خانه > اخبار ویژه > سرمایه‌گذاری ، فناوری و آموزش، ۳ محور همکاری ایران و آلمان

سرمایه‌گذاری ، فناوری و آموزش، ۳ محور همکاری ایران و آلمان

انجمن ماشین‌سازان صنعت پلاستیک و لاستیک آلمان (VDMA) به‌عنوان یکی از بزرگترین و کلیدی‌ترین انجمن‌های اروپا نشست مشترکی را به منظور همکاری برای نوسازی ماشین‌آلات صنایع ایران با تولیدکنندگان و اعضای انجمن‌های پلاستیک و لاستیک ایران در روزهای ۱۶ و ۱۷ آذر در هتل پارسیان آزادی برگزار خواهند کرد؛

به همین منظور صمت در آستانه برگزاری این نشست در گفت‌وگویی با میکائیل فون اونگرن- اشترنبرگ، سفیر آلمان در ایران به چگونگی همکاری‌های ایران و آلمان پس از رفع تحریم‌ها پرداخته است.

درحال‌حاضر مذاکرات بین‌المللی با ایران از نظر سیاسی در چه وضعیتی قرار دارد؟ آیا برخی از تحریم‌ها لغو شده‌اند؟
برنامه اقدام مشترک که در ژوئیه مورد توافق کشورهای E۳+۳ و ایران قرارگرفت، گامی تعیین‌کننده در جهت لغو تحریم‌های مالی و اقتصادی مرتبط با مسئله هسته‌ای به‌شمار می‌آید. البته پیش از این کار، ایران باید تعهدات مقرر در توافقنامه را به نحوی اجرا کند که قابل راستی‌آزمایی بوده و از سوی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی نیز به‌عنوان مرجع بی‌طرف تایید شود. انتظار می‌رود که در ماه‌های آینده و با فرا رسیدن «روز اجرا» یکی از اهداف تعیین‌شده محقق شود. در آن زمان باید تمامی تحریم‌های مالی و اقتصادی اتحادیه اروپا لغو شود. با این وجود درحال‌حاضر نیز شاهد نخستین کاهش‌ها در تحریم‌ها هستیم. به عنوان نمونه در توافق اولیه ژنو در سال ۲۰۱۳م، طرفین امتیازات و تعهداتی را از جمله لغو تحریم‌های مربوط به قطعات یدکی صنعت هواپیمایی تعیین کردند. بر همین مبنا این کاهش در تحریم‌ها و کاهش‌های دیگر از ۲ سال پیش به اجرا درآمده است.

آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟ آیا ممکن است شاهد لغو تمامی تحریم‌ها باشیم؟
من فکر می‌کنم که درحال‌حاضر شرایط برای این‌کار مناسب است و اکنون نوبت ایران است که با اجرای سریع و دقیق تعهداتش، باعث رأی مثبت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شود. این مورد در راستای منافع ایران، ما و تمام شرکای دیگر حاضر در مذاکرات خواهد بود. ایران کشوری است با نیروی کار آموزش‌دیده و حرفه‌ای که دارای منابع طبیعی قابل توجه و همچنین بازار فروش جذابی است. از سوی دیگر شرکت‌های آلمانی نیز از دیرباز بسیار خوشنام بوده‌اند که این خوشنامی بازتاب‌دهنده همکاری موفقیت‌آمیز آنان در طول زمانی نزدیک به یک قرن است. از این‌رو دوطرف انگیزه کافی برای اجرای سریع قراردادها دارند. جمهوری فدرال آلمان درحال‌حاضر چه نقشی در پیشبرد مذاکرات دارد؟ آیا اقتصاد آلمان می‌تواند در این راستا به عنوان یک محرک مثبت عمل کند؟

همچنین ببینید

سبک چینی حمایت از تولید

کشور چین طی چهار دهه با رشد مستمر و بالا، به بزرگ‌ترین اقتصاد، تولیدکننده، تجارت‌کننده ...