خانه > اخبار ویژه > احیای تولید با تحریک تقاضا در بازار

احیای تولید با تحریک تقاضا در بازار

کمبود نقدینگی و پایین بودن میزان تقاضا، ۲ چالش جدی پیش روی بخش تولید است که موجب شده ظرفیت واحدهای تولیدی در کشور به پایین‌تر از حد خود رسیده و یا برخی از بنگاه‌های تولیدی و صنعتی در معرض تعطیلی قرار بگیرند.

در روزهای اخیر پارلمان بخش خصوصی برای خروج تولید از رکود و حل مشکل تامین نقدینگی اقدام به ارائه ۱۰ راهکار کرده تا شاید بدین طریق بتوان چرخه تولید را همچنان چرخاند و واحدهای صنعتی را در مسیر تولید نگه داشت اما آیا به واقع این راهکارها می‌تواند نسخه شفابخشی برای تولید محسوب شود؟
علی صدری، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان کشور درگفت‌وگو با صمت اظهار می‌کند: بحث رکود اقتصادی که در کشور ایجاد شده ناشی از کاهش نرخ تورم در اقتصاد از سوی دولت است زیرا همواره کاهش نرخ تورم منجربه افزایش رکود اقتصادی می‌شود.
وی می‌افزاید: رکود اقتصادی در زمان کاهش نرخ تورم امری کاملا طبیعی است اما برای خروج از این رکود راهکارهای متفاوتی وجود دارد که می‌تواند منجر به رونق اقتصادی شود اما نکته‌ای که باید همواره مد نظر داشته باشیم، این است که رونق اقتصادی زمانی رخ می‌دهد که چرخه اقتصاد بچرخد و تمام منابع مالی در فرآیند تولید و خدمات در حال چرخش باشد.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان با بیان این مطلب که اگر منابع مالی در چرخه تولید و خدمات در گردش نباشد نشانگر وجود رکود در اقتصاد کشور است، ادامه می‌دهد: برای اینکه بتوانیم منابع مالی را به گردش درآورده و مانع ایجاد یا تشدید رکود شویم، لازم است تا در گام نخست در بازار ایجاد تقاضا کنیم.
صدری می‌گوید: درحال‌حاضر برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی کشور با تمام ظرفیت و مابقی حداقل با ۴۰ تا ۵۰ درصد از ظرفیت خود درحال فعالیت هستند بنابراین ما کمبود کالا در بازار نداریم. آنچه منجر به ایجاد رکود در بخش تولید و صنعت شده این است که مصرف‌کنندگان از قدرت مالی برای خرید کالا برخوردار نیستند به همین علت شاهد گردش پول در اقتصاد نیستیم و این امر زمینه ایجاد رکود دراقتصاد و تشدید آن را مهیا کرده است.

این فعال اقتصادی با تاکید بر ضرورت پرداخت نشدن یارانه نقدی به مردم اظهار می‌کند: اگر این مبالغ در قالب یارانه نقدی تولید ملی تزریق و وارد چرخه تولید داخلی شود، می‌توانیم شاهد خروج اقتصاد از رکود باشیم.
وی با اشاره به ضرورت اقداماتی در حوزه تولید برای خروج از رکود تصریح می‌کند: واحدهای تولیدی اغلب نیازمند تامین سرمایه در گردش و نقدینگی هستند زیرا محصولات تولیدی آنها در بازار به دلیل کاهش تقاضا، خریداری ندارد و همین امر برای آنها چالش‌های مالی ایجاد می‌کند بنابراین برای خروج تولید از رکود لازم است تا پول‌های سرگردان را در قالب اوراق به بخش تولید بازگردانیم.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان با بیان این مطلب که از منابع خارجی نیز می‌توان برای خروج تولید و اقتصاد از رکود استفاده کرد، خاطرنشان می‌کند: جذب سرمایه خارجی زمانی اتفاق می‌افتد که سرمایه‌گذار خارجی از امنیت اقتصادی برخوردار باشد بنابراین تا زمانی که تامین امنیت برای سرمایه‌گذاران خارجی انجام نشود و شاهد صدور قوانین و آیین‌نامه‌های یک شبه باشیم، نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که سرمایه‌گذاران خارجی اقدام به سرمایه‌گذاری در بخش تولید و صنعت ایران کنند.
وی با اشاره به ۱۰ راهکاری که پارلمان بخش خصوصی برای خروج اقتصاد و تولید از رکود به دولت ارائه کرده، اظهار می‌کند: برخی از این راهکارها اجرایی و کاربردی هستند اما برخی دیگر از آنها نیاز به آیین نامه دارند؛ بنابراین نمی‌توان گفت که تمامی این راهکارها قابلیت اجرایی داشته و می‌تواند بخش تولید را از وضعیت رکود در اسرع وقت نجات دهد.

راهکارها نیازمند آیین‌نامه است
همچنین مسعود دانشمند، رییس شورای مشترک بازرگانی ایران و امارات در گفت‌وگو با صمت درباره ۱۰راهکاری که اتاق بازرگانی برای خروج تولید از رکود ارائه کرده، می‌گوید: راه‌حل‌هایی که اتاق بازرگانی برای خروج تولید از رکود ارائه کرده، کاملا درست است اما برای اجرایی شدن آنها نیازمند ابزارها و آیین‌نامه‌هایی هستیم تا بتوانیم با استفاده از این راهکارها، بخش تولید را از رکود خارج کنیم.
این فعال اقتصادی می‌گوید: واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام به بخش خصوصی یکی از راهکارهای ارائه‌شده از سوی اتاق بازرگانی ایران برای خروج تولید از رکود است که برای اجرای این راهکار باید مشخص شود که نحوه ارزشگذاری طرح‌ها، دریافت پول طرح‌ها و تامین مواد اولیه به‌ویژه مواد خارجی به چه شکل است.
وی می‌افزاید: تصور می‌کنم برای خارج شدن تولید از رکود به جای ارائه این راهکارها باید به دنبال افزایش قدرت خرید مردم باشیم تا بدین طریق در بازار با افزایش تقاضا مواجه شویم زیرا بالا رفتن تقاضا بهترین راه‌حل برای خروج تولید از رکود محسوب می‌شود.

همچنین ببینید

روز پایانی معاملات هفته بورس به روایت نمودار

گره حق تقدم های پارس خودرو باز می شود/برگزاری جلسه بورس با سهامدار عمده برای یافتن راهکار

معاون بازار شرکت بورس تهران از تشکیل جلسه ای با نمایندگان سهامدار عمده پارس خودرو ...