یادداشت سید محمدرضا مرتضوی رییس خانه صنعت، معدن استان تهران به مناسبت ۲۰۰۰ انتشار روزنامه گسترش صمت به شرح ذیل می باشد:
ویژگی شاخص روزنامه گسترش صنعت در طول سالهای انتشار این روزنامه بهویژه در چند سال اخیر همواره رعایت رسم امانتداری در انتقال گفتوگوها و مصاحبهها بوده است.
متاسفانه در دنیای رسانه امروز بسیاری از رسانهها براساس هدف خودشان گفتوگوها را تنظیم میکنند و با انتخاب گزینشی از مطالب بهدنبال اهداف و تیترهای خود هستند اما رعایت اصول اخلاقی رسانهای در این روزنامه باعث شده تا گسترش صنعت با مخاطبان خود در انتقال مطالب صداقت داشته باشد.
در ابتدای شکلگیری این مجموعه بهدلیل ساختار اولیه آن که ریشه در وزارت صنعت، معدن و تجارت داشت گمان میرفت که این نشریه بازتابدهنده نظرات بخش دولتی و بولتنی داخلی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد اما با انعکاس نظرات مختلف و حتی نظرات مخالف با مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت این نشریه ثابت کرد که محل مناسبی برای نقد مسائل اقتصادی و اجتماعی است و وابستگی فکری به جریان دولتی ندارد؛ در یک کلام روزنامه گسترش صنعت قلم بیعقدهای دارد.
در بخش خصوصی نظرات و تفکرات مختلف اقتصادی وجود دارد که برخی معتقد به نظریههای لیبرالی یا اقتصاد آزاد هستند و در مقابل برخی دیگر پیرو الگوهای سوسیالیستی یا اقتصاد چینی هستند. با این وجود روزنامه گسترش صنعت تاکنون محدودیتی در قلم برای انعکاس نظرات بخش خصوصی نداشته و تمام جریانهای فکری مختلف در بخش خصوصی به خوبی پوشش داده شده است. به طور مثال در موضوع نرخ ارز نظرات و منافع مختلفی در بخش خصوصی وجود دارد. برخی از صادرکنندگان و تاجران نسبت به فعالیت خود ایدهها و نظرات خاصی درباره نرخ ارز دارند در حالی که ممکن است تولیدکنندگان دارای ایدهها و نظراتی مخالف نظرات بازرگانان باشند بنابراین انتشار نظرات متنوع و مخالف یکدیگر در موضوعات مختلف باعث جامع بودن گزارشها در بررسی مسائل روز شده است.
در بررسی نقاط ضعف و قوت روزنامههای گسترش صنعت باید به این نکته اشاره کرد که این روزنامه در انعکاس اخبار و مسائل روز بسیار کارآمد عمل کرده است اما سوی دیگر نشریات تخصصی اقتصادی بهره گرفتن از نظریهها و اندیشههای مختلف اقتصادی است که در حوزه انعکاس مکتبهای اقتصادی و اندیشههای نو گزارشهایی با نگاه بلندمدت جای کار بیشتری وجود دارد و این روزنامه باید در پرداخت به این مسائل بیشتر تلاش کند.
در یک دهه اخیر مطبوعات کشور نشریات تخصصی جایگاه ویژهای پیدا کردهاند اما متاسفانه این نشریات نیز سمت و سوی سیاسی پیدا کردهاند و حوزههای تخصصی اجتماعی و اقتصادی را با گرایشها و اهداف سیاسی خود مورد بررسی قرار میدهند و بیشتر به دنبال فضاسازی در جریان اقتصادی کشور هستند اما در این شرایط برخی رسانهها نیز همچون روزنامه گسترش صنعت وجود دارد که به دنبال محتوا و معنا هستند و کمتر به فضاسازیهای اقتصادی میپردازند. در این مسیر شنیدن صدای ملت در این رسانهها میتواند در موفقیت آنها نقش بسیار پررنگی داشته باشد. در انتخاب جامعه هدف نیز رسانههای تخصصی باید عوام مردم را در نظر بگیرند و در بیان مسائل اقتصادی به زبان عوام مردم به موضوعات بپردازند. در غیراین صورت برخی جریانهای سیاسی با رسانههای پوپولیستی خود فضاسازی اقتصادی را به سمت خود سوق میدهند. کما اینکه در تاریخ ۳۷ ساله انقلاب اسلامی دولتهایی وجود داشتهاند که با شعارهای مردمی و مبارزه با فساد روی کار آمدند اما در زمانی که مسند امور را بهدست گرفتند از خط قرمزهای اقتصادی نیز برای مقاصد خود گذشتند بنابراین اگر رسانههای شفاف مردمی وجود داشته باشند که مسائل اقتصادی را به زبان ساده برای مردم تحلیل کنند برخی نمیتوانند بهراحتی عوامفریبی کنند.