خانه > اخبار > توجه به مثلث توسعه پایدار؛ مسیر معدنکاری سبز

توجه به مثلث توسعه پایدار؛ مسیر معدنکاری سبز

 

توسعه پایدار معدن، حرف مشترک معدنی‌ها و محیط‌زیستی‌ها برای ایجاد تعامل میان این ۲ بخش است زیرا همانگونه که باید به فکر زنده نگهداشتن منابع طبیعی و محیط‌زیست باشیم، برای پیشبرد اهداف تعریف شده در اقتصاد کشور و همچنین صنایع وابسته به معدن، امکان تعطیلی معادن وجود ندارد.

به نقل از روزنامه صمت: آنچه امروزه از آن با نام توسعه پایدار یاد می‌کنند مثلثی است که اضلاع آن را ثبات اقتصادی، حفاظت از محیط‌زیست و مسئولیت‌پذیری تشکیل می‌دهند. بنابراین اگر خواهان معدنکاری سبز و در عین حال پایدار هستیم فعالان هر دو حوزه معدن و محیط‌زیست (به ویژه معدنکاران) برای رسیدن به اضلاع این مثلث تلاش کنند.

 

بازسازی معادن در تمامی مراحل معدنکاری

استاد دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه‌های تهران درباره راهکارهایی که می‌تواند منجر به تعامل بیشتر بین محیط‌زیستی‌ها و معدنکاران شود در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: تعطیلی معادن برای جلوگیری از آسیب به محیط‌زیست و منابع طبیعی راه‌حل مناسبی نیست بلکه می‌توان با آشتی‌دادن دو بخش معدن و محیط‌زیست زمینه فعالیت را برای معدنکاران فراهم کرد.
به گفته فرامرز دولتی اردجانی، لازمه به وجود آمدن تعامل و آشتی بین معدن و محیط‌زیست، بازسازی محیط و ترمیم محدوده‌های فعالیت معدنی از سوی بهره‌برداران معدنی است. همچنین باید توسعه پایدار از سوی فعالان این حوزه مورد توجه قرار گیرد. از این‌رو همه معادن باید برنامه‌ای برای بازسازی محیط معدنی داشته باشند یا بعد از اتمام فعالیت معدنی در صورتی که قرار به بازگشت به محدوده برای معدنکاری نیست، با ترمیم و بازسازی محدوده معدنی، آن را به حالت اولیه بازگردانند.
وی افزود: از دیگر اقداماتی که بهره‌برداران معدنی در راستای همکاری با محیط‌زیست می‌توانند انجام دهند تصفیه پساب‌های معدنی است تا از ورود مواد سمی و مضر موجود در شیرابه‌های معدنی به سفره‌های آب زیرزمینی و آب‌های جاری و همچنین خاک منطقه جلوگیری شود. در واقع اگر همه معدنکاران قبل از اینکه فعالیت معدنی خود را آغاز کنند در مرحله طراحی بخشی از هزینه خود را به مطالعات زیست‌محیطی شامل بازسازی معدن و توجه ویژه به توسعه پایدار معادن اختصاص دهند بین محیط‌زیست و معدنکاری آشتی خواهد شد.
وی بر این باور است که معدنکاری و محیط‌زیست ضدهم نیستند و باید برای مراحل مختلف معدنکاری توجه به محیط‌زیست را در برنامه‌های خود قرار داده و مثلث توسعه پایدار (ثبات اقتصادی، حفاظت از محیط‌زیست و مسئولیت‌پذیری) را در تمامی مراحل در نظر بگیرند.

همچنین ببینید

موفق‌ترین تجربه خصوصی‌سازی، به توسعه پایدار جامعه می‌اندیشد

شرکت فولاد خوزستان بزرگترین عرضه‌کننده شمش فولاد در بازارهای داخلی، رکورددار صادرات شمش به خارج و ...