خانه > اخبار > کمبود زمین در ۱۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی تقاضامحور

کمبود زمین در ۱۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی تقاضامحور

وجود تقاضا برای دریافت زمین در ۳۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی از سوی سرمایه‌گذاران به عنوان پدیده «تقاضامحوری» در این شهرک‌ها و نواحی صنعتی مطرح است.

حال آنکه این پدیده در ۱۳۹ شهرک و ناحیه شدت گرفته و سبب کمبود زمین قابل واگذاری، شده است. به گفته کارشناسان، امکان اجرای طرح‌های توسعه‌ای در تمام این شهرک‌ها و نواحی صنعتی به دلیل کمبود زمین و موانع زیست‌محیطی وجود ندارد.
احداث شهرک‌ها و نواحی صنعتی در برنامه‌های ۵ ساله توسعه کشور لحاظ شده به طوری که تا پایان برنامه پنجم باید ۹۴۵ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب به بهره‌برداری برسد اما از این تعداد تاکنون ۷۸۷ شهرک و ناحیه صنعتی آماده واگذاری زمین به متقاضیان شده است.
در حالی از ابتدای امسال تکمیل زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی کشور در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک‌های صنعتی ایران قرار گرفته که در برخی شهرستان‌ها با وجود مصوبه دولتی، ایجاد شهرک‌های صنعتی جدید متوقف شده است. کارشناسان کمبود زمین را دلیل این امر دانسته‌اند حال آنکه اجرای طرح توسعه شهرک‌های صنعتی تقاضامحور نیز به این دلیل عملیاتی نمی‌شود.

 

جبران کمبود زمین با ایجاد شهرک جدید

بناب نیز از جمله شهرستان‌هایی است که در توسعه صنعت با مشکل کمبود زمین مواجه است هرچند منطقه ویژه صنعتی در سند تدبیر توسعه این شهرستان تعریف شده است اما به گفته کارشناسان باید شهرک صنعتی بناب در دو فاز ۱۰۰ هکتاری و یک فاز ۸۰۰ هکتاری توسعه یابد.
سهراب فیض‌زاده، معاون عمران و محیط‌زیست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: درحال‌حاضر شهرستان بناب زمین صنعتی برای واگذاری به متقاضیان ندارد بنابراین درصدد تملک ۲۰۰ هکتار از اراضی جوار شهرک صنعتی موجود و الحاق به آن هستیم. در مرحله نخست ۱۰۰ هکتار در قالب منطقه ویژه صنعتی ایجاد می‌شود.
البرز، محروم از ایجاد شهرک جدید
عبدالکریم موسوی، معاون فنی شرکت شهرک‌های صنعتی البرز گفت: این استان به دلیل نزدیکی به تهران، قرار گرفتن در مسیر ترانزیت، نزدیکی به فرودگاه، راه‌آهن و نیز استعداد صنعتی بالا، با کمبود شدید شهرک‌های صنعتی روبه رو است. با این حال مصوبه دولتی برای ایجاد ۵ شهرک صنعتی در البرز وجود دارد اما به سبب کمبود آب و برق و مشکلات زیست‌محیطی در تخصیص زمین، با وجود تلاش‌های زیاد، هنوز به این مهم دست نیافته‌ایم.
موسوی معتقد است که هرچند برخی از مشکلات مربوط به آب رفع شده و موضوع انرژی برق نیز با ایجاد نیروگاه‌های مقیاس کوچک قابل حل است اما برای ایجاد شهرک‌های صنعتی جدید با کمبود زمین مناسب روبه رو هستیم.

همچنین ببینید

جانمایی شهرک صنعتی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در استان اردبیل

 استاندار اردبیل و معاون وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان ضمن دیدار و گفت و گو با ...