وزیر نفت دیروز در نشست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران بهمنظور بررسی مشکلات حوزه انرژی شرکت کرد و به تشریح سیاستهای وزارت نفتپرداخت.
در این نشست سیاستهای وزارت نفت در زمینههای چشمانداز توسعه صنعت پتروشیمی، راهکار پرداخت مطالبات پیمانکاران، تعیین تکلیف خوراک پتروشیمیها و تعیین نرخ آن متناسب با پساتحریم، موضوع رگولاتوری در صنعت نفت، جایگاه بخش خصوصی در بند «ق» تبصره ۲ بودجه سال ۹۳ ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و نیز استراتژی گاز مورد نقد و بررسی قرار گرفت. با توجه به توضیحات بیژن زنگنه و سوالات مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی به نظر میرسد چرایی و چگونگیهای خارج شدن «الپیجی» از فهرست سوخت مایع کشور، چگونگی رگولاتوری وزارت نفت(بر تمام بخشهای این وزارتخانه، با توجه به اینکه تولید کننده، فروشنده، دریافتکننده، قیمتگذار و سیاستگذار نمیتوانند نقش یکسانی داشته باشند،) خصوصیسازی که به گفته برخی فعالان اقتصادی هنوز به شکل جدی در برنامه ششم توسعه گنجانده نشده و تغییر استراتژی گازی وزارت نفت در هالهای از ابهام باقی مانده است.
نشان(برند)سازی جایگاههای سوخت
بیژن نامدار زنگنه دیروز در نشست با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران از تقسیم جایگاههای عرضه بنزین به ۳ کلاس و ساماندهی جایگاهها خبرداد. وزیر نفت درباره نحوه عرضه بنزین از این جایگاهها گفت: جایگاههای کلاس ۳، بنزین را به نرخ دولتی به فروش خواهند رساند و بقیه جایگاهها نیز میتوانند در بازاری رقابتی بنزین را عرضه کنند. وی همچنین افزود: وزارت نفت مخالف فروش بنزین بهوسیله جایگاههای بخش خصوصی نیست اما معتقد است که باید نشان(برند)سازی انجام شود و اگرچه مالکیت بهدست جایگاهداران باشد اما با نشان(برند)های خاصی فعالیت کنند. وزیر نفت با انتقاد از وضعیت جایگاههای سوخت گفت: جایگاه سوخت ایران هویت حقوقی ندارند و با مدیریت اشخاص حقیقی اداره میشوند و باید مورد بررسی قرار گیرد چراکه به نظر میرسد تبدیل نشدن مالکیت شخصی به حقوقی برای فرار از مالیات راهکار عدهای از این جایگاهداران است. وی افزود: هفته آینده نیز جلسهای در این زمینه خواهیم داشت تا بتوانیم نشان(برند)ها را در سطح جایگاهها فعال کنیم، ضمن اینکه جایگاهداران میتوانند بنزین را از مخازن بنزین تحویل بگیرند اما هدف ما این است که بخش خصوصی واقعی در این زمینه فعال شود. وزیر نفت همچنین از خارج شدن «الپیجی» از فهرست سوختهای مایع کشور خبر داد و افزود: تلاش ما این است که تا سال آینده فقط گازوئیل و بنزین تنها سوختهای مایع مصرفی کشور باشند.