خانه > اخبار ویژه > ۲۵هزار چایکار ایرانی به حمایت از خود بپا خاستند

۲۵هزار چایکار ایرانی به حمایت از خود بپا خاستند

ایران جزو چند کشور نخست دنیا در زمینه استفاده از چای است، اما بخش عمده این محصول پرمصرف از سایر کشورها وارد می‌شود.

این در حالی است که ۹۰ درصد چای تولیدی کشور در گیلان و زمین‌های سرسبز لاهیجان تولید می‌شود و چایکاران به این امید زمین‌های خود را به زیر کشت می‌برند که محصول‌شان فروخته شود، اما سال‌هاست که محصول چای شمال روی دست چایکاران باقی می‌ماند و به فروش نمی‌رسد.
هرسال نیز از میزان سطح زیر کشت چای شمال کاسته می‌شود اما در این شرایط آنها برای رونق کارشان امید داشته و انتظار یاری از مسئولان و دولت دارند. در امسال دولت و مسئولان برای کم کردن ضرر چایکاران از قبل اقداماتی انجام داده و تصمیماتی گرفته‌اند تا شاید بتوانند بدین طریق مانع زیاندهی چایکاران شوند. البته باید منتظر ماند و دید تا چه حد این نوع از سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری بر کاهش زیاندهی چایکاران تاثیرگذار خواهد بود.

تولید ۱۹هزار تن چای
رییس اتحادیه چایکاران شمال در گفت‌وگو با صمت می‌گوید: در امسال محصول چای استان گیلان بهتر از سال گذشته بود و در مجموع تولید چای در امسال؛‌ حدود ۶ هزار تن بیشتر از سال گذشته بود و به ۱۹ هزار تن رسید که البته مطلوب نیست اما در مقایسه با سال گذشته بد نیست.
ایرج هوسمی تاکید می‌کند: سال گذشته وضعیت خشکسالی تا حدی برای باغ‌های چای مشکل ایجاد کرد که چایکاران ما از ۴ دور بهره‌برداری فقط توانستند ۳ دور چای برداشت کنند. گفتنی است در امسال نیز چایکاران فقط توانسته‌اند ۳ دور بهره‌برداری داشته باشند.
رییس اتحادیه چایکاران شمال تصریح می‌کند: مزارع چای اکنون بیمار هستند و نیاز به خدمت دارند اما متاسفانه وضعیت مالی چایکاران ما در حدی نیست که بتوانند مزارع را احیا کنند. در نتیجه تا زمانی که مزارع احیا نشوند، ما با مشکل تولید چای در کشور روبه رو خواهیم بود.
وی اظهار می‌کند: مزارع چای گیلان نیاز به حمایت دارند و باید برای آنها هزینه شود. اگر هزینه‌های لازم انجام نشود ما دیگر هرگز نمی‌توانیم به تولید چای تا سقف ۷۰ هزار تن برسیم. البته این میزان از تولید هرگز دور از ذهن نیست زیرا چایکاران در گذشته این میزان از چای را توانسته‌اند تولید کنند.
رییس اتحادیه چایکاران شمال با تاکید بر ضرورت افزایش تولید چای در کشور اظهار می‌کند: اگر نتوانیم میزان تولید چای را افزایش دهیم، به طورقطع مردم نیز در نبود چای با کیفیت ایرانی در بازار، چای بی‌کیفیت خارجی که همه اسانس و رنگ اسانس است را مصرف خواهند کرد.

همچنین ببینید

کالای ناب ایرانی، انتخاب هر ایرانی

خانه صنعت، معدن استان تهران به منظور ارتقائ استانداردهای مصرف و تولید در کشور سلسله ...