خانه > اخبار > 6 مرحله شناسایی طرح‌های اولویت‌دار

6 مرحله شناسایی طرح‌های اولویت‌دار

 

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران شناسایی و دسته‌بندی طرح‌های صنعتی کوچک و متوسط را به منظور اعطای تسهیلات و خدمات حمایتی در دستور کار قرار داد.

به نقل از دنیای اقتصاد: «اخذ اطلاعات طرح‌های صنعتی کوچک و متوسط حائز شرایط مستقر در این شهرک‌ها، تشکیل تیم کارشناسی به منظور بررسی و پایش اطلاعات واحدها و طرح‌های صنعتی، بررسی فرم‌های تکمیل شده و دسته‌بندی مشکلات فراروی واحدهای صنعتی کوچک، ثبت اطلاعات در سامانه، ‌بررسی نهایی و تهیه فهرست طرح‌های مشمول اخذ تسهیلات» ۶ مرحله‌ای است که این سازمان در راستای شناسایی طرح‌های صنعتی کوچک و متوسط برای اعطای تسهیلات و خدمات حمایتی مد نظر قرار داده است. تامین مالی را می‌توان یکی از چالش‌های اصلی شهرک‌های صنعتی دانست؛ چالشی که در بیست‌و‌‌سومین نشست کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران نیز از سوی اعضای این کمیسیون بر آن تاکید شد، به‌طوری که محمدرضا مس‌فروش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در این نشست با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل واحدهای صنعتی تامین مالی بوده است، گفت: برای رفع این تنگنا، از ابتدای سال بحث اختصاص ۱۶هزار میلیارد تومان تسهیلات برای واحدهای کوچک و متوسط مطرح شد و در حال حاضر نیز درخصوص نحوه تخصیص آن با فرمانداران تمام شهرستان‌ها مذاکراتی صورت گرفته است و چنانچه واحدهای صنعتی کمتر از سطح ظرفیت مشغول فعالیت باشند می‌توانند این وام را دریافت کنند.

 

چهار شرط برای اعطای تسهیلات

علاوه بر شناسایی طرح‌های صنعتی کوچک و متوسط، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای اعطای تسهیلات و خدمات حمایتی به این طرح‌ها چهار شرط را نیز برای اعطای تسهیلات در نظر گرفته است تا به این طریق از هدررفت منابع مالی پیش‌بینی شده جلوگیری کند. در شرایط پیشنهاد شده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران این نکته مد نظرقرار گرفته است که اعطای تسهیلات به این پروژه‌ها بدون توجه به بدهی‌های معوق قبلی صورت پذیرد که البته این امر منافاتی با تعیین تکلیف بدهی‌های قبلی توسط نظام بانکی نخواهد داشت. علاوه بر نادیده‌گرفتن بدهی معوق این سازمان پیشنهاد داده تا پرداخت تسهیلات بدون در نظر گرفتن چک‌های برگشتی اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت‌ها صورت گیرد. دو پیش‌شرط در حالی از سوی این سازمان در نظر گرفته شده است که چندی پیش بانک مرکزی در راستای بسترسازی برای خروج بنگاه‌های کوچک و متوسط از رکود، با ابلاغ بخشنامه‌ای به شبکه بانکی، این بنگاه‌ها را از دو شرط نداشتن بدهی غیرجاری و چک برگشتی برای بهره‌مندی از تسهیلات مستثنی کرده بود.

مستثنی کردن این بنگاه‌ها در شرایطی صورت گرفته که در دستورالعمل تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط این نکته مدنظر قرار گرفته است که بنگاه‌های دارای بدهی غیرجاری و چک برگشتی، همزمان با اعطای تسهیلات جدید، واحد تولیدی باید برنامه زمانبندی خود را جهت تعیین تکلیف بدهی‌ها و رفع سوء اثر چک برگشتی ارائه کنند. از سوی دیگر موسسه اعتباری نیز می‌تواند متناسب با بازپرداخت هر بخش از تسهیلات پرداختی به بنگاه کوچک و متوسط، نسبت به آزادسازی وثایق مازاد اقدام کند. علاوه بر دو پیش‌شرط مذکور سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین مدت زمان بازپرداخت تسهیلات برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مذکور را ۲ سال و سرمایه ثابت و در گردش طرح‌های موضوع این مصوبه را ۳ سال تعیین کرده است. از سوی دیگر به منظور اعطای تسهیلات کمیته‌های سه نفره استانی متشکل از نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی (به‌طور مستقیم یا توسط یکی از بانک‌های عامل) و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تشکیل شده تا درخواست‌های صنایع و طرح‌های مذکور را اجمالا بررسی و نسبت به تعیین میزان تسهیلات، نوع وثیقه و معرفی به بانک عامل اقدام لازم را انجام دهند.

همچنین ببینید

معاون وزیر صنعت:لایحه جدید نظام بانکی در دست تدوین است

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: لایحه جدید نظام بانکی کشور در دست تدوین ...