دبیر انجمن سنگ با تشریح جزئیات جلسه فعالان صنعت سنگ با وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در این جلسه قرار شد با تشکیل جلسات شورای سیاستگذاری صنعت سنگ، برنامه ۱۰ ساله این صنعت تدوین شود تا برای تولید و صادرات سیاستگذاری مشخصی داشته باشیم. احمد شریفی با اعلام این خبر افزود: در جلسهای که اخیرا فعالان صنعت سنگ با وزیر صنعت داشتند، وزیر دستور تشکیل جلسات شورای سیاستگذاری سنگ را صادر کرد تا جلسات این شورا بهطور مستمر هر دو هفته یک بار برگزار شود.
وی تصریح کرد: در جلسه با وزیر صنعت مقرر شد برنامه ۱۰ساله صنعت سنگ بهعنوان سند راهبردی این صنعت تدوین شود تا موضوع صادرات، تولید در بخش معدن، فرآوری سنگهای تزیینی، میزان مصرف داخل و وضعیت صادرات سنگ کوپ و فرآوری شده مورد بررسی قرار گیرد و سیاستهای مشخصی برای این بخشها تدوین شود. دبیر انجمن سنگ با اشاره به اینکه موضوع وضع عوارض برای صادرات سنگهای تزیینی یکی از محورهای جلسه تولیدکنندگان با وزیر صنعت بود، گفت: وزیر صنعت حدود ۲ ماه پیش در نامهای به محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت موضوع وضع عوارض برای سنگ تزیینی صادراتی را مطرح کرد که با توجه به نبود ظرفیت کافی برای فرآوری این سنگها، تولیدکنندگان نسبت به این پیشنهاد وزیر معترض شدند و همین مساله در جلسه با نعمتزاده مورد بحث قرار گرفت.
وی تصریح کرد: نامه وزیر صنعت برای طرح در شورای اقتصاد نوشته شده و ما نیز سعی میکنیم استدلالهای خود را به این شورا ارائه کنیم. وی توضیح داد: در شرایطی که واحدهای فرآوری سنگ به میزان کافی و با تکنولوژی روز در کشور وجود ندارد، وضع عوارض صادرات سنگ کوپ به ضرر صنعت سنگ است و علاوه بر تعطیلی معادن سنگ تزیینی باعث تعطیلی واحدهای فرآوری سنگ نیز خواهد شد. شریفی با اشاره به آمار ۷ ماهه صادرات سنگ تزیینی بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت، گفت: طبق این آمار هر تن سنگ کوپ با قیمت ۱۹۸ دلار صادر شده در حالی که قیمت سنگ فرآوری شده صادراتی ۳۵۰ دلار بوده است. وی با بیان اینکه فرآوری هر تن سنگ کوپ نیازمند هزینه ۱۰۰ دلاری است، گفت: برای تولید یک تن سنگ فرآوری شده باید ۲ تن سنگ کوپ مصرف کنیم. وی ادامه داد: به این ترتیب، ارزش افزوده صادرات سنگ فرآوری شده منفی است و صادرات این سنگ با توجه به اینکه کارخانههای فرآوری از استانداردهای لازم و تکنولوژی روز برخوردار نیستند، صرفه اقتصادی ندارد. دبیر انجمن سنگ تاکید کرد: ابتدا باید کارخانههای فرآوری سنگ، مدرن و تقویت شوند و پس از آن، صادرات سنگ فرآوری شده افزایش یابد. به گفته وی، در پایان سال ۹۹ در کشور حدود ۸ میلیون تن مازاد سنگ کوپ خواهیم داشت و طبق قانون، دولت نمیتواند مالیات و عوارضی برای اقلام مازاد بر مصرف کشور وضع کند