خانه > اخبار > طـرح جامـع زغـال‌سنــگ طبس اجرایی می‌شود

طـرح جامـع زغـال‌سنــگ طبس اجرایی می‌شود

در ادامه سفر ۳روزه هیات عالی‌رتبه از وزارت صنعت، معدن و تجارت به خراسان جنوبی محمدرضا نعمت‌زاده از چند معدن و کارخانه صنایع معدنی بازدید کرد.

در این سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موضوع حقوق دولتی، گفت: ۶۵ درصد از درآمد حاصل از حقوق دولتی معادن باید برای هزینه کرد امور زیربنایی معادن اختصاص یابد که بیشترین رقمی که به این بخش اختصاص یافته ۱۳ درصد بوده است. محمدرضا نعمت‌زاده با بیان اینکه براساس قانون معادن باید ۶۵ درصد از درآمد حاصل از حقوق دولتی معادن برای هزینه کرد امور زیربنایی معادن اختصاص یابد، بیان کرد: با این وجود در چند سال گذشته بیشترین رقمی که به این بخش اختصاص یافته ۱۳ درصد بوده است. وی ادامه داد: همچنین ۱۵ درصد از درآمد حاصل از حقوق دولتی معادن باید در اختیار استانداری‌ها قرار گیرد تا برای امور عمرانی مردم محلی منطقه معدنی هزینه شود که آن هم در چند سال گذشته تخصیص نیافته است. همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت در این سفر اظهار کرد: ۵۰ معدن سنگ تزئینی در منطقه شاهکوه وجود داشته که از این تعداد درحال‌حاضر ۴۰ معدن فعال است و بیشتر این معادن در امور زیربنایی مشکل دارند. وی یادآور شد: با توجه به تغییراتی که در فصل بودجه داریم و نمایندگان پیگیری کرده‌اند، اگر این بودجه‌ها در معادن هزینه شود شرایط عوض خواهد شد. موضوع زیرساخت‌ها یکی از مشکلات موجود در معادن است که تامین آنها از سوی دولت می‌تواند تاثیر بسزایی در افزایش بهره‌وری بخش معدن داشته باشد. در همین زمینه، نعمت‌زاده با اشاره به مشکل معدنداران در زمینه برق نیز تصریح کرد: برای رفع این مشکل با وزارت نیرو و استانداری همفکری خواهیم کرد تا مشکل حل شود.
ظرفیت معادن‌ما بالاتر از متوسط جهانی است
همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست تخصصی حوزه صنعت و معدن شهرستان طبس با اشاره به اینکه ما در ظرفیت معادن و تنوع مواد معدنی از متوسط جهانی بالاتر هستیم، گفت: راه‌اندازی پژوهشکده زغال در طبس را پیگیری می‌کنیم تا این کار به نتیجه برسد. به گزارش ایسنا، محمدرضا نعمت‌زاده گفت: معادن یکی از بحث‌های جدی در اقتصاد مقاومتی است و رهبری در سیاست‌های ۲۴گانه خود به توجه به معادن تاکید کرده‌اند. وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی به این معناست که ارزش‌افزوده ایجاد کنیم و از صادرات مواد معدنی به شکل خام جلوگیری کنیم. نعمت‌زاده با اشاره به درخواست‌های سرمایه‌گذاران طبس، افزود: امید است احداث پژوهشکده زغال به‌زودی تحقق پیدا کند. وی درباره مشکل کک طبس گفت: آنچه بانک عامل تسهیلاتی به عنوان توجیه نبودن اقتصادی صنعت کک طبس مطرح کرد، براساس نظر کارشناسان بانکی بوده که البته این مورد رفع شد و امیدواریم به‌زودی مشکل تسهیلاتی این صنعت حل شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به معادن خراسان‌جنوبی، گفت: بیش از ۶۰ نوع از مواد معدنی در این استان وجود دارد که ۲۰ نوع آن قابل استحصال است. نعمت‌زاده همچنین بیان کرد: باید در استفاده از آب به سمت فناوری‌های مخصوص کاهش مصرف آب حرکت کنیم. وی افزود: اولویت فعلی شهرستان طبس تولید کنسانتره زغال سنگ است که باید افزایش یابد.
بازدید نعمت‌زاده از ۳ معدن گرانیتی در خراسان جنوبی
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر به استان خراسان جنوبی از ۳ معدن سنگ ساختمانی و نما در شهرستان نهبندان بازدید کرد. معدن گرانیت «ده مرغ» تولیدکننده سالانه ۳۰ هزار تن سنگ تزئینی و نمای گرانیتی، نخستین معدنی بود که نعمت‌زاده در این سفر از آن بازدید کرد و در جریان وضعیت تولید آن قرار گرفت. اشتغال مستقیم حاصل از این طرح ۵۱ نفر است. وزیر صنعت، معدن و تجارت از معدن گرانیت «شاهکوه (پیر رستم)» که سالانه ۱۴ هزار تن سنگ تزئینی گرانیتی (کوپ) برای مصارف نمای ساختمانی تولید می‌کند نیز بازدید کرد. این معدن به طور مستقیم برای ۵۰ نفر ایجاد شغل کرده است. معدن گرانیتی «چاه وک» دیگر معدنی بود که نعمت‌زاده در آن حضور یافت و از نزدیک در جریان وضعیت تولید و مشکلات این واحد معدنی قرار گرفت. این ۳ معدن در حال بهره‌برداری دارای مشکلات زیر ساختی از جمله تامین برق مورد نیاز واحد خود هستند که در این زمینه نعمت‌زاده قول مساعد برای برطرف کردن آن داد.

همچنین ببینید

آزادسازی 45 درصد از مساحت پهنه های اکتشافی معدنی در فروردین ماه

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، قرار است ...