حدود ۱۰۰ واحد تولیدی و صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد به چرخه تولید بازگشتند. استان کهگیلویه و بویراحمد از نظر حملونقل یک استان بنبست است. این استان حتی با استان تهران نیز به سختی در ارتباط است. این استان زیرساختهای لازم برای حملونقل را ندارد.
به گفته کارشناسان تولید محصول در استان کهگیلویه و بویراحمد توجیه اقتصادی ندارد چراکه قیمت تمام شده کالا در آنجا بسیار گران است. بسیاری از مدیران معتقدند که واحدی به چرخه تولید بازنگشته و واحدهای تولیدی همچنان غیرفعال هستند. ممکن است این دیدگاه بدبینانه باشد. شاید هم مدیران استانی از احیای واحدهای تولیدی در استان خود بیخبر باشند. با همه اینها کارشناسان و مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد از شرایط نامساعد و غیرفعال بودن بیشتر واحدهای تولیدی در استان خبر میدهند. به گفته مدیران استانی، عمده مشکلات واحدهای تولیدی غیرفعال و نیمهفعال در استان کهگیلویه و بویراحمد، اختلاف شرکا، نبود سرمایه در گردش به میزان کافی، مشکلات بانکی، ماشینآلات فرسوده، مشکلات در تامین مواد اولیه مورد نیاز و مشکلات فروش و بازاریابی بوده است. مشکلات بازار و نبود مشتری در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به نظر عجیب میرسد! واحدهای تولیدی بازار هدف را شناسایی نکرده و از متقاضیان محصول حتی در بازار استان خود نیز بیاطلاعند. یکی از فعالیتهایی که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد از سال ۹۲ تاکنون انجام داده، معرفی و شناسایی تولیدکننده و متقاضی محصولات تولیدی به یکدیگر بوده است.
مشکلات مشترک واحدهای غیرفعال
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد غیرفعال شدن واحدهای تولیدی در این استان را در ۵ دلیل عمده خلاصه میکند. داریوش دیودیده به صمت میگوید: حدود ۱۰۰ واحد تولیدی و صنعتی به چرخه تولید بازگشتهاند. بسیاری از این واحدها غیرفعال بودهاند و برخی از آنها نیز به صورت نیمهفعال به تولید میپرداختند.