مهر نهایی شورای حکام بر روی برجام (سند توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵) راههای همکاریهای تجاری متقابل ایران و سایر کشورهای دنیا با یکدیگر را باز میکند.
روزهایی که نه تنها تاجران و بازرگانان ایرانی به دنبال فرارسیدن آن هستند بلکه شوق و اشتیاق مضاعفی در طرف مقابل دیده میشود که نشانههای این امر را میتوان در اعزام هیاتهای تجاری متعدد به ایران به وضوح مشاهده کرد. درحالحاضر شرایط اقتصادی در کشورهای بزرگ دنیا چندان مساعد نیست و بسیاری از آنها با رکود و افزایش معضل بیکاری دست و پنجه نرم میکنند به همین دلیل به دنبال بازاری مناسب و مستعد هستند تا بتوانند سهم مناسبی از آن را داشته باشد اما در این میان ایران به دنبال تبدیل شدن به بازاری مصرف نیست بلکه تنها خواستار تسهیل روابط تجاری با دنیا است. حال که قرار است تحریمهای اقتصادی اعمال شده بر علیه ایران برداشته شود مهمترین سوال این است که رفع تحریمها چه گشایشی در مسیر تجارت ایران ایجاد خواهد کرد.
ولیالله افخمی راد معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با صمت با اظهار میکند: در طول سالهای اخیر؛تحریمهای بانکی منجر به کاهش حجم تجارت و کاهش شدید قدرت رقابتپذیری ایران در عرصه تجارت بینالمللی شده بود. رییس سازمان توسعه تجارت میافزاید: امیدواریم که با برداشته شدن تحریمهای بانکی تاجران ایرانی بتوانند اجناس خود را در بازارهای بینالمللی با قیمتی رقابتی عرضه کنند. در زمانی که تحریمهای بانکی علیه ایران اعمال شد، هزینه نقل و انتقال پول برای فعالان اقتصادی کشور افزایش قابل توجهی پیدا کرد که این امر برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و سایر اقلام مشکلات جدیای را ایجاد کرد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه میدهد: در تحریمهای بانکی، بازرگانان و شرکتهای تجاری حتی برای دریافت وجه از خریداران کالاهای خود نیز ناچار بودند تا هزینه بیشتری بپردازند به همین دلیل تولیدکنندگان خدمات فنی و مهندسی حتی قادر به مشارکت در مناقصهها هم نبودند و نمیتوانستند ضمانتهای لازم را ارائه دهند زیرا ضمانت نامههای بانکهای ایرانی مورد پذیرش طرف خارجی نبود و بانکهای سایر کشورها نیز حاضر نبودند برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ضمانتنامه صادرکنند.