خانه > اخبار > ساخت پرینتری که بدون جوهر چاپ می‌کند

ساخت پرینتری که بدون جوهر چاپ می‌کند

همه ما با مشکلاتی که کارتریج‌های جوهری دارند، آشنایی داریم؛ قیمت بالا، تخریب محیط زیست و مورد آخر اینکه دقیقا زمانی که می‌خواهید یک سند مهم را پرینت بگیرید، از کار می‌افتد یا جوهرش تمام می‌شود. دانشجویان دانشگاهی در هلند برای برطرف کردن این مشکل، پرینتری را ابداع کرده‌اند که بدون نیاز به حتی یک قطره جوهر، روی کاغذ چاپ می‌کند.

به نقل از  گروه علم و فناوری آنا به نقل از PIWorld، دانشجویان دانشگاه فناوری دلفت در قالب یک استارتاپ به نام «Inkless»، به معنی بدون جوهر، دست به ساخت پرینتری زده‌اند که به  هیچ عنوان نیازی به جوهر ندارد و به روش سوزاندن کاغذ روی آن چاپ می‌کند. در واقع، این روش شبیه به آزمایش قدیمی کودکان در مدرسه به وسیله ذره‌بین، کاغذ و نور خورشید است.

در این پرینتر، از پرتو مادون قرمز لیزر، که از مجموعه لنزهای مخصوصی عبور می‌کند، استفاده می‌شود که کاغذ را به آرامی می‌سوزاند و با کربن سیاه آن روی کاغذ چاپ یا پرینت می‌کند.

ونکاتش چندرسکار، مبدع این فناوری، می‌گوید: «ما با انرژی حرارتی لیزر و تغییر رنگ حاصل از آن روی کاغذ چاپ می‌کنیم. معمولا اگر کسی به صورت دستی انجام دهد، مشکلاتی به وجود می‌آید. نظیر اینکه رنگ نوشته معمولا قهوه‌ای است و دائمی هم نیست. اما در حاصل کار ما پس از سالها تحقیق می‌توان رنگ و کیفیت چاپ را تضمین کرد. چاپی که در چاپگر بدون رنگ انجام می‌شود، دقیقا مانند چاپگرهای معمولی است».

اصطلاح فنی این عمل «carbonization» یا «ذغالی کردن» است. نکته ظریف این فناوری ایجاد تعادل مطلوب میان شدت پرتو لیزر و نوع و ساختار تابش آن در پروسه ذغالی کردن کاغذ است تا در هیچ یک از مراحل احتراقی صورت نگیرد.

اورل آدم، استادیار دانشگاه دلفت، می‌گوید: «برای کنترل میزان سوختگی کاغذ، شدت پرتو ما بسیار یکنواخت و تنها در منطقه‌ای که می‌خواهیم تنظیم می‌شود».

به گفته وی، شدت سیاهی چاپ را می‌توان با تغییر طول پالس لیزر کنترل کرد.

او می‌گوید: «لیزر پالس ارسال می‌کند. این پالس‌ها می‌تواند در طول زمان گسترده شود و ما می‌توانیم آن را روشن و خاموش کنیم. این سیستم باعث می‌شود که قبل از تبدیل شدن حرارت به شعله، خودش خاموش بشود. با تنظیم این موضوع و خطا و آزمایش های بسیار می‌توان رنگ سیاه متفاوتی را به دست آورد و تا پایان آن را نگاه داشت».

مزایای این چاپگر جدید برای محیط زیست بسیار زیاد خواهد بود. چراکه هر سال ۱۴ میلیارد دلار هزینه جوهر چاپگرهای سیاه و سفید می‌شود. کمتر از ۳۰ درصد این کارتریج‌ها بازیافت می‌شوند و هربار که یک کارتریج را دور می‌اندازیم ۴۵۰ سال زمان می‌برد تا تونر (پودر به کار رفته در چاپگر لیزری) آن تجزیه شود.