خانه > اخبار > سیاست‌هایی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

سیاست‌هایی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

علی‌رغم اینکه در گذشته انتقادهای فراوانی برای نبود مشوق برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های نو بود دولت یازدهم در طول این چهار سال برنامه‌هایی را تدوین کرد و باید گفت که در حال حاضر به دلیل وجود زیرساخت های قانونی مورد نیاز، جریان خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از بخش خصوصی با ثبات رو به جلو در حال حرکت است.

به نقل از  ایسنا، بر اساس بند ب سیاست های کلی نظام که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده ایجاد نیروگاه های بادی، خورشیدی و … مورد تاکید قرار گرفته همچنین با توجه به اینکه مبنای برنامه های ۵ ساله نیز همین سیاست ها درنظر گرفته شده  در برنامه ششم توسعه تنها یک بند در خصوص انرژی وجود دارد و آن هم افزایش سهم انرژی های پاک و نوین است.

 علاوه بر این ماده ۶۲ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، وزارت نیرو را مکلف به خرید برق تجدیدپذیر از بخش خصوصی کرده و ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف نیز وزارت نیرو را موظف به عقد قرارداد بلند مدت جهت خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از بخش غیردولتی کرده است.

همچنین بر اساس ماده ۵ قانون حمایت از صنعت برق دولت موظف است برای تامین بخشی از منابع لازم برای توسعه و نگهداری شبکه های روستائی و تولید برق تجدیدپذیر، عوارض مصرف را در بودجه سالیانه پیش بینی و صد درصد آنرا صرفاً برای کمک به طرح های مذکور هزینه کند.

بنابراین با توجه به پشتوانه های قانونی ذکر شده این اطمینان به سرمایه گذاران بخش خصوصی داده می شود که ثبات لازم در این عرصه وجود خواهد داشت تاجایی که به گفته هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با توجه به تمهیدات لحاظ شده در حوزه ارتقاء و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دیگر هیچ جای نگرانی برای سرمایه‌گذاران بخش داخلی و بخش خارجی وجود ندارد.

وی با بیان این‌که تاکنون استقبال خوبی از توسعه و ارتقاء انرژی‌های تجدیدپذیر شده است، گفت: این موضوع مسوولیت بسیار زیادی را بر دوش وزارت نیرو متحمل می‌کند به همین دلیل تلاش ما براین است که در آینده نزدیک شاهد ارتقاء انرژی‌های تجدیدپذیر باشیم.

به گفته فلاحتیان، در حال حاضر مسیر ارتقاء انرژی‌های تجدیدپذیر هموار شده و در شرایطی هستیم که قوانین خوبی برای این مهم وضع شده است لذا این اطمینان را به سرمایه‌گذاران می‌دهیم که تعرفه ‌های در نظر گرفته شده در درازمدت ثابت بماند و تغییری حاصل نشود، چرا که این قانون از سوی مجلس تصویب شده است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه میل به سرمایه‌گذاری خارجی از سوی سرمایه‌گذاران خارجی بسیار افزایش پیدا کرده به‌طوری که بیشتر تقاضاها از ۱۰۰۰ مگاوات به بالا است، اظهار کرد:در حال حاضر فضای قابل اعتمادتری نسبت به گذشته برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد شده است چراکه تقریبا از تمام کشور هایی که در عرصه تجدید پذیرها پیش قدم هستند به ایران پیشنهاد سرمایه گذاری داده اند لذا لازم است که در این راستا ما نیز اقداماتی را انجام دهیم.

به‌گفته وی داشتن قوانین دائمی و پایدار و ایجاد تعرفه های مناسب مهمترین بخش جذب سرمایه گذاری خارجی است که تا کنون این دو مقوله فراهم شده است  لذا در حال حاضر اید شرایطی را فراهم کنیم که قراردادهای تیپ فارسی را برای خارجی ها نیز انتشار دهیم البته  طی یک سال گذشته مذاکرات زیادی برای این مهم انجام شده است و در حال حاضر در شرایطی قرار گرفته ایم که این کار با سرعت بیشتری انجام می شود.

همچنین ببینید

همکاری مشترک شرکت های خارجی با ایران در حوزه پوشاک/شرکت های ترک ،ایتالیایی و کانادایی وارد ایران شدند

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: شرکت هایی از ایتالیا ...