خانه > اخبار > رشد قارچ‌گونه فروشگاه‌های پوشاک خارجی

رشد قارچ‌گونه فروشگاه‌های پوشاک خارجی

در حالی فروشگاههای زنجیره‌ای پوشاک خارجی، به صورت قارچ‌گونه به رشد خود ادامه می‌دهند که به اتحادیه پوشاک اعلام شده نباید بر فعالیت آنها نظارتی داشته باشد.

به نقل از  خبرنگار مهر، این روزها اگر  سری به هر یک از پاساژها در شهرهای بزرگ بزنید، فروشگاه‌هایی را خواهید دید که عرضه‌کننده برندهای خارجی با قیمت‌های متفاوتی هستند. عمده این فروشگاه‌ها به فروش پوشاک خارجی می‌پردازند و مشتری‌های زیادی هم به نسبت سایر فروشگاه‌ها دارند.

در این میان، پاساژهای بزرگ پایتخت، پیشران خودنمایی برندهای بزرگ هستند و می‌توان برندهایی را از اقصی نقاط جهان در هر یک از این فروشگاه‌ها مشاهده کرد. در سال‌های اخیر هم برخی از این برندها که از کشورهای همسایه به ایران آمده‌اند، اقدام به راه‌اندازی فروشگاههای زنجیره‌ای کرده اند و در اغلب مراکز خرید بزرگ، می‌توان شعبه‌ای از آن‌ها را دید.

هر چند که در اوایل امسال، وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده بود، برندهای خارجی برای ادامه فعالیت در ایران باید بخشی از تولیدات خود را در داخل کشور انجام دهند، اما هنوز اقدام موثری برای اجرای این دستورالعمل انجام نشده است. همچنین اتحادیه تولیدکنندگان و توزیع کنندگان پوشاک هم اعلام می‌کند که به ما گفته‌اند در کار فروشگاه‌های زنجیره‌ای دخالتی نداشته باشیم و اینها تحت نظارت اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستند.

این در حالی است که وضعیت نظارت بر عرضه محصولات، تخفیف‌های فصلی و فروش‌های فوق‌العاده این فروشگاهها مشخص نیست و آنها هم با وجود ابلاغیه وزارت صمت، همچنان به کار خود ادامه می‌دهند. هرچند که برخی از آنها به صورت صوری، تفاهم‌نامه‌ای را با تولیدکنندگان داخلی بسته‌اند؛ اما هنوز این قراردادها به صورت رسمی اجرایی نمی‌شود.

در این میان، بازار پوشاک ایران پر شده از واردات کالاهای مختلف از اقصی نقاط دنیا که البته برخی از آنها هم مشخص نیست که واقعا از کشورهای صاحب برند به ایران آمده باشد. قاچاق پوشاک در کنار عدم نظارت واقعی بر عملکرد این فروشگاهها موجب شده که بازار تهران به بهشتی برای اینگونه فروشگاهها تبدیل شود.

مهلت به برندهای خارجی برای تولید در ایران

ابوالقاسم شیرازی، در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص فعالیت برندهای خارجی در ایران، گفت: فعالیت این برندها در ایران تحت نظر مرکز امور اصناف انجام می‌شود؛ اما برای فعالیت کسب و کار به اتحادیه مراجعه می‌کنند؛ بنابراین اگر مرکز امور اصناف به ما اعلام کند که اینها مجوز ندارند، از طریق نیروی انتظامی و اماکن با آنها برخورد می شود.

وی با بیان اینکه البته در وظایف ذاتی اتحادیه است که با متخلفان برخورد کند، افزود: مطابق با دستورالعملی که چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت داده بود، فعلا به این واحدهای صنفی مهلت ۳ ماهه داده شده که شرایط خود را مطابق با دستورالعمل تغییر دهند.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک با اشاره به اینکه این واحدها باید ۲۰ درصد از کالاهایی که در ایران عرضه می‌کنند را در داخل کشور تولید کنند، اظهار داشت: برخی از این واحدهای صنفی تفاهم‌نامه‌ای را با تولیدکنندگان ایران بسته‌اند؛ اما هنوز هیچ یک از این اقدامات به نتیجه نرسیده است؛ بنابراین منتظر هستیم تا دستورالعمل وزیر برای اجرا به ما ابلاغ شود تا با این واحدها برخورد کنیم.

شیرازی با اعلام اینکه ما دخالتی در مجوز کار برندهای خارجی در ایران نداریم و مطابق با دستورالعمل هایی که از سوی مرکز امور اصناف وزارت صنعت، معدن و تجارت به ما اعلام می‌شود، اقدام می کنیم، گفت: تاکنون هم بیشترین حمایت را از اتحادیه، نیروی انتظامی و امور اماکن داشته است؛ اما نامه‌نگاری‌هایی که با وزارت صمت داشتیم؛ بسیار طولانی رسیدگی می شود.

همچنین ببینید

ریز نمرات صنعت نساجی در صادرات

تازه‌ترین تحلیل آماری وضعیت صادرات اقلام عمده صنایع نساجی و فرش دستباف، طی ۱۲ ماه ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']