خانه > اخبار > گشایش های برجام در صنعت هوانوردی؛ «تحقق حقوق شهروندی با ارتقای ایمنی پروازها»

گشایش های برجام در صنعت هوانوردی؛ «تحقق حقوق شهروندی با ارتقای ایمنی پروازها»

تامین نیازهای مردم و توجه به حفظ جان و مال و امنیت آنها، از جمله وظایف هر دولت و حاکمیت است؛ در این میان می توان به نوسازی ناوگان هوایی و تامین نیازهای صنعت هوانوردی در پسابرجام اشاره کرد دولت بخوبی در مسیر تعیین شده برای «حقوق شهروندی در ارتقای ایمنی و حفظ جان مردم» گام کلیدی برداشته است.

 به نقل از  خبرنگار اقتصادی ایرنا، بعدازظهر پنجشنبه گذشته(۲۳دیماه) نخستین هواپیمای خریداری شده ایران ایر از ایرباس وارد ناوگان هوایی کشور شد. تحولی که در نتیجه گشایش های برجام و رفع تحریمها بدنبال داشت و براساس دیپلماسی اقتصادی که دولت یازدهم در مسیر آن گام برداشته است، ناوگان صنعت هوانوردی کشور بعد از ۳۸ سال، مسیر نوسازی را دنبال می کند.
در دوران تحریم ۳۸ ساله صنعت هوانوردی کشور، ضمن آنکه حوادث مرگباری برای هواپیماها رخ داد و شماری از هم وطنان جان خود را از دست دادند، تاخیر و کمبود هواپیما برای سفرهای هوایی نیز مزید بر علت شده تا صنعت هوانوردی در گشایش های برجام، بیش از پیش به نوسازی این صنعت نیازمند باشد.
در این رابطه مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور و ناوبری هوایی ایران در گفت و گو با ایرنا به پیامدهای اجرایی شدن برجام در صنعت هوانوردی و فرودگاهی اشاره کرد و گفت: خرید تجهیزات مورد نیاز، ایمنی پروازهای هوایی را در فرودگاه ها و آسمان ایران بسیار ارتقا داده است.
رحمت الله مه آبادی معتقد است: صنعت هوانوردی ایران سعی کرد در دوران پسابرجام از این فرصت استثنایی به بهترین وجه استفاده کند به طوری که بسیاری از اشتباه های ما در حوزه ایمنی پروازها برطرف شده است.
وی، کاهش هزینه های صنعت و منطقی کردن آن، جلوگیری از هدر رفت سرمایه های ملی، تولید ثروت و افزایش اشتغالزایی را از نتایج مثبت گشایش های برجام و رفع تحریم ها در صنعت هوانوردی ایران برشمرد.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور یادآورشد: صنعت هوانوردی در کشورهای منطقه به سرعت در حال توسعه است و ما تا سال ۲۰۳۰ فرصت داریم سهم خود را در بازارهای منطقه ای و بین المللی تثبیت کنیم و این موضوع فقط با برنامه ریزی و توسعه بخش های مختلف صنعت هوانوردی کشور میسر می شود.
مه آبادی اظهارداشت: ما مجبوریم برای افزایش سهم خود از بازار هوانوردی جهان ساختارهای آسمان ایران را با همکاری سایر نهادها و شورای امنیت ملی کشور اصلاح کنیم تا شرکت های هوایی برای استفاده از آسمان ایران همچنان ابراز تمایل کنند درغیر این صورت از آسمان سایر کشورهای منطقه برای عبور و مرور استفاده خواهند کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: خرید تجهیزات پیشرفته کمک ناوبری و ارائه سرویس های مناسب به شرکت های هوایی، حفظ آنها در استفاده از آسمان ایران را تسهیل خواهد کرد و ادامه کار آنها ثروت و ارزش های زیادی را برای ما تولید می کند؛ ضمن اینکه از ورود رقبای ما به بازار بزرگ هوانوردی منطقه جلوگیری خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دوران پسابرجام فرصتی است تا خدمات فرودگاهی خود را به مردم در این حوزه ارتقا دهیم، گفت: رفع مشکلات گلوگاهی در برخی از فرودگاه های کشور از جمله مهرآباد، مشهد، اهواز، بوشهر و اصفهان مورد توجه شرکت فرودگاه های کشور است تا بتوانیم مشکلات پایانه ها و ترمینال های مسافری این فرودگاه ها را برطرف و فرودگاه های خود را به طرف تجاری شدن هدایت کنیم.
مه آبادی افزود: پس از اجرایی شدن برجام و لغو تحریم های ظالمانه، بسیاری از شرکت های هوایی که پروازهای خود را به ایران لغو کردند، بار دیگر پروازهای خود را به ایران از سر گرفتند.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور و ناوبری هوایی ایران خاطرنشان ساخت: با اجرایی شدن برجام و افزایش پروازهای بین المللی شاهد افزایش ترافیک بیشتر در فرودگاه های ایران شدیم؛ ضمن آنکه هرگونه خرید قطعات و تجهیزات برای شرکت های ایرانی تسهیل شد و تعدادی از هواپیماهای زمینگیر به چرخه عملیات برگشتند.
مه آبادی افزود: با افزایش پروازها بسیاری از نقاط ممنوعه پروازی در آسمان ایران کاهش یافت و هواپیماهایی که در مسیرهای پیچ وخم هوایی پرواز می کردند از راه های هوایی مستقیم استفاده می کنند.
به گفته وی، پیش از این در برخی از راه های هوایی، هواپیماها مجبور بودن با توجه به نقاط ممنوعه، مسافت زیادی را طی کنند، اما با اصلاح برخی از ساختارهای هوایی و مستقیم شدن مسیرهای پروازی، زمان پروازها در برخی از مسیرها بیش از ۱۷ دقیقه کاهش یافته که مصداق اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش هوانوردی ایران است.

همچنین ببینید

تقسیم جامعه به خوب و بد ما را به هدف نمی رساند/دولت به حقوق شهروندی و فرصت یکسان برای زنان و مردان ‏متعهد است

دکتر حسن روحانی رییس جمهوری ماه مبارک رمضان را ماه تمرین مهربانی و گذشت از ...