نمایشگاه بینالمللی تهران روز گذشته بهطور همزمان میزبان برپایی ۳ رویداد بینالمللی شامل نمایشگاه «خشکبار، آجیل، میوههای خشک و صنایع وابسته»، نمایشگاه «کالا، خدمات و تجهیزات فروشگاهی و فروشگاههای زنجیرهای» و نمایشگاه بینالمللی «تبلیغات، بازاریابی و صنایع وابسته» بود.
نمایشگاههایی که به نوبه خود اختصاصی برپا شدن آنها میتوانست فرصتی برای طرح نشانهای مطرح ایرانی در ۳ حوزه خشکبار، آجیل؛ کالا، خدمات و تجهیزات فروشگاهی و تبلیغات، بازاریابی و صنایع وابسته تلقی شود اما حضور کمرنگ مسئولان اتحادیهها و انجمنهای ذیربط نشان از یک خلأ جدی در این زمینه داشت، گویی قرار نیست رویدادهای اختصاصی در کشور ما چندان جدی گرفته شود. به طور مثال، سومین نمایشگاه بینالمللی خشکبار، آجیل، میوههای خشک و صنایع وابسته روز گذشته در حالی فعالیت خود را در نمایشگاه بینالمللی آغاز کرد که باوجود صنفی بودن این نمایشگاه هیچ یک از مسئولان اتحادیه در مراسم گشایش آن حضور نداشتند. موضوعی که مصطفی احمدی، رییس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران در گفتوگو با صمت علت آن را انتقاد به نحوه برگزاری نمایشگاههای اینچنینی بدون اطلاع و مشارکت اتحادیه یادشده و حضور افراد متفرقه در این نمایشگاهها عنوان کرد. احمدی با انتقاد ازمدل برپایی نمایشگاههای آجیل و خشکبار در نمایشگاه بینالمللی اضافه کرد: این روش پیش از این نیز تکرار و هربار با انتقاد روسا و اعضای این اتحادیه مواجه شده است. رییس اتحادیه آجیل و خشکبار میافزاید: این انتقادها تاکنون کمترین اثری برای تغییر روش مسئولان در برپایی نمایشگاههای اینچنینی نداشته است. مسئولان نمایشگاه در حالی به ارائه غرفه به شرکتکنندگان میپردازند که اطلاعات چندانی از افراد شرکتکننده و سابقه آنها ندارند. این مسئول صنفی اضافه میکند: تعیین صلاحیت شرکتکنندگان در نمایشگاههای تخصصی برعهده اتحادیهها است و مسئولان باید به این موضوع توجه کنند. امری که متاسفانه در سالهای اخیر مورد غفلت واقع شده و افراد متفرقه که در اتحادیه آجیل مشارکت و فعالیتی ندارند از فرصت استفاده کرده و برای مطرح کردن خود تلاش میکنند.
تعیین اولویت مشارکتکنندگان
موضوعی که محمدجواد قنبری، معاون امور نمایشگاهی نمایشگاه بینالمللی تهران در پاسخ به آن به صمت میگوید: این نمایشگاهها بهطور حتم با هدف معرفی فعالیت صنوف و انجمنهای مختلف برپا میشود. این مقام مسئول اظهار میکند: هیچ شکی نیست که اعضا و روسای این اتحادیهها باید برای هماهنگی و برگزاری هر چه مطلوبتر نمایشگاههای مختلف در اولویت قرار بگیرند امری که خود مورد تاکید دستاندرکاران مجموعه نمایشگاه بینالمللی تهران است. او ادامه میدهد: درحال حاضر بهطور معمول مجریان نمایشگاهها از سوی سازمان توسعه تجارت به شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی تهران معرفی میشوند و خود مجموعه کمتر درگیر کارهای اجرایی برپایی نمایشگاه میشود. معاون امور نمایشگاهی شرکت نمایشگاههای بینالمللی تهران تصریح میکند: بهطور قطع حضور اتحادیهها و انجمنها که سیاستگذاران واقعی یک صنف به شمار میروند در برگزاری چنین نمایشگاههایی الزامی است و مجموعه ما نیز از آن استقبال میکند.
وی در بخش دیگری از گفتههایش به اهمیت برپایی نمایشگاههای تخصصی اشاره میکند و میگوید: این نمایشگاهها فرصتی برای نشانها و شرکتهای فعال است، به همین دلیل بیش از هرچیز به حضور مخاطبان فعال اتحادیهها و صنوف وابسته است. فرصتی که بهطور قطع از سوی آنها نادیده گرفته نمیشود. قنبری ادامه میدهد: سومین نمایشگاه بینالمللی خشکبار، آجیل، میوههای خشک و صنایع وابسته با حضور ۹۵ شرکت داخلی در فضای نمایشگاهی به وسعت ۶ هزار مترمربع برگزار شد. وی ابراز میکند: در سومین نمایشگاه بینالمللی خشکبار و آجیل آخرین محصولات و دستاوردها در زمینه تولید انواع آجیل و خشکبار، سبزیجات، انواع خرما، کشمش، میوههای خشک، انواع چاشنیها، ماشینآلات و خدمات و تجهیزات وابسته در معرض دید عموم قرار گرفت.