قیمت دلار اگر چه عدد ۴۱۵۰ تومان را هم ثبت کرد ، اما روند قیمت ها از روز چهارشنبه به گونه ای شد که در نهایت در روز پنجشنبه دلار بیشترین کاهش قیمت روزانه از ۱۱ آذر به این سو را تجربه کرد. این مساله نشان می دهد که فعالیت های سفته بازی در بازار ارز کاهش یافته و انتظارات کاهشی بر افزایشی غلبه کرده است.
به نقل از اقتصادنیوز ، به اعتقاد کارشناسان در این شرایط بانک مرکزی برای انجام وظیفه خود در مدیریت بازار ، بهتر است نیروی خود را به جای کاهش قیمت صرف مدیریت و کنترل نوسان قیمت دلار کند. در این حالت با افت دامنه نوسان احتمال التهاب در هفتههای آتی کاهش پیدا میکند، اما اصرار بر کاهش قیمت دلار میتواند موجب جمع شدن فنر قیمت و انگیزهای برای حملات جدید سفته بازان باشد.
روز پنجشنبه، دلار با ۶۵ تومان کاهش به قیمت ۴هزار و ۳۰ تومان رسید. البته بخش زیادی از افت شاخص ارزی در معاملات پشتخطی رقم خورد. شروع کاهشی این ارز در روز پنجشنبه مهمترین نشانه ریزش پشت خطی آن بود. در ششمین روز هفته، معاملات دلار با قیمت ۴ هزار و ۴۰ تومان کلید خورد که ۵۵ تومان کمتر از روز چهارشنبه بود. به گفته فعالان، پس از پایین آمدن دلار از مرز ۴ هزار و ۱۰۰ تومان در پنجمین روز هفته، میزان فروش در ساعات انتهایی همان روز بالا رفت و اثر آن در ابتدای روز پنجشنبه انعکاس یافت. ادامه افت دلار در نهمین روز دی ماه موجب شد که میزان رشد هفتگی آن محدودتر و در نهایت به ۶/ ۰ درصد برسد که کمترین بازدهی از میانه آبان ماه بود. به گفته فعالان، افزایش عرضه ارز، رشد تحرکات خالیفروشان، اظهارات بازارساز مبنی بر ادامه کاهش قیمت و انتظار افت تقاضا با پایان سال میلادی چهار عامل زمینهساز سقوط دلار بودند.