خانه > اخبار ویژه > یک گام تا فتح بازار مهم‌ترین شبه‌جزیره اروپا

یک گام تا فتح بازار مهم‌ترین شبه‌جزیره اروپا

ایران در دوران پساتحریم بیش از زمان‌های دیگر نیاز به برنامه‌ریزی دارد تا روابط خود با دنیا را به سال‌های قبل از تحریم بازگرداند و سطح مبادلات را افزایش دهد. در همین راستا، بخش خصوصی می‌تواند یکی از جدی‌ترین اتفاقات را با نگاه تخصصی و کارشناسی خود رقم بزند که اتاق‌های بازرگانی مشترک نیز نقش پررنگ‌تری را باید ایفا کنند.

به همین بهانه گفت‌وگویی با رضا خلیلی دیلمی رییس اتاق بازرگانی اسکاندیناوی- ایران داشتیم که وی با تاکید بر نگاه مثبت و علاقه‌مند نروژ، دانمارک، فنلاند و سوئد به ارتباط با ایران، هدف این اتاق را افزایش سطح مبادلات با ایران دانست. وی اظهار کرد: بسیاری از فعالان اقتصادی در اسکاندیناوی تمایل دارند تا با نحوه ثبت شرکت و نشان در ایران آشنایی پیدا کنند تا در این بازار آسیایی توانمند حضور یابند.

اتاق بازرگانی اسکاندیناوی- ایران در چه سالی تاسیس شد و چه هدفی دارد؟
این اتاق در سوئد به ثبت رسیده و در ایران فعالیت دارد به همین دلیل کلمه اسکاندیناوی قبل از ایران آورده می‌شود. درواقع هرکجا که اتاق ثبت شود اسم آن کشور در ابتدا خواهد آمد. اتاق بازرگانی اسکاندیناوی- ایران در بندر انزلی هم شعبه دارد. این اتاق سال در ۱۹۹۰میلادی تشکیل و سال ۲۰۰۲میلادی به رسمیت شناخته شد. در ابتدا هدف این بود که قبل از تحریم در نروژ، دانمارک، سوئد و فنلاند نمایندگی داشته باشیم و با دفتر مرکزی در سوئد بتوانیم فعالیت متمرکزی انجام دهیم که تا ۵ ماه قبل هم دفتر نمایندگی در نروژ و فنلاند داشتیم اما تصمیم بر آن شده تا اتاق‌های بازرگانی نروژ- ایران تشکیل شود که این اتفاق رخ داد.

این اتاق چه برنامه‌ای را در دستور کار دارد؟
قرار است در ماه فوریه یک هیات اقتصادی در ۴ بخش انرژی، کشتی سازی، شیلات و نفت و گاز به نروژ اعزام شوند و سمیناری ۲ روزه در اسلو برگزار کنند. در این همایش موضوعاتی مانند اینکه ایران چه بازاری است و چگونه می‌توان در آنجا فعالیت کرد مطرح می‌شود. باید خودمان را تقویت کنیم چون به‌تازگی برخی شرکت‌های مختلف از اسکاندیناوی می‌خواهند بدانند قانون ثبت شرکت و نشان(برند) در کشور به چه شکل است و مالیات در ایران به چه صورت محاسبه و دریافت می‌شود و با کدام بانک‌ها می‌توانند رابطه داشته باشند. در همین راستا چهارشنبه گذشته با بانک صنعت و معدن جلسه‌ای داشتیم که مقرر شد با فعالان اقتصادی خارجی در این کشورها توافقنامه مشترک امضا کنند. خارجی‌ها می‌خواهند بدانند ایران چه ظرفیت‌هایی برای سرمایه‌گذاری دارد. به‌عنوان نمونه نرخ سود بانکی در ایران ۱۸ تا ۲۲درصد است اما این میزان در سوئد یک‌درصد است که با این تفاسیر ایران می‌تواند بازار خوبی برای آنها باشد چون سوددهی بالایی دارد.

همچنین ببینید

انتقال کم‌هزینه پول به اروپا ممکن شد

وزارت امور خارجه ایران، طی نامه‌ای به اتاق تهران، از اعلام همکاری بانک پوپولاره دی‌سوندریوی ...