خانه > اخبار > جریمه کشیدن سیگار در اماکن عمومی

جریمه کشیدن سیگار در اماکن عمومی

ایرانی‌ها روزانه معادل ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان سیگار می‌کشند و دولت دو برابر این هزینه سیگار را خرج بیماری‌ها می‌کند. به عبارتی روزی ۳۰ میلیارد تومان مردم و دولت خرج بیماری و سیگار می‌کنند که این رقم با محاسبه سالانه معادل کل بودجه وزارت بهداشت در سال است.

به گزارش روزنامه ایران این بخشی از اظهارات محمدرضا مسجدی، دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات است. اظهاراتی که زنگ خطر را برای سلامت کشور و حتی اقتصاد کشور به صدا در می‌آورد.اما در این زمینه آمار دیگری حکایت از این دارد که سالانه در کشور ۶۵ هزار نفر بر اثر کشیدن سیگار فوت می‌کنند و بیشتر کسانی که سرطان ریه دارند مصرف کننده سیگار هستند. بر اساس آمار مذکور شمار فوت شدگان بر اثر سیگار و قلیان چندین برابر کشته شدگان حوادث راهنمایی و رانندگی است.

پیش از این وزارت بهداشت نیزاعلام کرده مصرف سیگار عامل بروز ۲۵ نوع سرطان و ۵۰ نوع بیماری است. این در حالی است که این روزها به دلیل استفاده بیش از حد مردم از سیگار و قلیان، بیماری‌های ریوی ۲۰تا ۳۰ برابر و بیماری‌های قلبی ۳تا۴ برابر بیشتر رواج پیدا کرده است.

از سوی دیگر بارها درباره رواج مصرف قلیان در میان جوانان ایرانی از سوی مقامات مختلف هشدار داده شده است. حالا بر همین اساس، وزارت بهداشت به منظور پیشگیری و مقابله با بروز ۲۰نوع سرطان و ۵۰ نوع بیماری منتسب به مصرف سیگار و قلیان، گام جدی تری را برای اجرای یک مصوبه بسیار قدیمی برداشته است. طبق قانون که در سال ۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، مصرف دخانیات در اماکن عمومی ممنوع است.

مصوبات قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات و آیین نامه ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی که حدود ۱۰ سال پیش به تصویب رسیده، از اول مهر ماه امسال بطور کامل اجرایی می‌شود. یعنی از فردا به منظور حقوق شهروندی و تأمین سلامت آنها، هر فردی در هر جایی نمی‌تواند براحتی سیگار مصرف کند.

استعمال دخانیات در اماکن عمومی ممنوع می‌شود و این شامل کارخانجات، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مطب پزشکان، سالن‌های نمایش، سینماها، سالن هتل‌ها، مهمانسراها و میهمان پذیرها، رستوران‌ها، موزه‌ها، پایانه‌های مسافربری، فروشگاه‌های بزرگ، اماکن فرهنگی و فرهنگسراها، کتابخانه‌های عمومی، ورزشگاه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی، اماکن متبرکه و مقدسه، مساجد، مصلاها، وسایل نقلیه عمومی، مؤسسات و سازمان‌های دولتی و عمومی، بانک‌ها، شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها می‌شود.

همچنین ببینید

رابطه استرس شغلی با ابتلا به سرطان

تحقیقات نشان می دهد قرارگیری طولانی مدت مردان در معرض استرس شغلی منجر به افزایش ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']