الماس، یاقوت، زمرد، فیروزه، عقیق، کهربا، مروارید، یاقوت کبود و دهها و صدها سنگقیمتی و نیمهقیمتی دیگر، هدیه طبیعت به انسان است؛ هدیهای که در کشورهایی مانند روسیه، افریقای جنوبی، کلمبیا، افغانستان و چین بیشتر وجود دارد
و معدنکاران این کشورها با تلاش بسیار، اقدام به تولید این سنگها و فرآوری آنها میکنند تا به یک بازار متنوع و نامتجانس، خدمترسان کنند.
به نقل از روزنامه صمت: با این حال، میزان استفاده از هر کدام از این سنگها در کشورها و مناطق مختلف کره زمین به یک اندازه نیست. بخشی از دلیل این تفاوت در میزان تقاضا به دلیل ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی مختلف این سنگها است که کاربردهای مختلفی را در صنایع دارند و بخشی از آن به دلیل تفاوت فرهنگها و نگرش مردم مختلف نسبت به برخی از سنگها است که باعث میشود اشتیاق بیشتری برای خرید آنها داشته باشند. در این گزارش نگاهی میاندازیم به بازار سنگهای قیمتی در جهان و فرهنگهایی که بر میزان تقاضای آنها اثر میگذارد.
گرانترین سنگهای قیمتی دنیا
سنگهای قیمتی در دورههای مختلف تاریخ مورد استفاده مردم قرار گرفته و افراد مختلف نهتنها به دلیل زیبایی این سنگها که به علت نشان دادن ثروت، رفاه، جایگاه اجتماعی و اقتصادی و قدرتشان آنها را به صورتهای مختلف استفاده کرده و میکنند. در حال حاضر نسبت به گذشته، برخی سنگهای قیمتی راحتتر در دسترس است و افراد زیادی میتوانند این سنگها را با قیمتی معقول و منطقی خریداری کنند. با این حال هنوز هم تعدادی از سنگها، بسیار گرانقیمت هستند و هر کسی نمیتواند از آنها استفاده کند. کمیاب بودن، کیفیت بسیار عالی، تقاضای زیاد و همچنین زیبایی ویژه این سنگها دلایلی است برای قیمت بالا و گاه عجیب آنها. اگر میخواهید اطلاعاتی درباره قیمتهای نجومی این سنگها در سراسر جهان داشته باشید، بد نیست گرانترینها را بشناسید. «گارانت آبی» یکی از این سنگهاست که البته رنگ آبی آن خیلی هم ویژه و مشخص نیست و به عنوان مثال آنطور آبی که در یاقوت کبود میبینیم، در گارنت وجود ندارد اما چون گارنت آبی سنگی بسیار نادر و کمیاب است، قیمت هر قیراط آن ۱/۵ میلیون دلار برآورد میشود. عقیق سیاه هم یکی دیگر از این سنگهای قیمتی است که فقط در معادن استرالیا وجود دارد و هزینه تهیه آن بسیار بالاست.