پارسجنوبی این روزها زنده است و حال خوبی دارد. آنچنان که حتی در خمودگی تابستان و هجوم ریزگردها که نفسها را به شماره آورده میتوان این پویایی را در همه بخشهای این حوزه مشاهده کرد.
به نقل از روزنامه صمت: فاز۱۹ پارسجنوبی هم خوب است، با اینکه در میان طرحهای جدید توسعه پارسجنوبی دیرتر آغاز به کار کرد اما زودتر از دیگر پروژهها به برداشت گاز رسید و اکنون دومین سکو را هم بارگیری کرده است.
حمیدرضا مسعودی، مجری طرح توسعه فاز ۱۹ شرکت نفت و گاز پارس که ۲ روز پیش از آغاز عملیات بارگیری به یارد خرمشهر آمده است، میگوید: ریزگردها دید را برای عملیات بارگیری کم میکند، اما این به معنای توقف کار نیست. به گرمای هوا هم عادت کردهایم و همه نیروهای درگیر در عملیات بارگیری، کارشان را انجام میدهند.
خودمان از پس کار بر میآییم
محمدحسین باخدایی، مدیرسکوهای فاز ۱۹ شرکت تاسیسات دریایی میگوید: شاید به نظرتان کار سادهای بیاید اما حرکت سازه ۲۷۰۰ تنی با تمام حساسیتها و هدایت تیم، کار سادهای نیست با این حال متخصصان ایرانی در ۳ سال اخیر آنچنان تبحری یافتهاند که با قاطعیت و افتخار میتوان گفت که ما میتوانیم و قادریم از پس کار بر آییم.
سکوی ۲ هزار و ۷۵۰ تنی با ابعاد ۳۰ در ۴۰ متر و ۲۵ متر ارتفاع روی ریل قرار دارد و با سرعت ۲۵ متر در ساعت در حال حرکت به سمت اسکله است. برای انجام این فرآیند بیش از ۱۰۰ نفر درگیر هستند.
پس از بارگیری فرآیند مهاربندی یا (Sea Fasting) آغاز میشود، اما سختترین لحظه بارگیری سکو، انتقال سکو از روی اسکله به بارج یا شناور حملکننده سکو است. کافی است محاسبات دقیق نباشد، آب مخازن تعادل بارج بیش از میزان تخمین زده شده باشد و یا اینکه سطح آب بالاتر از حد معمول باشد، آنگاه است که احتمال واژگون شدن سکو افزایش مییابد، به همین دلیل است که پیچیدهترین و سختترین مسائل مهندسی در این بخش به کار گرفته میشود.