کشورهایی که موفق به تولید یک یا چند محصول با کیفیت و دارای استانداردهای جهانی میشوند، پس از سالها مطالعه و بعد از سرمایهگذاریهای لازم روی محصولاتی که قابلیت صادرات و عرضه در سطح جهان را دارند، اقدام به برگزاری نمایشگاههای تخصصی و ارائه آخرین دستاوردهای کشور متبوعشان به منظور بازاریابی میکنند تا با خریداران فرامرزی ارتباط برقرار کرده و مشتریان خود را در نمایشگاه یافته و کالای خود را صادر کنند.
با ارتقای کیفیت محصولات تولیدی میتوانیم از این جهانی بودن، بدون اینکه اجباری داشته باشیم به درستی درس گرفته و بهرهمند شویم.
در حال حاضر برای برگزاری نمایشگاه باید شرایطی را در داخل کشور مهیا کنیم تا امکان پیادهسازی استانداردهای بینالمللی «یوفی» فراهم شود.
یعنی مدیران نمایشگاهها با آموزش علمی تلاش داشته باشند سازمان و شرکتهای نمایشگاهی خود را براساس قوانین «سازمان یوفی» آرایش کنند.
اگر به درستی «یوفی» را بشناسیم و پیشینه و پشتوانه بینالمللی این سازمان را الگوبرداری و بومیسازی کنیم و از طرفی متعهد به رعایت مقررات «یوفی» بمانیم رشد نمایشگاهی ما تضمین شده و اثربخش خواهد شد.
عضویت در این سازمان جهانی هزینه دارد اما موجب رشد و پیشرفت کیفی و کمی به عنوان یک ضرورت روشن نزد برگزارکنندگان متبدی و حرفهای نمایشگاه خواهد شد و در چنین وضعیتی شاهد بهبود بیش از پیش نمایشگاههای قابل قبول با استانداردهای جهانی میشویم.
امروزه صنعت نمایشگاهی یکی از مهمترین راههای دیپلماسی تجاری، صنعتی و فرهنگی با دیگر کشورهای دنیا به شمار میرود؛ بهویژه کشور ما که وابستگی شدیدی به منابع زیرزمینی دارد، میتواند با برگزاری نمایشگاههایی با استاندارد بینالمللی، نقش موثری در ارتقای کیفیت تجارت بینالمللی، افزایش صادرات غیرنفتی و حضور فعال و گسترده در عرصه مبادلات بازرگانی داشته باشد.
یک اصل نادیده گرفته شده نمایشگاههای داخلی؛ ثبتنام دقیق بازدیدکنندگان است که سرمایه واقعی هر نمایشگاهی هستند.
«یوفی» میگوید باید همه اطلاعات بازدیدکنندگان در هنگام ثبتنام و خرید بلیت ورودی به نمایشگاه گرفته شود، تا با رصد افرادی که از نمایشگاه دیدن میکنند و با در اختیار داشتن فهرستی از مسئولان برگزارکننده نمایشگاه از این آمار و اطلاعات برای برنامهریزی بهتر در دورههای بعدی استفاده شود.