خانه > اخبار > ۷ تغییر اساسی در ارزیابی خدمات پس از فروش

۷ تغییر اساسی در ارزیابی خدمات پس از فروش

نزدیک به یکسال از تشکیل کمیته‌ای با هدف ارزیابی وضعیت خدمات پس از فروش خودروها می‌گذرد. کمیته‌ای که هر دو هفته یک‌بار اطلاعات شرکت‌های خدمات پس از فروش خودروسازان را دریافت و ضمن بحث و بررسی، درصد پیشرفت‌ها در این حوزه را ارزیابی می‌کند.

بنابر گزارش‌های ارائه شده از سوی این کمیته، روند، حاکی از رشد ارائه خدمات پس از فروش در ایران دارد.
این در حالی است که با وجود چنین اقدامات و تصویب قوانین جدید هنوز هم مراجعه چندباره برای مشتریان خودرو به‌منظور رفع عیوب تکراری، خواب خودروها در نمایندگی‌های خدمات پس از فروش و کیفیت پایین قطعات یدکی ازجمله گلایه‌های مصرف‌کنندگان خودرو به‌شمار
می‌رود. هرچند که به نظر می‌رسید با رفع تحریم‌ها و محدودیت‌های ناشی از آن، تامین قطعات به راحتی امکانپذیر شود اما بر اساس گزارش‌های ارائه شده ارزیابی سال ۹۴ کمبود یا نبود قطعات یدکی همچنان چالش اصلی مشتریان بوده است. به‌طوری‌که باید خدمات پس از فروش را چالش اصلی خودروسازان دانست هرچند که فعالیت نهادها و تشکل‌های بخش خصوصی در این زمینه برای افزایش کیفیت خدمات پس از فروش خودروسازان انجام شده اما همواره انتقادهایی به عملکرد این تشکل‌ها وجود داشته است. برای آگاهی از آخرین تغییرات انجام شده در زمینه بازرسی از شرکت‌های خدمات پس از فروش و اقدامات انجمن شده انجمن صنفی خدمات پس از فروش خودرو، گفت‌وگویی با عباسعلی غیاثی دبیر این انجمن انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:
به تازگی از تعیین ضوابط سختگیرانه در خدمات پس از فروش خبر داده‌اید، وجه تمایز بازرسی‌های فعلی و گذشته در چیست؟
ازجمله تغییرات اساسی در حوزه ارزیابی‌ها می‌توان به «تمرکز بر الزام حقوق مشتریان وفق آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان با محوریت فرآیندهای اجرایی»، «تاکید بر جلب رضایت مشتریان»، «تاکید بر پاسخگویی به الزامات در محل نمایندگی‌ها»، «آنلاین بودن سامانه‌های ارزیابی» و «تغییر در امتیازات تشویقی»، «اضافه شدن سطح ممتاز به منظور رتبه‌بندی نمایندگی‌ها» و «تمرکز بر حفظ و نگهداشت کارکنان شبکه خدمات پس از فروش» اشاره کرد این درحالی‌است که در گذشته این موارد به‌طور جدی مدنظر قرار نمی‌گرفت.
در حال حاضر میانگین رتبه‌بندی خدمات پس از فروش در کشور که معادل ۶۸۰ عنوان شده تا چه اندازه با میانگین جهانی اختلاف دارد؟

 

همچنین ببینید

تسهیلات ویژه واردات گوشت و مرغ/ صنعت خودرو نونوار می شود

وزیر صمت از تسهیلات ویژه واردات گوشت قرمز با ارز نیمایی و تعرفه صفر درصد ...