خانه > اخبار ویژه > اکتشاف و محیط‌زیست، هدف استراتژیک نظام مهندسی معدن

اکتشاف و محیط‌زیست، هدف استراتژیک نظام مهندسی معدن

جلسه گردهمایی گروه‌های تخصصی معدن سازمان نظام مهندسی معدن استان‌ها با حضور علی یزدانی معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌ها وزارت صنعت، معدن و تجارت، نادعلی اسماعیلی دهج رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران و نمایندگان این گروه تخصصی پنجشنبه در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.

در این جلسه با اشاره به نقش سازمان‌ها و تشکل‌های مختلف در حوزه معدن برای پیشبرد اهداف، اقدامات مورد نیاز فعالیت معدنکاری نیاز است مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا این بخش به عنوان نماینده حاکمیت، نقش خود برای صیانت از معادن را به بهترین شکل ایفا کند.
معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این گردهمایی بیان کرد: اگر نیم نگاهی به وضعیت کشور در حوزه معدن نسبت به سایر کشورهای جهان داشته باشیم رسالت کمیته‌های تخصصی بیشتر آشکار می‌شود.
علی یزدانی در ادامه گفت: سازمان نظام مهندسی معدن یکی از بزرگترین و مهم‌ترین تشکل‌هایی است که می‌تواند در حوزه معدن جهش ایجاد کرده و منجر به اشتغالزایی شود. این تشکل می‌تواند با استفاده از ظرفیت عظیم خدادادی که در اختیار دارد با انجام اقدامات کارشناسی، در اقتصاد کشور نقش آفرین باشد.
یزدانی گفت: در سال ۲۰۱۲م، از حدود ۲۳ میلیارد دلار صادرات سنگ‌های تزئینی در جهان، سهم ایران ۱۹۰ میلیون دلار بوده است.
به گفته معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌ها وزارت صنعت، معدن و تجارت، موضوع اقتصاد خلاق، یکی از مباحث مطرح شده در صنایع دستی است که جایگاه قابل قبولی در جهان داشته، اما در ایران توجه کمتری به آن شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از شاخه‌های صنایع‌دستی در بخش معدن قرار گرفته و آن فرآوری سنگ‌های تزئینی و تولید محصولات مختلف است، گفت: در سال‌های بسیار دور، همچون عهد ساسانیان بسیاری از پایه‌های مبل‌ها از مفرغ ساخته می‌شدند که این موضوع نشان از سابقه طولانی معدنکاری در ایران و استفاده از کانی‌های مختلف در صنایع دارد.
یزدانی اظهار کرد: ایران به عنوان چهارمین تولیدکننده سنگ‌های تزئینی در جهان است اما سهمش از صادرات تنها۱۹۰ میلیون دلار است و تعداد شرکت‌های فعال در حوزه صادراتی کم است.
او بر این باور است تشکل‌ها نقش مهمی در ارتقا و بهره‌وری بخش‌های مختلف از جمله معدن دارند و اگر سازمان نظام مهندسی معدن، اهمیت و جایگاه این تشکل و شاخه‌های مرتبط با آن را دانسته و رو به جلو گام بردارد به طور یقین در توسعه کشور نقش پیشران خواهد داشت.
معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌ها وزارت صنعت، معدن و تجارت به ۴ شاخه متالورژی، نقشه‌برداری، زمین‌شناسی و معدن موجود در سازمان نظام مهندسی معدن اشاره کرد و گفت: برای بهبود عملکرد سازمان باید با افراد صاحب نظر در همه حال وارد تعامل شد. در حال حاضر به جز انجمن‌های قدیمی و توانمند فعال در حوزه معدن، انجمن‌های دیگری نیز در حال شکل‌گیری هستند و از جمله مهم‌ترین آنها شرکت‌های دانش‌بنیان است. در این میان می‌توان با برقراری ارتباط با آنها مسائل مربوط به معدن را به شکل بهتری به سرانجام رساند.

همچنین ببینید

صف محموله های صادراتی ذوب آهن به 6 کیلومتر رسیده است

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه امروز بدلیل سکون بازار مصرف داخلی، ۱۰۰ درصد ...