کارشناسان معتقدند در توسعه کسبوکار، ۳ بخش دانشگاهها، سرمایهگذاران بخش خصوصی و دانشجویان نقش اساسی دارند و دانشجویان از اجزای اصلی این چرخه هستند.
بنابراین جشنوارههای کارآفرینی در دانشگاهها با هدف ایجاد فرصت برای صاحبان ایده برگزار میشود تا آنها نسبت به بازار و جنبههای مالی ایده و طرح خود آشنایی بیشتر پیدا کنند.
در همین راستا، آیین پایانی هشتمین جشنواره سراسری کارآفرینی و توسعه کسبوکار شریف ششم دی در سالن جابر بن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار و برگزیدگان آن معرفی شدند.
در ابتدای این مراسم مدیر مرکز رشد کارآفرینی دانشگاه شریف با بیان اینکه وقتی هر دانشگاهی میخواهد در مسیر کارآفرینی حرکت کند باید آموزش و پژوهش را تقویت و به تحقیقات به عنوان پایه و رکن کلیدی توجه کند، گفت: یک دانشگاه کارآفرین باید به دانشجوها علاوه بر تئوریهای مهندسی، مهارتهای نرم را هم آموزش دهد. این نوع مهارتها به طور معمول در کلاسها آموزش داده نمیشود. دهبیدیپور ادامه داد: بسیاری از دانشگاهها به این موضوع اشاره میکنند که یکی از دغدغههای ما تبدیل شدن به یک دانشگاه کارآفرین است، اما رکن اساسی دانشگاه کارآفرین توجه به آموزش، پژوهش و تحقیقات است. وی با اشاره به لزوم پایین آوردن هزینه شکست در کسبوکار اظهار کرد: گام گذاشتن یک دانشجو در مسیر یک کسبوکار جدید که با هزینه خود بتواند طرحی را سرپا نگه دارد و اشتغال ایجاد کند به اندازه کافی با سختیهای بسیار روبهرو است، پس باید دانشگاه با ارائه زیرساختها و ابزارهایی مناسب هزینه شکست را برای دانشجویان به حداقل
برساند. دهبیدیپور در ادامه افزود: دانشگاهی که در نظر دارد یک دانشگاه کارآفرین باشد، باید زیرساختهای خود را ارتقا دهد که ازجمله آنها مهارتهای نرم هستند. مهارتهای نرم شامل تفکر خلاق، تفکر طراحی، فن بیان، اصول مذاکره و غیره میشود که دانشگاه ماموریت دارد به عنوان مهمترین وظیفه، این مهارت را در دانشجویان ارتقا دهد. مدیر مرکز رشد کارآفرینی دانشگاه شریف، با دعوت از بخش خصوصی در زمینه کارآفرینی دانشگاهی گفت: موضوع کارآفرینی موضوعی نیست که ما به تنهایی قادر به رشد آن باشیم و بخش خصوصی هم باید به ما کمک کند. امروز درهای دانشگاه شریف بیشتر از هر زمان دیگری به روی بخش خصوصی باز است تا کارآفرینی به عنوان ارزشآفرینی اتفاق بیفتد. وی همچنین ضمن توصیه به دانشجویان مبنی بر اینکه منتظر حمایتهای دولتی نباشند، خطاب به آنها گفت: برای کارآفرین بودن قدم اصلی را خود شما دانشجویان باید بردارید. به تیمسازی اهمیت دهید، به طور حتم از راهنمای خوب کمک بگیرید، توانمندیهای مهارتی نرم خود را تقویت کنید، قبل از تولید به طور حتم بازار محصول را مطالعه کنید و از تامین منابع مالی طرح خود غافل نشوید.