طرح فرآوری شمش سرب تصفیهشده از کنسانتره با عیار بالای ۹۹/۹۹درصد به وسیله شرکت ذوبگران رنگین فلز در اتاق ایران یکشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۵۵ رونمایی شد. هدف عمده این شرکت در تولید سرب در گام نخست تامین نیاز داخلی و در گام بعدی صادرات است. این کارخانه قابل عرضه در بورس فلزات لندن است.
راهاندازی واحد کنسانترهسازی
مدیرعامل هلدینگ صنعتی و معدنی زرین در جلسه رونمایی این محصول معدنی اظهار کرد: کارخانه کنسانترهسازی این گروه در جوار معدن سرب و روی مهدیآباد با ظرفیت تولید ۵۰ هزار تن در فاز نخست تا پایان سال راهاندازی خواهد شد. به گزارش صمت، ابراهیم جمیلی با اشاره به اینکه گروه صنعتی و معدنی زرین در ۱۰ ماهه نخست امسال افزون بر ۳هزار تن صادرات شمش سرب داشته است، عنوان کرد: این صادرات علاوه بر تامین نیاز کل کشور بوده است. ضمن اینکه از ماه گذشته واحد تولید شمش سرب شرکت ملی سرب و روی ایران به دلیل مسائل زیستمحیطی تعطیل شده بود نیز دوباره وارد مدار تولید شد.
وی با بیان اینکه شرکت ذوبگران رنگین فلز بهعنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی و معدنی زرین برای نخستین بار موفق به تولید شمش سرب با خلوص ۹۹/۹۹۶درصد شده است، گفت: درصد خلوص شمش این واحد ۹۹/۹۹۶درصد است که ۴هزارم باقی مانده تا به شمش ۱۰۰درصد برسد که البته سرب ۱۰۰درصد خالص در صنایع خاصی به کار گرفته میشود. اما بیشتر مصرف سرب ۹۹/۹۹درصد است که به سرب نرم معروف است.
مدیرعامل هلدینگ صنعتی و معدنی زرین در ادامه خاطرنشان کرد: این محصول یکی از بهترین محصولات در جهان در نوع خود است و امیدواریم بهزودی آن را در بورس فلزات لندن (الامئی) نیز به ثبت برسانیم. همچنین با توجه به تکمیل بخش پالایش به تازگی قادر به تولید نقره در این کارخانه نیز شدهایم.
جمیلی در ادامه خاطرنشان کرد: نگران تعطیلی معدن سرب و روی انگوران نیستیم و در صورت اتمام ذخیره این معدن در ۱۰ سال آینده تولید کنسانتره مس را آغاز خواهیم کرد. زون سولفوره معدن سرب و روی انگوران میتواند مواد اولیه کارخانه کنسانتره سولفوره شرکت صنعتی و معدنی زرین را تامین کند، اما این معدن که قرار بود در سال ۹۲ تولید زون سولفوره را آغاز کند، از این اقدام عقب مانده است.
وی درباره سرمایهگذاری در این واحد فرآوری خاطرنشان کرد: در برخی واحدها نیز با برخی کشورهای خارجی مانند ایتالیاییها، ترکها و روسها قصد مشارکت داریم.