خانه > اخبار > توسعه صادرات صنعتی به روسیه بزودی/ مزایای ارتباط مستقیم بانکی

توسعه صادرات صنعتی به روسیه بزودی/ مزایای ارتباط مستقیم بانکی

عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ضمن اشاره به تنوع صادراتی به روسیه، گفت: برقراری ارتباط مستقیم بین بانک های ایران و روسیه منجر به بهبود تسویه های مالی و ضمانت های مالی خواهد شد.

جلیل جلالی فر در گفت وگو با خبرگزاری مهر در مورد برقراری ارتباط مستقیم بین بانک‌های ایران و روسیه، اظهار کرد: در حوزه بانکی حدوداً یک سال است که رایزنی‌هایی برای تسویه مالی تجاری به صورت گسترده بین ایران و روسیه در حال انجام است؛ یعنی هم بانک‌های روسیه بعد از اینکه در تحریم قرار گرفتند و هم سفارت ایران، سازمان توسعه تجارت و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه پیگیر این سیاست بودند.

عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه افزود: البته از ابتدا مقاومت‌هایی بود اما با دستور شخص رئیس جمهور بانک مرکزی مکلف به سر و سامان دادن به این موضوع شد و در نهایت توافقنامه بین بانک مرکزی ایران و روسیه منعقد شد.

وی تصریح کرد: اهمیت این توافقنامه از آن جهت بالاست که بدانیم مشکل اساسی در حوزه تجارت ما مربوط به بحث تبادل ارزی و پولی و موضوع سوئیفت می‌شود؛ بنابراین با برقرار شدن این ارتباط دوسویه بین ایران و روسیه قطعاً تسویه‌های مالی بهتر انحام خواهد شد و سازمان‌هایی که باید ضمانت این پرداخت‌ها را بر عهده بگیرند راحت تر پای کار می آیند.

جلالی فر ادامه داد: با این توافقنامه مکانیزم نقل و انتقال راحت تر انجام می‌شود و ریسک صندوق ضمانت نیز پایین می‌آید.

عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه افزود: از سویی دیگر نیز دسترسی تجار به بازار هدف بهبود می‌یابد زیرا وضعیت مبادلات مالی اولین شرط ورود به بازار کشورهای خارجی است؛ وقتی این شرایط مهیا نباشد تجار نیز توان دسترسی به بازار هدف را ندارند و نمی‌توانند نسبت به مطالعه بازار و سرمایه گذاری اقدام خاصی انجام دهند.

اجرای تجارت آزاد با اورسیا گام اساسی برای ورود به بازار روسیه

جلالی فر به تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز اشاره کرد و گفت: از سویی دیگر اجرای توافقنامه تجارت آزاد با اوراسیا تأثیر بسزایی در بهبود روابط با کشور روسیه و کشورهای همجوار دارد زیرا بر اساس این توافقنامه بالغ بر ۷۵۰۰ قلم کالا مشمول تعرفه صفر خواهد شد؛ یعنی تعرفه ۹۵ درصد اقلام صادراتی ایران صفر می‌شود که می‌تواند یکی از مهم‌ترین شروط ورود به بازار هدف را مهیا کند.

وی یادآور شد: البته در ادامه باید اقدامات مربوط به حضور در بازار نیز تسهیل که این مورد باید از طریق اتاق‌های بازرگانی پیگیری شود تا تجار راحت تر به بازار روسیه و البته اوراسیا دست یابند.

تنوع صادراتی به روسیه

جلالی فر در ادامه به وضعیت تجارت با روسیه نیز اشاره کرد و گفت: در رابطه با صادرات با روسیه شاهد تنوع صادراتی هستیم؛ قبلاً یکی از دغدغه‌های ما این بود که ۸۵ درصد صادرات ایران به روسیه محصولات کشاورزی و غذایی است اما هم اکنون صادرات مصالح ساختمانی، محصولات شیمیایی، محصولات صنعتی و… به این کشور رو به افزایش است.

توسعه صادرات صنعتی به زودی

عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ادامه داد: برای گسترش روابط صنعتی در حوزه‌های خودرو، لوازم خانگی و… نیز گام‌های خوبی برداشته شده و به زودی از سوی دستگاه‌های مربوطه از جمله معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت اخبار خوبی منتشر خواهند کرد.

وی به تراز تجاری نیز اشاره کرد و گفت: البته تراز تجاری ما با روسیه منفی است که یکی از دلایل آن نیز ارز نیماست؛ زیرا صادرکننده ارز حاصل از صادرات را باید با نرخی بسیار پایین‌تر به اقتصاد کشور برگرداند؛ بنابراین فعال اقتصادی انگیزه‌ای برای صادرات ندارد.

جلالی فر تاکید کرد: دولت باید در مورد بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشورهای همسایه و به خصوص اورسیا از جمله روسیه تجدیدنظر و وضعیت را تسهیل کند.

وی گفت: در این صورت تراز تجاری مثبت خواهد شد و مبادلات پولی و تسویه مالی به صورت روبلی- ریالی انجام می‌شود. هم اکنون نیز می‌توان این کار را انجام داد اما برای صادرکننده چه انگیزه‌ای وجود دارد؟ باید صادرات به قدری زیاد باشد که صادرکننده انگیزه استفاده از سیستم روبلی- ریالی را داشته باشد.

همچنین ببینید

آگهی دعوت حضور در مجمع عمومی عادی سالیانه خانه صنعت، معدن و تجارت تهران

  بدینوسیله از کلیه اعضا محترم خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران دعوت به ...

خدمات تابلو سازان شهری نرخ‌گذاری می‌شود

نایب رئیس اتاق اصناف تهران گفت که خدمات تابلو سازان با هماهنگی در کل کشور ...