خانه > اخبار > هدف‌آذربایجان‌ازهمکاری با اعراب‌چیست؟

هدف‌آذربایجان‌ازهمکاری با اعراب‌چیست؟

به دلیل عدم موفقیت سیاست اعتماد سازی میان باکو و برخی از کشورهای عرب،جمهوری آذربایجان اگرچه روابط دوجانبه خود با کشورهای عربی را حفظ خواهد کرد و کماکان به همکاری تجاری،گردشگری و سرمایه گذاری مشترک توجه خواهد داشت ، اما در حوزه های امنیتی و اعتقادی، محتاطانه و با نوعی بی اعتمادی روابط با اعراب را تحلیل و سیاست گذاری خواهد کرد.

به گزارش خبرآنلاین جمهوری آذربایجان با عنایت به مشترکات دینی و تاریخی برای همکاریهای خود با کشورهای عربی اهمیت زیادی قائل است. چنانچه امروزه روابط آذربایجان با کشورهای عربی در بخشهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در حال توسعه است. هم اکنون در اغلب کشورهای عربی سفارت آذربایجان فعال است. کشورهایی چون مصر، عربستان سعودی، اردن، قطر، کویت، لبنان ، مراکش، عراق و فلسطین نیز در آذربایجان سفارت دارند. در این راستا از دید باکو آذربایجان علاقه مند توسعه همکاریهای خود با اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس است . گفتگوی زیر برای بررسی روابط سیاسی آذربایجان با کشورهای عربی است.

مرکز بین المللی مطالعات صلح: وضعیت کنونی  روابط باکو با کشور با کشورهای عربی چگونه است؟

ج- یکی از اصول سیاست خارجی جمهوری آذربایجان توسعه متوازن با  کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است. در منطقه روابط  جمهوری آذربایجان با روسیه، ترکیه و ایران محوریت دارد ولی در عین حال در دو سال گذشته شاهد تمایلاتی در سیاست خارجی این کشور برای تنظیم رابطه با  کشورهای عربی نیز بوده ایم. برای مثال به دنبال سفر آقای الهام علیف در سال گذشته به ریاض، کمیسیون مشترک اقتصادی بین جمهوری آذربایجان و عربستان سعودی نیز فعال شد و باکو امیدوار  شد که از ظرفیت سرمایه گذاری عربستان  استفاده کند.  جمهوری آذربایجان علاوه بر عربستان سعودی ،مناسبات خود با سایر دولت های حاشیه خلیج فارس از جمله امارات متحده عربی ، قطر و کویت را نیز فعال کرد. برای مثال آقای علی اف در در سفر سال گذشته به امارات با با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد و معاون فرمانده عالی نیروهای مسلح امارات متحده دیدار کرد و طرفین ضمن مذاکره در مورد مسایل امنیتی منطقه ای،  در خصوص توسعه هرچه بیشتر مناسبات تجاری، اقتصادی و سیاسی جمهوری آذربایجان و امارات متحده عربی در آینده، رایزنی کردند. این سفر موجب افزایش مبادلات تجاری و سفرهای توریستی میان دو کشور شد.در سال ۲۰۱۴، میزان مبادلات تجاری بین امارات و جمهوری آذربایجان بالغ بر یک میلیارد و ۱۰۰هزار درهم (۳۰۰ هزار دلار) بود که نسبت به همین مدت در سال ۲۰۱۵ بیش از ۲۴ درصد رشد داشت.

الهام علی اف همچنین با تشکر از امارات متحده عربی بخاطر حمایت از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره مناقشه قره باغ، تاکید کرد جمهوری آذربایجان نیز در  سازمان ملل و سایر مجامع بین المللی از موضع امارات متحده عربی حمایت می کند. سرمایه گذاری شرکت های امارات در جمهوری آذربایجان نیز طی سه سال گذشته بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین ببینید

صادرات ترکیه به قطر 3 برابر شد

صادرات ترکیه به قطر از زمانی که چهار کشور عربی در ۵ ژوئن بایکوت دوحه ...