تحریمها بالاخره برداشته شد. بخش معدن و صنایع معدنی ایران یکی از حوزههای اقتصادی است که بیشترین نفع را از این اتفاق میبرد و با وجود برخی مشکلات و موانع میتوان آینده درخشانی برای آن متصور بود.
به همین دلیل است که شرکتهای معدنی و سرمایهگذاران خارجی مختلف به این بخش چشم دوختهاند. آنها با سفرهای متعدد خود به ایران امیدوارند که نقشی در آینده معدنی ایران داشته باشند. رسانههای مختلف منطقه و جهان هم در هفته گذشته، این موضوع را از جنبههای مختلف بررسی کردهاند که به دلیل حجم بالای آنها، به بررسی چند گزارش برگزیده و برجسته طی چند شماره میپردازیم.
ایران به دنبال توسعه معادن طلا
رسانه روسی «ویسنیک کاوکازا» به تلاش ایران برای جذب سرمایهگذاران خارجی در معادن طلای نیکوییه قزوین اشاره کرده است. بنابر این گزارش ایران به سبب قرار گرفتن روی کمربند کانیسازی طلا، ظرفیت بالایی برای افزایش ظرفیت تولید این ماده معدنی در اختیار دارد. اکنون ۷۴ کانسار طلا در ایران شناخته شده که «زرشوران» و «آقدره» در آذربایجانغربی، «داشکسن» در کردستان، «موته» در استان اصفهان، «کوه زر» در استان خراسان رضوی و «خارونا» در استان آذربایجانشرقی مهمترین کانسارهای این فلز در ایران به شمار میآیند.
انتظار میرود یکی از آثار موثر اقدام سازمان ایمیدرو در فراخوان برای طلای نیکوییه قزوین، ورود فناوری جدید اکتشاف و استحصال طلا به کشور باشد. اعمال تحریمهای ظالمانه بر ضد کشورمان، مانعی بزرگ برای ورود فناوریهای نوین در زمینههای مختلف به کشور شد.
قرار است شرکتهای متقاضی مشارکت در سرمایهگذاری برای استخراج طلای نیکوییه از نظر صلاحیت علمی و مالی مورد ارزیابی قرار گیرند و پس از احراز صلاحیت، برنامه اجرایی این طرح دنبال میشود. پیش از این سازمان ایمیدرو اعلام کرد: عملیات جدید اکتشاف طلا در منطقهای به وسعت ۱۱۴ کیلومتر مربع درحوالی شهرستان اردستان (واقع در استان اصفهان) درمعدن «کوه دُم» موجب شناسایی قطعی ذخیره حدود یک میلیون تن کانسنگ طلا در یکی از ۵ناهنجاری زمین(آنومالی) منطقه شد.
ذخیره احتمالی معدن یادشده ۴ میلیون تن برآورد شده و کانسنگ طلا نیز عیار ۱/۵ گرم در تن دارد.