خانه > اخبار ویژه > «مپنا»و «زیمنس» در تولید و صادرات توربین همکاری دارند

«مپنا»و «زیمنس» در تولید و صادرات توربین همکاری دارند

یکی از صنایعی که ایران در سال‌های گذشته توانسته در آن به نقطه مناسبی دست یابد ساخت توربین‌های نیروگاهی است.

در این زمینه آخرین توربینی که عملیات نصب آن آغاز شد توربین‌های ۳ و ۴ فاز نخست نیروگاه پتروشیمی دماوند بود. مدیرعامل گروه صنعتی مپنا که سازنده این توربین است وعده اتمام پروژه را در ۱۷ ماه آینده داد.
در این پروژه دو دستگاه توربین ژنراتور گازی مدل V۹۴. ۲ پیش از این در پتروشیمی دماوند نصب شده بود و عملیات نصب توربین‌های سوم و چهارم نیز به طور رسمی آغاز شده است. مصارف برق واحدهای داخلی پتروشیمی دماوند شامل ۴‌«ترین» واحدهای هوا، آبگیر، واحد آب، مصارف نیروگاه و نیز مصارف آفسایت طرح دماوند که حدود ۲۵۰ مگاوات است، می‌شود. همچنین نیاز به نصب ۲ توربین دیگر برای افزایش توان تولید برق برای واحدهای پیشتاز در فاز ۲ عسلویه (شرکت‌های پتروشیمی مرجان، بوشهر، مروارید، دنا، سبلان و مخازن سبز) که دو سال آینده به ترتیب در مدار تولید قرار خواهند گرفت، مصوب شده است.
براساس نیازهایی که اکنون در کشور وجود دارد، قرارداد عملیات خرید، نصب و راه‌اندازی ۲ توربین دیگر با ظرفیت‌های مشابه با شرکت مپنا منعقد و عملیات حمل و انتقال آن به سایت انجام شده است. از جمله دستاوردهایی که این عملیات دارد این است که ظرفیت تولید اسمی نیروگاه دماوند به ۶۴۸ مگاوات خواهد رسید.
در این زمینه کارشناسان معتقدند ظرفیت نهایی نیروگاه دماوند پس از اجرای ۳ فاز طرح دماوند و نصب ۱۲ توربین گازی به حدود ۲ هزار مگاوات خواهد رسید. اکنون فاز نخست نیروگاه دماوند ۹۷ درصد پیشرفت دارد. در ادامه عباس علی‌آبادی، مدیرعامل گروه مپنا درباره وضعیت ساخت و نصب توربین‌های نیروگاهی و ۲ توربینی که به تازگی وارد عملیات اجرایی شده به پرسش‌های صمت پاسخ داده است.

یکی از موضوعاتی که در صنایع ایران اهمیت بسیاری دارد، زمان اجرا و ساخت پروژه است، وعده عملیات ساخت و نصب ۲ توربین در پتروشیمی دماوند چه مقدار با استانداردهای جهانی مطابقت دارد؟
عملیات اجرا و نصب این توربین‌ها در دنیا از ۱۶تا ۱۸ ماه، استانداردی است که این پروژه‌ها در آن مدت اجرایی شده و به بهره‌برداری می‌رسد. در ایران هم امیدواریم این پروژه در زمانی زودتر و با سرعت بیشتری به بهره‌برداری برسد. یکی از موضوعاتی که در سرعت پیشرفت این پروژه‌ها اهمیت دارد، تامین منابع مالی است. با اینکه استانداردهای جهانی در زمان اجرایی کردن این پروژه‌ها حدود ۱۷ ماه است اما در گذشته و زمانی که تامین مالی پروژه مشکلی نداشت، توانستیم رکورد ۱۳ ماه هم در ایران داشته باشیم و امیدواریم این پروژه هم زودتر از موعد به بهره‌برداری برسد.
با توجه به توان ساخت و دانش فنی موجود در کشور، در زمینه صادرات توربین‌های نیروگاهی تاکنون چه اقداماتی انجام شده است؟
سطح دانش فنی و توان ساخت توربین در ایران اکنون به حدی رسیده که ایران می‌تواند توربین‌های کلاس‌اچ را هم بسازد اما در این زمینه یکی از مشکلاتی که وجود دارد به صرفه نبودن ساخت این توربین‌ها برای استفاده در ایران است. اکنون مپنا در همکاری با زیمنس توانسته توربین‌های صادراتی بسازد. درحال‌حاضر توربین‌هایی که در ایران ساخته می‌شود به عراق و سوریه صادر شده است و امیدواریم بازارهای رقابتی جدیدی برای ایران تعریف شود تا بتوانیم به دیگر کشورها نیز توربین‌های ساخته شده را صادر کنیم. همچنین در زمینه قطعات کشورهایی مانند اندونزی و عمان از قطعات توربینی ساخته شده در ایران استفاده می‌کنند.

همچنین ببینید

ایران به منطقه کریمه توربین صادر می‌کند

روسیه از خرید توربین‌های مورد نیاز خود از ایران خبر داد.