خانه > اخبار > نقره هایی که دور ریخته می‌شود

نقره هایی که دور ریخته می‌شود

 

نقره فلز باارزشی است که هم به صورت آزاد در معادن وجود دارد و هم به صورت یک محصول جانبی در کنار مواد معدنی دیگر مانند سرب، مس، طلا و نیکل یافت می‌شود. با سرمایه‌گذاری و فرآوری سرب و روی در کشور می‌توان بخش اعظمی از نیاز کشور به فلز نقره را برطرف کرده و ارزش افزوده ذخایر معدنی را افزایش داد.

به نقل ز روزنامه صمت: آنطور که کارشناسان اذعان می‌کنند فرآوری نقره به دو روش انجام می‌شود؛ نخستین روش فرآوری نقره از ماده معدنی سرب است و دومین روش استحصال نقره از باطله‌هاست.
کاربرد نقره
نقره در صنایع مختلفی مانند عکاسی، جواهرسازی، داروسازی، تزئینی و همچنین در صنایع های‌تک کاربرد دارد. از ترکیب نقره، جیوه، قلع و دیگر فلزات در دمای اتاق می‌توان آلیاژی به نام آمالگام تهیه کرد که به منظور پرکردن دندان استفاده می‌شود، علاوه بر آن به دلیل ویژگی رسانایی بسیار بالا، از نقره در برخی محصولات الکتریکی و الکترونیکی، حتی با وجود زنگار بستن استفاده می‌شود. همچنین از نقره برای آلیاژهای لحیم‌کاری، اتصالات الکتریکی و باتری‌های نقره- روی و نقره- کادمیوم گران‌قیمت استفاده می‌شود. البته در آینه‌هایی که باید قابلیت انعکاس بالایی داشته باشند در فرآیندی به‌نام نقره‌کاری از این فلز استفاده می‌شود. از آنجایی‌که نقره به سهولت نوترون‌های آزاد را جذب می‌کند، به طور معمول در ساخت میله کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد (میله یا صفحه‌ای در هسته‌شناسی که حاوی موادی است که نوترون‌ها را به سرعت جذب می‌کند) که واکنش زنجیره‌ای هسته‌ای را در رآکتورهای آبی فشرده تنظیم می‌کند.
فرآوری نقره
رییس خانه اقتصاد ایران با بیان اینکه آلیاژ نقره در صنایع مختلف مانند کابل‌سازی کاربرد دارد به صمت گفت: دونوع فرآوری نقره وجود دارد نخست فرآوری نقره از ماده معدنی است که در کشور ما و در تمامی کشورهای دنیا ماده معدنی نقره همراه با سرب است یعنی هرجا معدن سرب وجود داشته باشد به میزان اندکی نقره نیز وجود دارد. ابراهیم جمیلی ادامه داد: زمانی که کنسانتره سرب و روی ساخته می‌شود قسمت زیادی از نقره محتوی ماده معدنی در کنسانتره سرب وارد می‌شود و زمانی‌که کنسانتره سرب تبدیل به شمش سرب می‌شود، تصفیه و سپس فرآوری شده و در مرحله آخر عیارسازی می‌شود و درنهایت تبدیل به شمش نقره خواهد شد. جمیلی تصریح کرد: دومین روش فرآوری نقره این است که نقره را بازیافت می‌کنند. درواقع برخی از کالاها مانند ورق‌های رادیولوژی از آلیاژهای نقره برخوردار هستند که می‌توان با بازیافت آنها نقره استحصال کرد که این امر در کشور ما مرسوم است. وی گفت: امیدواریم تولید نقره به صورت جدی در ایران انجام شود تا به این ترتیب بتوانیم نقره موردنیاز خود را از داخل تامین کنیم و صادرات آن نیز به عنوان یک فلز با ارزش برای ما ارزآوری داشته باشد. رییس خانه اقتصاد ایران خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم از خاک معدنی نقره بیشتری استحصال کنیم پژوهش انجام دادیم و به نتایج خوبی در این زمینه دست پیدا کردیم و امیدواریم بتوانیم آن را عملی کنیم. به این ترتیب به یکی از تولیدکنندگان بزرگ نقره در آینده تبدیل خواهیم شد. جمیلی عنوان کرد: درحال‌حاضر استحصال نقره از باطله‌ها، صنعتی نشده و با توجه به اینکه نقره در کشور موجود است می‌توان آن را استخراج کرد.

همچنین ببینید

دو اطلس ملی مواد معدنی و زمین شناسی ایران رونمایی شد

دو اطلس ملی «نقشه های پتانسیل مواد معدنی ایران بر اساس تیپ های کانساری» و«نقشه ...