همه چیز میفروشند از انواع و اقسام پوشاک مردانه و زنانه گرفته تا لوازم آرایش و خردهریزهایی که همه تصورات آدمی را بر هم میریزد! صحبت از خرازیهاست، صنفی که این روزها آنچنان درگیر تداخل صنفی شده که ابایی از به رخ کشیدن آن ندارد.
گروهی که با عنوان خرازی، فروش همه چیز را توجیه میکند، حالا در نوبرانهای متفاوت، اقدام به فروش لوازم آرایش کرده است. این روزها بدون شک تداخل فعالیتهای صنفی یکی از مهمترین مشکلات اصناف به شمار میرود، معضلی که در نبود نظارت کافی روز به روز شکل پیچیدهتری به خود میگیرد، به طوری که کارکرد برخی از گروههای صنفی مانند خرازیها را به کل تحتشعاع قرار داده و موجب شده بخش عمدهای از کالاهای بنجل و قاچاق لوازم آرایش که با سلامت مردم ارتباط تنگاتنگی دارد از این طریق به فروش برسند. البته فروش کالاهایی که بهطور مستقیم با سلامت شهروندان در ارتباط هستند و عامل شیوع بسیاری از حساسیتها تلقی میشوند و در بهوجود آمدن بیماریهای مختلف متهم ردیف اول به شمار میآیند در واحدهای صنفی که تداخل دارند بیشتر به چشم میخورد.
کنترل مبادی ورودی
در این باره سیدحسین دکمهچی، رییس اتحادیه خرازی تهران با بیان اینکه رفع چنین مشکلاتی بیش از هرچیز نیاز به آموزش و فرهنگسازی دارد به صمت توضیح میدهد: بازار مملو از اجناس بیکیفیت و تقلبی است و با وجود همه نظارتهایی که از سوی اتحادیه خرازیها انجام میشود میزان ورود این کالاها به کشور آنچنان زیاد است که نظارتهای این صنف جوابگوی جمعآوری و برچیده شدن آن نیست، بنابراین لازم است مسئولان نظارت و کنترل بیشتری در مبادی ورودی کالا انجام دهند. به گفته وی در دو سال گذشته آمارها از کشف مقدار زیادی کالاهای تقلبی که حجم آن با کشفیات ۲۵ سال گذشته برابری میکند، حکایت دارد؛ موضوعی که ایجاب میکند تا مسئولان ذیربط رسیدگی آن را به طور جد در دستورکار قرار دهد. او در ادامه، دامنه این مشکل را وسیعتر از حد تصور عنوان کرده و میگوید: وقتی لوازم بهداشتی و آرایشی در اماکنی مثل سوپرمارکتها و فروشگاههای پوشاک به فروش میروند، نشان از این دارد که مشکل آنقدر توسعهیافته که اتحادیهای مانند خرازیها بهتنهایی از عهده کنترل آن برنمیآید. دگمهچی با اشاره به میزان اندک تولید لوازم آرایشی در کشور اضافه میکند: بیشک افزایش واحدهای تولیدکننده لوازم آرایشی در کشور در رفع این مشکل موثر خواهد بود و با تامین نیاز داخلی جلوی ورود بیرویه و بیکیفیت لوازم آرایشی خارجی نیز گرفته میشود. البته این امر مستلزم حمایت داخلی است. وی همچنین به کلاسهای آموزشی که در دو سال گذشته از سوی اتحادیه خرازی به منظور ارتقای دانش علمی و شناخت محصولات آرایشی و بهداشتی برای اعضای این صنف برپا شده، اشاره میکند و میگوید: در این کلاسها فروشندگان با کالای اصل و تقلبی آشنا میشوند و در پایان دوره، دیپلم خرازی فروش لوازم آرایشی و بهداشتی را از سوی اتحادیه دریافت میکنند.