خانه > اخبار > عبور ایمیدرو از چالش‌های پیش‌روی معدن

عبور ایمیدرو از چالش‌های پیش‌روی معدن

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) جزو معدود سازمان‌های توسعه‌ای کشور است و در حوزه معدن و صنایع معدنی وضعیت منحصر به فردی دارد.

در واقع سازمان‌های توسعه‌ای، نقش توسعه‌ای بخش‌های تخصصی در کشورها را برعهده دارند. این سازمان‌ها از بالادست شبیه به دولت و از پایین‌دست شبیه بخش خصوصی هستند، در امور حاکمیتی ورود نمی‌کنند، مشاور دولت‌ها و همراه بخش خصوصی هستند. این نهادها خلأ بین دولت و بخش خصوصی در توسعه را پوشش می‌دهند و از همه مهم‌تر، نه از قوانین حاکمیت عدول می‌کنند و نه با بخش خصوصی رقابت دارند. حال ایمیدرو تلاش می‌کند با استفاده از ویژگی‌های سازمان خود، نقش مهمی در توسعه بخش معدن ایفا کند، به‌طوری که مهدی کرباسیان، رییس هیات عامل ایمیدرو از روزهای ابتدایی که سکان هدایت این سازمان را در دولت یازدهم به‌دست گرفت، حل مشکلات و توسعه بخش معدن را در اولویت‌های کاری خود قرار داد.
ایمیدرو و حل چالش‌های پیش‌رو
به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، در همین‌باره امیر خرمی‌شاد، معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، اظهار کرد: در سال‌های گذشته، در بخش معدن و صنایع معدنی کشور، با کاهش ضریب سرعت رشد روبه‌رو شدیم و حتی برخی طرح‌ها کاملا متوقف شد. این مشکل دلایل متعددی داشت، از این‌رو ۳ دلیل در اولویت چالش‌های ایمیدرو قرار گرفت. به گفته وی، نخستین موضوع واگذاری اشتباه و نابجای برخی بنگاه‌ها و شرکت‌ها بود که توانست ضمن کاهش درآمد در بخش توسعه، اداره شرکت‌های بزرگ واستراتژیک به‌دست بخش غیرتخصصی سپرده شود. در واقع واگذاری بنگاه‌ها به عنوان رد دیون، موجب اجرای نادرست خصوصی‌سازی در کشور شد. به گزارش صمت، در این میان می‌توان به منحل شدن شرکت ملی فولاد یا واگذاری ۴۵درصد از سهام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به عنوان بازوی معدنی ایمیدرو به تعدادی از بانک‌ها اشاره کرد. این اتفاق توانست آسیبی جدی به بخش معدن کشور وارد کند.
در واقع ورود بخش غیرتخصصی به حوزه معدن از یک سو و سایه تحریم‌ها توانست بخش معدن را از دیگر کشورهای معدنی دور کرده و فاصله میان بخش معدن ایران و بین‌الملل را افزایش دهد.
مشکلی به نام ماشین‌آلات
به گفته خرمی‌شاد، تحریم‌های ناعادلانه علیه جمهوری اسامی ایران در زمینه خرید و انتقال تجهیزات مورد نیاز طرح‌های توسعه و خطوط تولید مشکلات بسیاری را ایجاد کرد. علاوه بر آن، صادرات محصولات ایرانی به بازارهای بین‌المللی و انتقال وجه به ایران با مشکلات پیچیده‌ای روبه‌رو شده بود. فرسوده شدن ماشین‌آلات و تجهیزات حجم مشکلات در بخش معدن را افزایش داد. متاسفانه حوزه ماشین‌آلات در بخش معدن یکی از اصلی‌ترین مشکلات بخش معدن را شامل می‌شود. در سال‌هایی که ایران با تحریم‌های ظالمانه روبه‌رو بود، راه برای ورود ماشین‌آلات جدید به بخش معدن بسته شده بود. البته مشکل تنها به ورود ماشین‌آلات منتهی نمی‌شد بلکه تعمیر قطعات معیوب نیز در این دوران مشکل بود. ایمیدرو در پسابرجام نوسازی ماشین‌آلات معدنی و استفاده از دانش و فناوری روز دنیا را جزو اولویت‌های اصلی خود در همکاری‌های بین‌المللی قرار داد. در واقع اجرای برجام توانست مسیر ورود ماشین‌آلات معدنی را کوتاه کند.

همچنین ببینید

ایمیدرو ۸۵ درصد برنامه خود را فعال کرد

در ۴سال گذشته، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اقدامات موثری را ...

[show-logos orderby='none' category='brand' activeurl='new' style='hgrayscale' interface='hcarousel' tooltip='true' description='false' limit='0' img='100']