خانه > اخبار > اقتصادی > رشد پایدار اقتصادی در گرو رشد معنوی است / مبنای برنامه ششم، توسعه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است

رشد پایدار اقتصادی در گرو رشد معنوی است / مبنای برنامه ششم، توسعه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است

رییس دفتر رییس‌جمهوری تقویت فرهنگ عمومی در حوزه اقتصاد را برعهده ائمه جمعه به عنوان هادیان فرهنگی جامعه برشمرد و گفت: اگر می‌خواهیم رشد پایدار اقتصاد در کنار رشد فرهنگی و معنوی داشته باشیم باید مباحث اقتصادی و آموزه‌‌های اقتصادی اسلام در جماعت و فرصت نماز جمعه‌ها بیشتر مورد تأکید قرار گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر محمد نهاوندیان روز سه‌شنبه در همایش ائمه جمعه سراسر کشور با اشاره به اینکه در نیمه راه برنامه چشم‌انداز کشور هستیم تا با استفاده از ثبات سیاسی و استقراری که در حوزه‌های امنیتی بوجود آمده، در رشد اقتصادی به جایگاه اول منطقه دست پیدا کنیم، اظهار داشت: امروز باید ارزیابی کنیم که تا چه میزان موفق شده ایم به این اهداف خود دست یابیم و با بررسی کاستی‌ها و نقاط قوت، اصلاحات لازم را در ادامه مسیر ، ایجاد کنیم.
رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه تفاوت میان برنامه‌ریزی و آرزومندی در این است که فرد برنامه‌ریز و اهل تدبیر می‌تواند نتایج و پیامدهای یک سخن و عمل را پیش‌بینی و با سنجش آنها ،برای آن تصمیم قابل عمل بگیرد، خاطر نشان کرد: امروز در شرایطی که در آستانه برنامه ششم توسعه قرار داریم، وظیفه این است که طبیبانه مشکلات را ببینیم و برای رسیدن به راه حل آنها بیندیشیم.
دکتر نهاوندیان عملکردها اقتصادی در ۱۰ سال گذشته را آنچنان که باید مطلوب ندانست و افزود: در حالی که بنا بود در این سال‌ها به متوسط رشد ۸ درصد دست پیدا کنیم، اما رشد متوسط اقتصادی ما حدود ۲.۶ درصد بوده است. حال آن که اگر به رشد ۸ درصد رسیده بودیم، امروز تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه مردم باید حدود ۲ برابر می‌شد و بیکاری به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یافت.
رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه ائمه جمعه در سراسر کشور محل رجوع مردم برای رفع مشکلاتشان هستند، گفت: گاهی خانواده‌ها به ائمه جمعه مراجعه کرده و طلب اشتغال برای جوانان خود می‌کنند و در این راستا تنها راهی که برای کمک به آنان به نظر می‌رسد، معرفی به ادارات و دستگاه‌های دولتی برای استخدام به هر شکل بوده است. حاصل این نحوه برخورد با مسأله بیکاری این است که امروز در همه ادارات دولت و شرکت‌هایی که توسط دولت اداره می‌شود با تراکم نیرو مواجه بوده و با بالارفتن هزینه تولید، شاهد عدم محصولات رقابتی هستیم و با این رویکرد، از توان رقابتی و درآمدزایی بنگاه‌هایی که زمانی تولیدی و اقتصادی بودند، کاسته شده است.
دکتر نهاوندیان تصریح کرد: راه‌حل ریشه‌ای معضل بیکاری، ایجاد فرصت شغلی و پایدار است که این کار نیاز به سرمایه‌گذاری داشته و سرمایه‌گذاری نیز فضای مساعد کسب و کار و دسترسی به بازارهای تأمین مالی را می‌خواهد.
رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه نگاه ریشه‌ای به مشکلات، تصمیم‌گیری‌های کلان را می‌طلبد، گفت: در ۱۰ سال گذشته که هدف‌گذاری بر این مبنا بود که جایگاه اول منطقه را کسب کنیم، باید تاکنون نیمی از راه را می‌پیمودیم. اما متأسفانه امروز که در میانه راه هستیم با بررسی وضعیت‌مان نسبت به رقبای خود در منطقه در این مسابقه رشد، درمی یابیم که وضعیت بهتری نسبت به آنان نداریم.
دکتر نهاوندیان خاطرنشان کرد: دشمنان ملت ایران هنگامی که دیدند نظام عزتمند ایران که در حراست از حقوقش اهل ایستادگی است، عزم کرده در حوزه اقتصاد نیز به پیش برود، تلاش کردند با انواع و اقسام روش‌ها از این رشد پایدار اقتصادی در جمهوری اسلامی ایران جلوگیری کنند و در این راستا تحمیل تحریم‌های اقتصادی موضوعی اتفاقی نبوده بلکه اقدامی برنامه‌ریزی شده بوده است.

همچنین ببینید

آغاز همایش بزرگداشت سیدمصطفی خمینی با حضور رییس‌جمهور

همایش بزرگداشت چهلمین سالگرد شهادت آیت‌الله حاج سیدمصطفی خمینی با حضور رییس‌جمهور آغاز شد.