خانه > اخبار > رقابت غول‌های نفتی در میدان‌های مشترک ایران و عراق

رقابت غول‌های نفتی در میدان‌های مشترک ایران و عراق

 

: توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی، شرکت‌های بزرگ نفتی جهان را یکی پس از دیگری برای بازگشت به ایران و باز کردن جایی در صنعت نفت آینده‌دار و دارای ظرفیت آن روانه ایران کرد.

به نقل از روزنامه گسترش صمت: از اِنی ایتالیا گرفته تا توتال فرانسه و لوک اویل، شل و شرکت‌های نفتی بزرگ چین که در ماه‌های اخیر به بررسی سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه‌ای میادین گازی، نفتی و پتروشیمی ایران پرداختند. وزیر نفتایران نیز در همان ایام اعلام کرد که خواهان بازگشت ۷ شرکت نفتی بین‌المللی به صنعت نفت ایران است و از شرکت‌

های بریتیش پترولیوم، استات اویل، اکسون موبیل و کونوکو فیلیپس در کنار انی، توتال و شل نام برده بود.

اولویت با توسعه میادین مشترک

سیاست‌های گسترش و توسعه میادین مشترک نفت و گاز ازجمله ضرورت‌های وزارت نفت است؛ بر همین اساس در ماه‌های اخیر و برداشته شدن تحریم‌ها مذاکره با شرکت‌های خارجی برای حضور در پروژه‌های توسعه‌ای این میادین گسترش یافته است. این در حالی است که کشور ما با کشورهای همسایه یعنی عراق، کویت، عربستان، قطر، امارات و عمان دارای مخازن اشتراکی است و حداقل ۱۵ مخزن در این ارتباط وجود دارند. کشور عراق یکی از همسایگان مهمی است که در طول مرز مشترک ایران و عراق ۵ مخزن نفتی نفت‌شهر (پیش از این نفت شاه)، دهلران، پایدار غرب، آزادگان و یادآوران (پیش از این حسینیه-کوشک) وجود دارد. ۱۰ میدان باقیمانده آبی نیز با کشورهای همسایه خلیج‌فارس مشترک هستند که میدان گازی آرش تنها میدان مشترک ایران با کشور کویت در آب‌های خلیج‌فارس است. میادین نفتی اسفندیار، فروزان، فرزاد (A) و فرزاد (B) با کشور عربستان مشترک هستند و تاکنون مخزن مشترکی بین ایران و بحرین در آب‌های خلیج‌فارس کشف و گزارش نشده است. میدان گازی بسیار عظیم پارس جنوبی نیز با کشور قطر مشترک است که این میدان یکی از بزرگترین و مهم‌ترین میادین اشتراکی ایران و دنیا به‌شمار می‌رود. تنها میدان مشترک ایران و عمان نیز میدان گازی هنگام است.

همچنین ببینید

مقام مسئول: 21.5 میلیارد دلار برای توسعه میادین مشترک با عراق سرمایه گذاری شده است

مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن) با بیان اینکه میزان تولید نفت میدان های ...