خانه > اخبار > تامین آسان با اوراق سلف

تامین آسان با اوراق سلف

تامین مالی صنایع همواره یکی از دغدغه‌های بسیار مهم تولیدکنندگان به شمار می‌آید. این در حالی است که بازار سرمایه مهم‌ترین راه برای تامین مالی تولیدکنندگان به حساب می‌آید اما در کشور ما این نقش مغفول مانده است.

از سویی دیگر بورس کالا نیز با طراحی ابزارهای متنوع به دنبال افزایش نقش خود در بحث تامین مالی واحدهای تولیدی است تا به این وسیله بتواند نقدینگی مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی را در اختیار آنها قرار دهد.
اوراق سلف موازی یکی از این ابزارهاست که با وجود عمر کوتاهی که در اقتصاد ما دارد، جایگاه مناسبی در میان صنایع پیدا کرده است. این اوراق فرصتی مناسب برای تامین مالی شرکت‌ها به شمار می‌رود و هدف از عرضه اوراق سلف، تامین منابع لازم برای تکمیل پروژه‌هاست و تقاضا برای این اوراق نشان می‌دهد این ابزار مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.

 

بازار منسجم

مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی معتقد است، اوراق سلف موازی که برای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی به کار می‌رود، روشی روسی است.
حسین خزلی‌خرازی در گفت‌وگو با صمت با اشاره به اینکه در سلف موازی کالایی که هنوز تولید نشده در یک بازار منسجمی که زیرنظارت است، پیش‌فروش می‌شود، بیان کرد: با خرید این اوراق به‌وسیله سرمایه‌گذاران، منابع مالی که از این محل جمع‌آوری می‌شود برای تولید صرف خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: در این روش تامین مالی، عرضه‌کننده این اوراق متعهد می‌شود که در موعد مقرر کالایی را با کیفیت مشخصی به خریدار تحویل دهد و خریداران نیز اطمینان داشته باشند که کالا را در زمان مقرر و با ویژگی‌های مشخص و براساس معیارهای سازمان بورس در اختیار آنها قرار می‌گیرد.
خزلی‌خرازی با اشاره به اینکه قراردادهای سلفی که با نظارت بورس انجام می‌شود از ضمانت اجرایی نیز برخوردار است، گفت: اگرچه این قراردادها خارج از بورس هم می‌تواند انجام شود اما وقتی به بورس وارد و استاندارد می‌شود، شرایطی فراهم خواهد شد تا این اوراق در اختیار عموم مردم قرار گیرد. به عبارت دیگر این روش تامین مالی با اطمینان بیشتری قابل انجام است. مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی با اشاره به اینکه قراردادهایی که در بورس انجام می‌شود، به‌طور معمول هزینه تامین مالی آن کمتر است، بیان کرد: در بازار سرمایه نظارت‌ها دقیق‌تر است و در نتیجه میزان نکول و شکایت‌ها نیز کمتر خواهد بود و حتی در صورتی که به نکول و شکایت‌ها منجر شود، ساختار حقوقی و قضایی که در بازار سرمایه وجود دارد، به آن رسیدگی خواهد کرد.
وی در پایان بیان کرد: در چنین مواردی زمان رسیدگی و هزینه قضایی آن کمتر خواهد شد و در مجموع ریسک این‌گونه معاملات نسبت به سایر معاملاتی که در خارج از بازار سرمایه انجام می‌شود، کمتر است.

همچنین ببینید

«بوروکراسی و تامین مالی» دو مشکل دانش‌بنیان‌ها

چالش شرکت‌های دانش‌بنیان در نشستی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون علمی ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']