده است، تصریح کرد: بیش از صد جلسه تخصصی با صاحبنظران اقتصادی و بازار سرمایه و همچنین نهادهای مهم اقتصادی برای راهاندازی تابلوی(اسامایی) SME و همچنین ورود VCها به بازار سرمایه برگزار شده است. هامونی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این طرح بزرگ تجربه سایر کشورها نیز بررسی شده است، اظهار کرد: دستورعمل پذیرش اساماییها تدوین شد و بیش از ۱۰۰ شرکت برای حضور در بازار سرمایه درخواست دادهاند. وی گفت: ۷ صندوق جسورانه بررسی شدهاند و تاکنون دو صندوق پذیرهنویسی و یک شرکت عرضه اولیه شده است. همچنین صندوق رویش با ۵۰ میلیارد تومان و صندوق آرمان آتی با ۱۰ میلیارد تومان تاکنون پذیرهنویسی شدهاند. شرکت پترو صنعت گامرون نیز ۱۸۰ میلیارد تومان در بازار کوچک و متوسط کشف قیمت شده است.