کوچهها و خیابانها، « خوشبوفروشان » آمده از دورترین شهرهای جنوب و غرب کشور؛ همانهایی که هنوز عرق سفرشان خشک نشده، قصد سرکیسه کردن مشتریان تهرانی خود را دارند!
فروشندگانی که صدای دهل را از دور شنیدهاند و چه خوش شنیدهاند که در شهر تهران، پول روی زمین ریخته است و کسی باید برود و آنها را جمع کند! و آنها آمدهاند که پولهای ریخته شده در کف خیابانهای تهران را جمع کرده و جیب خالی خود را به وسیله پایتخت نشینانی که به تصورشان، خیلی راحت پول خرج میکنند؛ پر کنند و خیلی زود پیش خانواده چشمانتظار خود برگردند. ولی آیا میشود یک عطر یا ادکلن تقلبی ۲۰ هزار تومانی را، چندین برابر این قیمت، به خریداران تهرانی فروخت و دست آخر هم با لهجههای مختلف، یک «مرسی» غلیظ را به آنها تقدیم کرد؟
این روزها در شهر تهران، به تعداد سوپرمارکتهای هر محله و منطقهای، فروشندههای دورهگرد عطر و ادکلن، وجود دارد. بماند که خود سوپرمارکتها و فروشگاههای مواد غذایی نیز، نسبت به فروش عطر و ادکلن اقدام میکنند. اسانسفروشهای گوشه و کنار مترو و بازارچهها هم برای خود داستان بلندی دارند. اما اگر بخواهید دستتان به عطر و ادکلن اصلی برسد، باید به سمت کوچه مروی، یا خیابان وزرا بروید. در واقع این دو جا، بورس عطر و ادکلن در پایتخت هستند.
بازار بیثبات عطر و ادکلن
نیکبخت، از فروشندههای قدیمی و حرفهای عطر و ادکلن خیابان وزرای تهران است. او به ما میگوید: قیمت و به طور کلی بازار عطرجات، در سالهای اخیر، به دلیل نوسان شدید قیمت ارز و همچنین ضعیف شدن توان خرید مردم؛ دچار بیثباتی شدیدی شده است. این بازار، جدای از نوسان و افت و خیز و بیثباتی اقتصادی که دامنگیرش شده؛ یک بازار جذاب است و مشتریان همیشگی و خاص خود را داشته و دارد. در یک نگاه کلی، میشود اینطور گفت که خریداران عطر و ادکلن از اقشار متوسط و بالای جامعه هستند و هر کدام بسته به توان مالی خود اقدام به خرید این کالا میکنند. این فروشنده و واردکننده عطر و ادکلن میافزاید: تفاوت بین عطر اورجینال (اصلی) و تقلبی، در بستهبندی و شکل شیشه مشخص است و فقط کافی است که دارای کمترین تجربه و شناخت از مقوله عطر و بستهبندی باشیم تا کلاه سرمان نرود. برای شناخت عطرهای تقلبی، باید بدانیم که اینگونه عطر و ادکلنها، بوی ضعیفتر و ماندگاری کمتری دارند، ضمن اینکه روی پوست، اثرات نامطلوب و حتی حساسیتزا به جا میگذارند.