در آخرین روز هفته گذشته قیمت دلار برای چهارمین روز متوالی با افزایش مواجه شد. قیمت دلار در کف بازار تا سطح ۳۹۸۵ تومان افزایش یافت و در صرافی ها تا ۳۹۹۰ هم روی تابلو رفت. اما هر چه بود دلار در حالی که برخی از معامله گران قدیمی عقیده داشتند که در این روز ظرفیت بازگشت به بازه ۴۰۰۰ تومان را داشت، از آستانه این قیمت مسیر کاهش را در پیش گرفت. یک دلیل مهم آن زودتر تعطیل شدن بازار و پایان فعالیت در روز پنجشنبه بود.
به نقل از اقتصادنیوز ، با رشد روز آخر، میزان بازدهی قیمت دلار در هفته گذشته به ۹ دهم درصد رسید و روند کاهشی دلار ادامه نیافت. دلار در هفته قبل از آن ۲ درصد بازده منفی پیدا کرده بود. به گفته فعالان، افزایش قیمت دلار در ششمین روز هفته بیش از هر چیزی ناشی از جوسازی معاملهگران پیرامون اخبار بیرونی و بالا رفتن نرخ حواله درهم بود.
پس از مثبت شدن روند دلار در هفته گذشته، دیدگاههای دوگانهای در بازار شکل گرفته است. برخی معاملهگران اعتقاد دارند، این روند افزایشی ادامه پیدا خواهد کرد، حال آنکه دسته دیگری در انتظار بازگشت قیمت به محدودههای پایینتر هستند. میتوان دستهای که نگاه بدبینانهای به روند قیمت دارند را بازهای بازار دانست و در مقابل دسته دوم را که بیشتر بر آرامش بازار تاکید میکنند به کبوتر تشبیه کرد. خاستگاه بازها اتکا به اخبار سیاسی و بیرونی است، حال آنکه کبوترها به روندهای داخلی بازار توجه دارند.
بازها سعی میکنند با استفاده از اخبار سیاسی و به طور ویژه اخبار مربوط به دونالد ترامپ در این روزها نوسانگیری کنند. این در حالی است که کبوترها بیشتر عوامل اقتصادی بازار را در نظر دارند و معتقدند پس از عبور بازار از تقاضای فصلی ژانویه و نزدیک شدن به انتهای سال ۹۵، نیروی افزایشی خاصی در بازار وجود نخواهد داشت.
در روزهای اخیر توجه تعدادی از معاملهگران ارزی به اخبار سیاسی افزایش یافته است. در آخرین تحولات، در ساعات انتهایی روز چهارشنبه شماری از معاملهگران غیررسمی سعی کردند با جوسازی پیرامون سخنرانی ترامپ قیمتها را تحتتاثیر قرار دهند. در ۲ روز انتهایی هفته گذشته استراتژی این گروه آن بود که پس از خروج بازیگران بازارساز از بازار و کاهش عرضه ارز، با جوسازی و خریدهای خود زمینه افزایش قیمت را فراهم کنند. به گفته فعالان، این دسته بیشتر در خبرهای خارجی بیشتر به نیمه خالی لیوان توجه میکنند و انتظار دارند با آغاز به کار ترامپ شرایط تغییر محسوسی کند. در این وضعیت، آنها بیشتر به اخبار بیرونی تکیه میکنند که تاییدکننده دیدگاه آنهاست و سعی دارند با جوسازی پیرامون این اخبار و افزایش خریدهای خود بازار را دچار نوسان کنند. به گفته فعالان، این معاملهگران به احتمال زیاد روز شنبه سعی خواهند کرد برخی اظهارات در آمریکا و خبر کاهش صادرات میعانات گازی ایران را برجسته کنند. در انتهای هفته گذشته، رویترز به نقل از منابع آگاه مدعی شد ایران صادرات میعانات گازی را برای ۵ماه پیش رو کاهش خواهد داد. در روزهای گذشته اظهاراتی نیز در آمریکا مطرح شده است که کمی در تقابل با روند پیشین قرار دارد و معاملهگران بسیار سعی میکنند پیرامون آن جوسازی کنند. این اظهارات در شرایطی ممکن است برجسته شود که در مقابل در انتهای هفته گذشته «جیمز ماتیس» گزینه وزارت دفاع دونالد ترامپ تاکید کرد کشورش باید به برجام ولو آنکه در آن نواقصی وجود داشته باشد، احترام بگذارد. میتوان گفت با وجود چربش خبرهای مثبت بر دیگر خبرها، معاملهگران غیررسمی بیشتر سعی میکنند برای نوسانگیری نیمه خالی لیوان را برجسته کنند. البته در این میان معاملهگرانی نیز هستند که بیشتر از بازار داخلی به بازارهای جهانی توجه دارند و معتقدند نوساناتی که تحتتاثیر تصمیمات ترامپ در بازارهای جهانی صورت خواهد گرفت، بهطور قطع بازار تهران را نیز تحتتاثیر قرار خواهد داد.